featured

Kadınların Zevk Noktaları Nelerdir 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cinsel birlikteliğin her iki taraf için de keyifli ve tatmin edici olması için kişilerin öncelikle kendi bedenlerini tanımaları gerekiyor. Birbirlerine açık olan çiftler cinsel konularda konuşmaktan da korkmadıkları zaman hem kendi bedenlerine hem de karşıdakinin bedenine unutulmaz hazlar yaşatabilirler.

Dokunuşların önemi 

Cinsel anlamda bedendeki uyarı noktaları kadın ve erkekler açısından değişiklik gösterebilir. Erkekler genelde bedensel hazlara daha fazla odaklı iken kadınlar genelde ruhları ile sevişirler. Bu yüzden kadın için sıcaklık, samimiyet, duygular ve dokunuş da seksin içine yedirilmelidir. Kadınların zevk aldıkları noktalar ise yine bu alt yapıdan yola çıkarak cinsel organlardan önce sarılma ve sevgi ihtiyacının giderilmesine yöneliktir. Bu yüzden omuz başları, sırt bölgesi ve boyun bölgelerinden öpülmek kadınlara büyük haz vermektedir. Ayrıca hassas dokunuşlar ile yapılan bir masaj da etkili bir tahrik olacaktır.

Boşalmak ve orgazm arasındaki fark 

Boşalmak ve orgazm aynı anlamda kullanılsa da aslında aralarında önemli farklar bulunmaktadır. Boşalma bedenin otomatik tepkisi, orgazm ise bedensel tatmin yanında ruhsal tatmini de kapsayan eşsiz bir doyum anlamına gelmektedir. Kadınların orgazm olabilmeleri için erkeğin ön sevişme aşamasını atlamaması gerekiyor. Cinsel birliktelikten önce göğüs uçlarının öpülmesi ve vajinanın girişinde bulunan ve sinir ağlarının yoğunluğu sebebi ile oldukça duyarlı olan klitorisin okşanması kadının orgazma ulaşması için önemli.

Gizemli G noktası 

Son yıllarda klitoristen sonra en çok sözü edilen bölge ise G noktası olarak biliniyor. Vajinal orgazmı kolaylaştırdığı söylenen G noktası kadınların zevk noktaları arasında gösteriliyor. G noktasının tam olarak yeri kadından kadına değişiklik gösterse de vajinanın girişinden genelde 4 santim kadar içerde olduğu söylenmektedir. Bu bölgeye basınç yapıldığında yine sinir uçları yüzünden eşsiz bir haz verebileceği de bilinmekte.

Sağlıklı cinsel birlikteliğin püf noktası 

Sağlıklı bir cinsel birlikteliğin en önemli anahtarı karşılıklı güven ve özendir. Sadece kendine odaklı olmayan bir erkek kadının beklentilerini ve zevk aldığı şeyleri göz ardı etmeden iki taraf içinde doyurucu bir cinsel birliktelik için üzerine düşeni yapar. Kadınların cinsel birliktelikten zevk alması için erkeğin eşini sadece bir beden olarak görmemesi gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!