italyanin-neyi-meshur

İtalya’nın Neyi Meşhur? 10 Adımda İtalya’nın Nesi Meşhur Yemek Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın neyi meşhur sorusuna verilebilecek çeşitli cevaplar bulunmaktadır. İtalya’nın nesi meşhur diye sorulduğunda akla ilk olarak yemek listesi geliyor. İtalya yemekleri ile dünya mutfağında nam salmış bir yere sahiptir.

İtalya’nın nesi meşhur araştırmasında bu yüzden birçok yemek tarifi ve ismi ile karşılaşmanız mümkün olacaktır. Başta hamur işleri olmasıyla birlikte Türk mutfağına da benzerlik göstermesi damak zevkinde uyum yakalamaya neden oluyor.

İtalya’da gezilecek yerler kapsamında gezinizi, tatilinizi düzenlerken bir yandan İtalya yemekleri tatmayı da unutmamalısınız! Peki İtalya’nın neyi meşhur? Yemek olarak İtalya’nın nesi meşhur?

İtalya’nın Neyi Meşhur Yemek Listesi! İşte İtalya’nın Nesi Meşhur Diye Merak Edenlere İtalya’nın Yemekleri!

İtalya’nın nesi meşhur konusunu araştıran ya da düşünen bireylerin aklına tahmin edildiği üzere yemekler geliyor. Zira İtalyan şef Danilo Zanna’nın da ülkemizde televizyonlarda yer alması İtalya yemekleri konusunda olan ilgi ve bilgiyi de giderek arttırmaktadır. İtalya’nın neyi meşhur yemekleri neler merak edenler için işte birkaç bilgi:

1- Minestrone

italyanin-neyi-meshur

İtalya’nın neyi meşhur yemekleri konusunda ilk olarak sıcak bir yemekle başlangıç yapalım. Elbette yemek menüsüne ilk çorba ile başlamak gerekiyor. Minestrone İtalya yemekleri arasında bulunan popüler çorbalardan birisidir. Kış aylarında özellikle sıcak sıcak tüketilen bu çorba; tavuk ve binbir çeşit sebzenin eklenmesiyle elde ediliyor.

2- Calzone

italyanin-neyi-meshur
İtalya’nın Neyi Meşhur

Görünümüyle minik bir pideyi anımsatacak olan Calzone gerek atıştırmalık gerekse sıcak bir ara sıcak olarak değerlendirilebilir. Çok pratik bir yapıma sahip olması ve kimisine göre lezzetiyle ilk sıralarda bulunuyor. Klasik bir pizza hamuru içine eklenen fesleğen ve peynirlerle hamur kapatılarak fırında pişiriliyor. Pratik olmasıyla birlikte evinizde deneyebilirsiniz.

3- Carpaccio

italyanin-neyi-meshur

İtalya’nın nesi meşhur konusunda kulakların aşina olduğu bir diğer yemek de Carpaccio olmaktadır. Yalnız bu lezzetin herkesin damak zevkine uygun olamayacağını belirtmek gerekiyor. İnce dilimlenmiş sığır eti, hardal, limon karışımı ile çiğ olarak servis edilmektedir. Elbette az pişmiş olarak da İtalya yemekleri arasında servis edilebiliyor.

4- Ravioli

italyanin-neyi-meshur

Açıkcası Kayseri mantısının bir değişik versiyonu olarak adlandırılsa çok da sığ kalmayacak bir yemektir. İtalya’nın neyi meşhur yemekleri neler diye sorduğunuz da ilk cevaplar arasında verilecek Ravioli, temelde Türk mutfağında bir mantıdır. Farklı bir görüntüyle kapatılan bu mantı kısa bir sürede pişirilir, peynir ya da özel soslarla, fesleğen ile servis edilir.

5- Fettuccini Alfredo

italyanin-neyi-meshur

İtalya’nın yemekleri denildiğinde makarnalarından bahsetmemek olmaz. Bahsedilen bu yemek de spagetti gibi uzun fakat Türk mutfağındaki erişte kalınlığında hamurlardan elde edilir. Tabi bu makarna sade şekilde yapılmaz. Krema, fesleğen ve özel soslarla oluşturularak servis edilmektedir.

6-Penne Arabiata

italyanin-neyi-meshur

Alışık olunan bir makarna gibi görülse de yapılışı ile İtalya’nın nesi meşhur sorusuna verilebilecek özel yemeklerden birisidir. Bu makarnayı özel kılan tabii ki sosu olmaktadır. Acı bir sos elde edilmektedir. Domateslere aynı zaman fesleğen ve farklı baharatlar da eşlik ederek damakta resmen bir şov yaratmaktadır.

