15 Soruda Kahve Zayıflatır mı | Kahve Nasıl İçilirse Zayıflatır?

15 Soruda Kahve Zayıflatır mı | Kahve Nasıl İçilirse Zayıflatır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahvenin metabolizma hızlandırması ve yağ yakımı sağlaması nedeniyle kahve zayıflatır mı sorusunun cevabı oldukça merak ediliyor. Kahve doğru şekilde içildiğinde kilo vermede etkili ancak yalnızca kahve içerek zayıflamak pek mümkün değil.

Peki, gerçekten de kahve zayıflatır mı? Kahve nasıl içilirse zayıflatır? Sabah aç karnına kahve içmek yağ yakar mı? Tüm bu soruların cevaplarını 15 soruya cevap vererek özetledik…

Kahve Zayıflatır mı?

Kahve hemen hemen herkesin keyifle içtiği bir içecektir. Özellikle diyet yapanlar kilo vermek için sabah aç karnına kahve içerek güne başlıyor. Sabah aç karnına kahve içmek; metabolizmanın çalışma hızını artırdığı ve yağ yakımına yardımcı olduğu için kilo vermeyi sağlar. Ancak bu, her zaman geçerli değildir. Tek başına sabah aç karnına kahve içmek kilo vermeyi sağlamaz.

Sonuç olarak; zayıflamaya yardımcı olması amacıyla kahve tüketimi yapılabilir. Ancak yalnızca öğünler arasında kahve içerek ya da sabah aç karnına kahve içrek kilo vermeyi sağlamak mümkün değildir. Ayrıca her kahve de zayıflamaya yardımcı olmaz. Kahvenin zayıflatıcı özelliğinden yararlanılabilmesi için kahvenin katkı maddesiz, şekersiz ve yağsız olarak tüketilmesi gerekir.

15 Soruda Kahve Zayıflatır mı | Kahve Nasıl İçilirse Zayıflatır?

Sabah Aç Karnına Kahve İçmek Yağ Yakar mı?

Sabah aç karnına kahve içmek tek başına yağ yakmak için yeterli değildir. Ancak sabah aç karnına kahve içmek ya da öğünler arasında kahve içmek yağ yakımına yardımcı olur. Çünkü kahve, metabolizma hızını artırarak yağ yakımına katkıda bulunur.

Eğer doğru ve dengeli besleniliyorsa, kan şekeri dengede tutuluyorsa, egzersiz yapılıyorsa kahve içerek kilo verilmesine katkı sağlayabilirsiniz. Sonuç olarak; dengesiz ve sağlıksız beslenip sadece sabah aç karnına kahve içerek yağ yakmayı beklemek doğru değildir.

1- Kahve Nasıl İçilirse Zayıflatır?

Kahvenin zayıflatıcı etkisini görmek için doğru tüketim yapılmalıdır. Eğer metabolizmanın çalışma hızını artırarak yağ yakmayı amaçlıyorsanız öncelikle şekersiz, yağsız, katkı maddesiz kahve çeşitlerini tercih etmelisiniz. Çünkü krem şantili, kremalı, köpüklü, şekerli kahveler yağ yakımına katkıda bulunmaz, aksine daha fazla kalorili olduğu için kilo almaya bile neden olabilir. Peki, kahve nasıl içilirse zayıflatır? İşte, diyette doğru kahve tüketimi ile ilgili kısa bilgiler:

  • İki öğün arası 1 fincan kahve içmek hazmı kolaylaştırır ve besinlerin yakımını hızlandırır
  • Sabah aç karnına kahve içmek metabolizmayı hızlandırır
  • İçilecek olan kahve kremasız, şekersiz ve katkı maddesiz olmalıdır
  • Kahve içtikten sonra su içilmesi, idrar söktürücü etki sağlar

2- Hangi Kahve Kilo Verdirir?

Şekersiz, içinde katkı maddesi olmayan sade kahveler kilo vermeye yardımcı olur. Bu kahve türlerinin en bilinenleri sade Türk kahvesi, espresso ve filtre kahvedir.

