jant-tamiri

Jant Tamiri ile İlgili Bilinmesi Gereken 5 Madde!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jant tamiri araç sahiplerinin jantlar ile alakalı canlarını sıkan her türlü sorunu gideren işlemlerin tümüne verilen genel bir isimdir. Jantların genellikle aksesuar işlevi gördüğü zannedilse de aslında çok önemli görevlerinden de bahsetmek mümkündür. Örneğin aracın yol tutuşunda önemli bir rolü vardır.

Jant ile alakalı birçok sorun ile karşılaşmak mümkündür. Bu sorunlar da genellikle ani bir darbe alma sonucu oluşan kırılma, çizilme ve yamulma gibi problemlerdir. Jant tamiri hizmetine başlanmadan önce de ilk etapta jantın mevcut problemi ve nasıl meydana geldiği incelenir. Sonra ise jantın hasar derecesine göre bir planlama yapılır.

Jant Tamiri Hizmetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

jant-tamiri
Jant Tamiri

Jant tamiri hizmeti alırken sonrasında tam bir memnuniyet yaşamak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlardan en önemlisi jant tamiri için seçeceğiniz firmadır. Öncelikle iyi bir piyasa araştırması yapmak çok mühimdir. Söz konusu firmanın güvenilir ve işini özenle yapıyor olması gerekir. Bunu anlamanın en iyi yolu da müşteri memnuniyetinin var olup olmamasıdır.

Dr Jant Hastanesi jant ile alakalı tüm işlemlerde müşterilerinden tam not almayı başarmıştır. Müşteri memnuniyeti söz konusu firma için oldukça önemlidir. Bu nedenle jantın durumuna göre yapılabilecek en iyi işlemi en iyi şekilde yapma gayretindedir.

Bunun haricinde dikkat edilmesi gereken diğer husus ise janta uygulanması gereken işlemin doğruluğudur. Jantın yapısına ve hasarına göre yapılması gereken işlem değişiklik gösterebilir. Buna da hassasiyet göstermek gerekir.

1 – Kırık Jant Tamiri Nasıl Yapılır?

Kırık jant tamiri nasıl yapılır sorusuna yanıt verebilmek için öncelikle birkaç sorunun cevabını vermek gerekir. Örneğin jantın ham maddesi nedir? Çelik jant mı yoksa alaşımlı jant mı? Kırık çelik jant tamiri için kaynak yapmak gerekir. Fakat jant tamir edilemeyecek derece de kırık ve hasarlı ise o zaman tamir yerine jantın tamamen değiştirilmesi gerekir. Aksi Halde ileriye dönük daha ciddi problemlere yol açılabilir.

Jantın alaşımlı bir yapıya sahip olması halinde ise kırık hava basınçlı presler sayesinde onarılır. Alaşımlı jantlar diğer çelik jantlara nazaran daha hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle hasar görme olasılığı oldukça yüksektir. En ufak bir darbe dahi yamulmasına, çizilmesine ve kırılmasına sebep olabilir.

2 – Janttaki Yamuklar Nasıl Düzeltilir?

jant-tamiri

Jantta meydana gelen yamuklar ise eğer alaşım bir janttan bahsediyorsak yine hava basınçlı presler sayesinde tamir edilecektir. Jantlarda herhangi bir yamukluk olması estetik açıdan hoş olmayan bir görüntüye sahip olacaktır. Estetik kaygılardan da öte yamuk jant aynı zamanda sürüş kalitesini de ciddi bir şekilde düşürecektir. Bu nedenle vakit kaybetmeden tamir edilmesi gerekir.

3 – Çizik Jant Tamiri Nasıl Olur?

Jantta çiziklerin olması da yaygın sorunlardan bir tanesidir. Bu sorunun sürüşe herhangi olumsuz bir etkisinden bahsetmek mümkün değildir. Ama estetik olarak hoş bir görüntüden de bahsedilmez. Bu nedenle de araç sahipleri jantta bulunan çizikleri bir an önce yok etmenin yollarını ararlar. Çizik jant giderme işlemi için de macun dolgu uygulamasına ihtiyaç duyulur.

Macun dolgu uygulamasından sonra ise kuruması için belli bir süre beklenmesi gerekir. Kuruduktan sonra ise pürüzsüz bir yüzey elde etmek amacı ile zımpara işlemine geçilir. Sonrasında ise astar ve jant boyama işlemleri yapılır.

jant-tamiri

4 – Jant Tamiri Ankara Jant Düzeltme Fiyat Nedir?

Jant Tamiri Ankara ve çevre illerdeki fiyatları oldukça araştırılır. Fiyat bir firmayı tercih etmedeki en büyük etkenlerden bir tanesidir. Fakat tek etkenin bu olarak algılanması yanlış olacaktır. Asıl odaklanılması gereken husus yapılan işlemin kaliteli ve hassas bir şekilde yapılıyor olmasıdır. Dr Jant Hastanesi ise profesyonel ustaları ile beraber tamir işlemini hem en kaliteli hem de en hızlı şekilde yaparlar.

Bu kaliteli hizmetin yanı sıra da müşterilerin cebini de düşünüyor. Fiyatlar hakkında net bir şey söylemek mümkün olmayacaktır. Çünkü birçok unsura bağlı olarak değişiklik gösterdiğini söylemek mümkündür. Örneğin kaynak işlemi mi yoksa hava basınçlı preslerden yararlanarak yapılan bir işlem mi oluşuna göre değişiklik göstermektedir.

Aynı zamanda hasar derecesi de fiyata doğrudan etki eden unsurlar arasında yer alır. Bu nedenle jant tamiri ile alakalı ayrıntılı fiyat bilgisi için Dr Jant Hastanesi ile iletişime geçebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!