7-Lazanya

italyanin-neyi-meshur

Birçok kişinin çocukluğunda izlediği çizgi filmlerden duymaya alışık olunan Lazanya aslında bir İtalyan yemeği olarak bulunuyor. İtalya’nın neyi meşhur yemekleri konusunda ilk sıralarda bulunan bir yemektir. Beşamel sosu ile birlikte peynirlerin ve bolonez sosun birlikteliği ancak bu kadar yakışabilir diyeceğiniz bu yemeği mutlaka denemelisiniz.

8- Margarita

italyanin-neyi-meshur

Temelde Margarita, bir pizza çeşidi olarak kabul edebileceğiniz ancak İtalyanlar tarafından pizzalardan kısmen ayrı tutulan bir lezzettir. Margarita, pizza gibi yuvarlak bir şekilde servis edilir. İpince hamur üzerine özel sosu, domates detayları ve bununla birlikte vazgeçilmez mozzarella peyniri ile ortaya çıkan güzel bir lezzettir.

9- Tortellini

italyanin-neyi-meshur

İtalya’nın neyi meşhur konusunda verilebilecek bir diğer öneri de Tortellini olarak bulunuyor. Tortellini yine kısmen mantıya benzer bir görünüme sahiptir. Yalnız sade suda değil, et suyunda özel olarak pişirilmektedir. Dünyada bir makarna türü olarak sunuluyor. İtalyanlar ise daha çok kış mevsiminde olmakla birlikte her zaman yemektedir.

10- İtalya’nın En Meşhur Yemeği: Pizza!

italyanin-neyi-meshur
İtalya’nın Nesi Meşhur?

Son olarak İtalya’nın neyi meşhur yemekleri neler sorusuna verilecek cevaplardan birisi Pizza olmaktadır. İtalya dendiğinde dünya çapında kime sorarsanız sorun iki şey akla gelir. İlki pizza ikincisi ise makarnadır. Pizza konusunda kendilerini o kadar genişletmişler ki kavundan tutun birçok meyveli pizza yöntemi de mevcuttur.

İtalya’nın Meşhur Tatlıları| Panna Cotta

italyanin-neyi-meshur
İtalya’nın Neyi Meşhur?

Sık televizyon izliyorsanız Masterchef bünyesinde İtalyan şef Danilo Zanna sayesinde sık sık yapılan ve Türk halkının da yüz göz olduğu tatlılardan birisidir. Meşhur olmasını sağlayan ise her damağa hitap edecek kadar hafif ve lezzetli bir tatlı olmasıdır. Bal, krema ve sütün yanı sıra meyveli sosların da birleşmesiyle çok güzel görünümde ve oldukça fresh bir tatlı ortaya çıkıyor. Lezzetiyle, İtalya’nın neyi meşhur sorusuna yanıt olarak bulunuyor.

İtalya’nın Neyi Meşhur Hediyelik Öneriler

italyanin-neyi-meshur

İtalya’nın neyi meşhur konusu sadece yemekleri ile değil; hediyelik ürünleri ile de ön plana çıkmaktadır. Çünkü İtalya’yı dünya çapında duyuran birden fazla marka ya da hikaye, tarih mevcuttur. İtalya’nın nesi meşhur hediyelik diye soranlar için:

  • Giyim (elbise, ayakkabı vs.)
  • Fularlar,
  • Pinokyo oyuncakları,
  • Deri eşyalar,
  • Özel şarap ya da peynirler bulunuyor.

İtalya’nın Gezilecek Yerleri Neler? Gezilecek İtalya’nın Meşhur Yerleri

italyanin-neyi-meshur

İtalya gezi rehberi oluşturarak birden fazla yeri gezerek aslında İtalya’ya dair birçok yeri görebilirsiniz. İtalya’da gezilecek yerler arasında:

  • Orta Çağ mimarisini göreceğiniz Bologna,
  • Tarihi yapıları ile Cenova,
  • Rengarenk evleriyle suya sıfır bulunan Como Gölü,
  • Diğer alanlara göre daha modern yer arayanlara Floransa,
  • Dini ve tarihi yapıların korunduğu Milano,
  • Turistlerin görmeden dönmediği Pisa kulesi,
  • Meşhur yanardağın patladığı Pompei,
  • Kolezyum ile meşhur olan Roma bulunuyor.

YouTube video

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!