3- Günde Kaç Kahve Zayıflatır?

Bir insanın maksimum olarak günlük alması normal olan kafein miktarı 300 mg’dır. Her kahve türünde farklı olmak üzere örneğin; bir fincan Türk kahvesindeki kafein miktarı 80 mg’dır. Filtre kahve, espresso gibi kahvelerde kafein miktarı değişmektedir. Dolayısı ile günlük kahve tüketimi yaparken, alınması gereken maksimum kafein miktarı gözden kaçırılmamalıdır. Aksi takdirde fazla kahve içmek kalp çarpıntısına ve sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Genel olarak günde 2-3 fincan Türk kahvesi içmek zayıflamaya yardımcı olabilir. Sabah aç karnına ve öğünler arasında olmak üzere kahve tüketimi gerçekleştirebilirsiniz.

15 Soruda Kahve Zayıflatır mı | Kahve Nasıl İçilirse Zayıflatır?

4- Sabah Aç Karna Kahve İçmek Zayıflatır mı?

Direkt olarak sabah aç karnına kahve içmek zayıflatmaz. Ancak kilo vermeye yardımcı olur. Kahve içmek özellikle aç karna yapıldığında iştah kapatıcı etki gösterir. Bu da daha az yemek yemeye ve daha az kalori almaya neden olur. Böylelikle kilo vermek daha kolay bir hal alır. Sonuç olarak; sabah aç karna kahve içip sınırsız ve çok kalorili beslenmek kilo vermeyi sağlamaz.

Ayrıca kilo vermek isteyen kişiler sabah kahvelerini mutlaka şekersiz, tatlandırıcısız ve kremasız olarak tüketmelidir. Sade kahve içmek metabolizma çalışma hızını artıracak ve yağ yakmayı sağlayacaktır. Gün içinde az kalorili beslenerek de kilo vermek kolaylaşacaktır.

5- Gece Yatmadan Önce Kahve İçmek Zayıflatır mı?

Gece yatmadan önce kahve içmek de zayıflamaya etki edebilir. Ancak bunun için mutlaka kahve içmeden 2-3 saat önce yemek yemeyi bırakmış olmak gereklidir. Kısacası; gece yatmadan önce kahve içmek eğer mide boş ise zayıflamaya, metabolizmanın hızlı çalışmasına etki eder.

Ayrıca gece yatmadan önce kahve içmek, sabahları daha tok hissetmeye yardımcı olacağından, sabahları daha fazla besin tüketmeye; daha fazla kalori almaya da engel olacaktır. Ancak gece yatmadan önce kahve içmek uykusuzluğa neden olabilir.

6- Sade Kahve Zayıflatır mı?

Kahvenin zayıflamaya yardımcı etkisinden yararlanılabilmesi için mutlaka kahvenin sade içilmesi gerekmektedir. Dolayısı ile doğru şekilde yapıldığında sabahları, geceleri ya da öğünler arasında sade kahve içmek zayıflamaya yardımcı olur.

7- Tarçınlı Kahve Zayıflatır mı?

Tarçın tüketimine de diyet listelerinde sık yer verilir çünkü tarçının kan şekeri dengeleme, açlığı bastırma ve tok tutma özellikleri vardır. Kahve de bu özelliklere sahip olduğu için tarçınlı kahve zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

15 Soruda Kahve Zayıflatır mı | Kahve Nasıl İçilirse Zayıflatır?

8- Türk Kahvesi Zayıflatır mı?

Türk kahvesi doğru şekilde ve doğru zamanlarda tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olur. Ancak Türk kahvesinin şekersiz ve tatlandırıcı olmadan içilmesi gerekmektedir. Yaklaşık olarak 80 mg kafein bulunan bir fincan Türk kahvesi, iştahı kapatmada, tok tutmada etkilidir; metabolizmanın hızlı çalışmasına katkıda bulunur.

9- Soğuk Kahve Zayıflatır mı?

