featured

Kahvaltı Sofralarının Vazgeçilmezi Peynirin Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de peynirdir. Zaman zaman başka öğünlerde mezelerin içerisinde kullanılarak menüye katılır. Her daman tadına uygun peynir türleri bulunur ve bu türlerin her birinin kaynatılış biçimi, kullanılan sütün hangi hayvana ait olduğu gibi karışımlar ile çeşitlendirilir.

Bu sayede herkesin sevebileceği türde peynirler, peynircilerde yerini alır. Marketlerde ve bakkallarda bu kadar çok peynir türüne rastlayamazsınız. Daha kaliteli ve sağlıklı olan peynir türleri için özel peynirci ziyaretlerinde bulunmanız gerekir. Bir peynir üreticisi olarak damak tadınıza uygun, çok severek yiyebileceğiniz her türlü peyniri sofralarınıza ulaştırıyoruz.

Beyaz Peynir Faydaları

Beyaz peynir faydaları düşünüldüğünde sağlıklı bir besin kaynağıdır. Yoğurt ve süt gibi besinler laktoz bakımından zengindir. Bu nedenle laktoza karşı alerjik olan kişiler beyaz peyniri çok daha rahat tüketecektir. Ancak uygun porsiyon miktarınız için hekiminize danışmalısınız.

Beyaz peynirin faydaları şu şekilde sayılabilir:

Enfeksiyonlara karşı daha güçlü bir bağışıklık sisteminizin olmasına katkı sağlarİshal problemine iyi gelirKemik erimesi olarak da bilinen osteoporoz hastalığına karşı koruyucudurMide yanması, mide ağrısı gibi sorunları yatıştırmak için tüketilebilirMide ve bağırsak ülserine karşı koruyucudurTuzsuz şekilde tüketildiğinde tansiyonu dengelerBazı kanser türlerine karşı risk miktarını azaltırDiş çürümesini geciktirir ya da engellerYağlı bir şekilde tüketildiğinde metabolizmaya çok iyi gelir

Beyaz Peynir Fiyatları

Beyaz peynir fiyatları alınacak peynir miktarı ile doğru orantılı olarak değişecektir. Farklı markaların farklı fiyat türlerinin olması kullanılan sütün kalitesi ve işlenme biçimine göre değişir. Son derece kaliteli ve sağlıklı süt kullanan firmamızda yağlı, yağsız, tuzlu, tuzsuz vb. her türlü beyaz peynir türüne ulaşabilirsiniz.

Peynirci aracılığı ile satın aldığınız beyaz peynir hem daha ekonomik hem daha lezzetli olacaktır. Diğer ürünlerin raflarda ne kadar süredir kaldığından emin olamazsınız.

Ancak peynirci dükkanlarında bulunan peynirlerin her birinin saklama koşulları, tazeliği korumak adına özenli bir şekilde dikkat edilmektedir. Diğer dükkanlarda peynirlerini nasıl saklıyorlar bilmiyoruz ama biz en taze şekilde olmaları için gerekli tüm hususlara dikkat etmekteyiz.

Yöresel Peynir

Peynirci dükkanlarında bulabileceğiniz başka türde ürünler de yöresel peynir olacaktır. Her yörenin hayvancılık türü birbirinden farklıdır. Bu nedenle bölgede kullanılan süt türü ve peynir türü de farklı olacaktır.

Akdeniz bölgesinde küçük baş hayvancılık nedeni ile keçi sütü, koyun sütü kullanılarak yapılmış yöresel peynir çeşitleri peynircilerin raflarında yer bulurlar.

İç Anadolu bölgesinde yapılan büyük baş hayvancılıktan dolayı ise daha çok inek, manda vb. hayvanların sütlerinden meydana getirilmiş yöresel peynirler peynirci dükkanlarının raflarında yer bulmaktadır.

Ancak günümüzde online alışveriş sayesinde artık yöresel tatlar konusunda herhangi bir sınırlandırma bulunmamaktadır. Dileyen herkes farklı bir yörede tadına baktığı bir peynir türüne online sipariş yolu ile hemen peynirci web siteleri aracılığıyla ulaşabilmektedir.

Aynı şekilde farklı türlerde peynirleri tatmak için farklı bölgeleri ziyaret etmek zorunda da değilsiniz. Daha önce adını duyduğunuz, çok merak ettiğiniz ama yaşadığınız bölgedeki peynirci dükkanlarında bulamadığınız bir yöresel peyniri türü olabilir.

Bunun için hemen düşük gramaj miktarında bir parça merak ettiğiniz peyniri sipariş ederek tadına bakabilir ve beğendiğiniz takdirde daha fazla gramajda yeniden sipariş ederek evinizde tüketebilirsiniz.

Aynı şekilde memleketinizden uzakta yaşamak durumunda kaldıysanız aileniz ya da akrabalarınız bozulmasını önleyecek şekilde paketleyerek evinize peynir ulaştıramayabilir. Bunun yerine online peynir satışı yapan siteler üzerinden dilediğiniz peyniri sipariş edebilir ve hemen ailecek sofranızda tüketmeye başlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!