Soğuk kahve; granül kahve, süt, su ve buzdan yapılan bir kahve çeşididir. Süt içeriğinde bulunan kalsiyum ise kilo alınmasına neden olabilir. Dolayısı ile eğer dikkatli beslenilmiyorsa ve kalori alımına dikkat edilmiyorsa sürekli soğuk kahve içerek kilo vermek mümkün olmaz.

Ancak dengeli besleniliyor, kalori alımına dikkat ediliyor ise soğuk kahve içmek de, soğuk kahvenin içindeki kafein sayesinde mümkündür. Ayrıca sütün de tokluk hissi verme etkisi vardır. Ancak kalori hesabı yapmayan kişiler için sade kahve tüketmek daha iyi olacaktır.

10- Filtre Kahve Zayıflatır mı?

Kahve zayıflatır mı araştıranların aslında çoğunlukla tercih ettiği kahve türü; Türk kahvesidir. Ancak Türk kahvesi dışında tercih edilebilecek bir diğer kahve türü de filtre kahvedir. Şekersiz, tatlandırıcısız, sütsüz filtre kahve de tıpkı Türk kahvesi gibi yemek yeme isteğin azaltır, tok tutar ve metabolizmanın çalışma hızını artırarak yağ yakımını kolaylaştırır.

11- Nescafe Zayıflatır mı?

Nescafe; içeriğinde katkı maddeleri bulunan bir kahve türüdür. Kimyasal içeriğe sahip olduğu için sağlıklı olduğu da söylemez. Nescafe 2’si 1 arada, Nescafe 3’ü 1 arada gibi ürünler kahve çekirdeğinin öğütülmesi ile direkt olarak elde edilen bir kahve türü olmadığı için kilo vermeye yardımcı olmaz. Aksi bir şekilde; şeker içerdiği için kilo almaya bile neden olabilir. Kısacası; Nescafe zayıflatmaz, metabolzimanın çalışma hızını artırmaz ve yağ yakmaz.

15 Soruda Kahve Zayıflatır mı | Kahve Nasıl İçilirse Zayıflatır?

12- Sütlü Kahve Zayıflatır mı?

Sütlü kahve içmek eğer günlük olarak aşırıya kaçılmıyorsa zayıflatıcı etki gösterir. Çünkü sütte kalsiyum ve protein bulunur ve bunlar tokluk hissi verir. Kahve de kafein içeriği nedeniyle tok tutar, iştah kapatır ve bağırsakların çalışmasını sağlar. Dolayısı ile doğru tüketim yapıldığında sütlü kahve de zayıflamaya yardımcı olur.

13- Limonlu Kahve Zayıflatır mı?

Limon ve kahve bir araya geldiğinde de güçlü bir metabolizma hızlandırıcı, ödem atıcı, kabızlık giderici ve bağırsak çalıştırıcı özellik gösterir. Ancak tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır. Ayrıca sabah aç karnına limonlu kahve içme mide rahatsızlıklarına ve mide yanmasına sebep olabilir. Bu sebeple limonlu kahvenin iki öğün arasında tüketilmesi tavsiye edilir.

14- Granül Kahve Zayıflatır mı?

Granül kahve (hazır kahve) de metabolizmanın hızlanmasında, tokluk hissinde, bağırsakların çalışmasında etkilidir. Fakat granül kahvenin sade olarak kullanılması gerekir. Granül kahveye eklenecek olan şeker, krema gibi içerikler, zayıflamaya yardımcı olmasına engel yaratabilmektedir.

15- Türk Kahvesi Tok Tutar mı?

Genel olarak kafein; iştahı olumsuz yönde etkiler ve tokluk hormonunun salgılanmasını sağlar. Türk kahvesi içinde de yeteri miktarda kafein bulunduğu için Türk kahvesi tok tutmada etkilidir. Kahve zayıflatır mı araştırıyorsanız; Türk kahvesi tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kalorisi Düşük Tatlılar | Diyet Yapanlar Hangi Tatlıyı Yiyebilir? Tadı Damağınızda Kalacak 5 Farklı Diyet Tatlı Tarifi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!