featured

Karidesli Tarifler ile Mutfağınızı Renklendirin! Her Damağa Uygun 7 Nefis Karides Tarifleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karidesli tarifler Türk mutfağında alışık olunan bir lezzet olmasa da farklılığı denemek isteyenlerin vazgeçilmezidir. Eğer siz de yemeğe doyamayacağınız karides tarifleri arıyorsanız doğru adrestesiniz!

İster dondurulmuş karidesli tarifler isterseniz karidesli kremalı makarna tarifi… Güveçte, salata şeklinde. Deneyebileceğiniz çok farklı karides tarifleri bulunuyor.

Diyete uygun yapabileceğiniz gibi bol tereyağı ile de dayanılmaz bir lezzet oluşturabilirsiniz. Hem kendinize hem de misafirlerinize sunacağınız nefis mi nefis karidesli yemek tarifleri!

1- Dondurulmuş Karides Tava Nasıl Yapılır? Tereyağlı Karides Tava Tarifi!

Dondurulmuş karidesli tarifler başında şüphesiz tereyağlı tava akla geliyor. En sık yapılan yemek şekli olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik hem malzemeleri çok az hem de yapımı oldukça kolay.

Tereyağlı Karides Tava Malzemeleri

250-300 gram dondurulmuş karides,3 yemek kaşığı tereyağı,2-3 diş sarımsak,Yarım tatlı kaşığı tuz,Yarım tatlı kaşığı pul biber,4-5 dal maydanoz.

Tereyağlı Karides Tava Yapımı

Öncelikle dondurulmuş karides tarifleri için ortak bir yapım aşamasını gerçekleştirmelisiniz. Karidesleriniz çözülmeden su altında yıkayın ve tamamen sudan arınana kadar süzün. Bu sırada karidesleriniz kendiliğinden çözülecektir.

Orta boy tavanızı ocağa alın ve iyice ısıtın. Isındığına emin olduğunuzda tereyağını ekleyin ve eritin. Eriyen yağ köpürmeye başlayacak.

Tam köpürme sırasında karideslerinizi ekleyin ve 30 saniye kadar çok kısa sürede karıştırmadan soteleyin.

İnce ince doğranmış olan sarımsakları ekleyin ve bir dakika kadar kavrulmasına izin verin. En son pul biberleri ekleyin. Altını kapatın ve maydanozları üstüne serpiştirip servis edin. İşte karidesli tarifler arasında ilk menünüz hazır, afiyet olsun!

2- Fırında Karides- Nefis Yemek Tarifleri (Mantarlı)

Mantarlı fırında karides tarifleri arasında vazgeçemeyeceğiniz bir tarifi sizlere sunuyoruz. Fırında uzun uzun pişerken suyunu kaybetmemesi karidesin tadını tam almanızı sağlayacak.

Bununla birlikte mantarla olan inanılmaz uyumu da size farklı tatlar sunacaktır. Jumbo karides tarifler arasında da uygulayabileceğiniz yöntemlerden birisidir.

Fırında Mantarlı Karides Malzemeleri

150 gram kadar karides,200 gram kültür mantarı,10-12 diş sarımsak (keyfinize göre azaltabilirsiniz)Yarım çay bardağı sıvıyağ,1 tatlı kaşığı pul biber,Tuz, karabiber.Üstü için rendelenmiş kaşar.

Fırında Mantarlı Karides Yapımı

Öncelikle eğer taze karides aldıysanız bunları iyice temizleyin. Dondurulmuş karidesli tarifler arasında bulunduracaksanız ve dondurulmuş halde karidesiniz varsa bunun için karideslerinizi sudan geçirerek çözün.

Mantarlarınızı ortadan ikiye ayrılacak şekilde kesin, sarımsaklarınızı da sadece dış kabuklarından ayırarak soyun. Fırın kabına sarımsak ve mantarları dizin. En üste karidesleri yerleştirin.

Pul biber, tuz ve en son yağı ekleyin. Ortalama 170-200 dereceye sahip fırında 45 dakika kadar pişirin. Mantarlarınızın başta suyunu saldığını göreceksiniz. Suyunu tekrar çekene kadar fırından almayın.

Suyunu saldığında genel olarak bir karıştırın, tekrar fırına koyun. Fırından çıkmaya birkaç dakika kala kaşarlarını serpiştirin ve erimeye bırakın.

3- Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Karides Tava Arda’nın Mutfağı

Arda Türkmen tarafından hazırlanan karidesli tarifler ister tavada tamamlayın ister orijinal tarifinde olduğu gibi sonrasında güveçte pişirmeye bırakın.

Bu karides tarifi tereyağlı ve oldukça lezzetli olacak. İki farklı pişirme tekniğinin bulunması yemeğinizin istediği kıvamı alması için oldukça önemlidir.

Karides Tarifi Arda’nın Mutfağı Malzemeleri

500 gram karides,1 biber,200 gram mantar,1 adet domates,2 diş sarımsak,Pul biber, tuz, karabiber.

Beşamel Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı,2 yemek kaşığı un,500 ml. Süt,100 gr rendelenmiş kaşar.

Arda’nın Mutfağı Karides Tarifi Yapılışı

Tereyağını öncelikle tavanıza alarak eritin, yağ ısındıktan sonra ince doğranmış biberlerinizi ve dörde bölünmüş mantarlarınızı ekleyin.

Mantar suyunu salıp tekrar çekene kadar ve biberlerin yumuşadığına emin olana kadara pişirmeye devam edin. En son karides ve sarımsağı ekleyin sadece 1 dakika kadar pişirin.

Karidesli tarifler için beşamel sosu yapmaya geçebilirsiniz, ayrı bir tavada tereyağı eritin ve kademeli olarak unu  ekleyin. Bu sırada karıştırmaya dikkat edin topaklanmasın.

Sonra sütünü ekleyin ve çırpmaya devam edin kıvamını alana kadar devam edin. Kaşarın yarısını içerisine ekleyin.

Önce hazırladığınız karidesli tarifi güvecin altına yayın. Üstüne beşamel sosunu ve en üste kalan kaşarlarınızı yayın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. İşte karides tarifleri yapmak bu kadar kolay!

4- Karidesli Makarna Tarifi

Karidesli kremalı makarna tarifi ile kendinizi şımartmaya ne dersiniz? Makarna sosları ile normal makarna olmaktan çıkıyor malum.

Siz de farklı makarna tatmak isterseniz mutlaka karidesli tarifler arasında bahsedeceğimiz karidesli makarna tarifi ile denemenizi yapın.

Karidesli Makarna Tarifi Malzemeleri

Yarım paket makarna,350-400 gram karides,1 adet domates,1 adet sarımsak (tercihe göre)2 yemek kaşığı tereyağı,1 tatlı kaşığı salça,1 çay kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı fesleğen,1 çay kaşığı karabiber,

Karidesli Makarna Tarifi Yapılışı

Yapacağınız makarnalı karidesli tarifler için öncelikle dondurulmuş karides aldıysanız bol su da haşlamanız gerekiyor.

Daha sonra kabuklarından ayırın ve bir yandan makarnanızı haşlamaya bırakın.

İki yemek kaşığı tereyağını eritin üzerine ince doğradığınız sarımsakları ekleyin. Sarımsaklar ölmeye yakın hale gelince baharatları, tuzu ve karidesleri ekleyin.

3-5 dakika kadar karideslerin lezzetini alması için bekleyin. En son salçasını, küçük doğradığınız domatesleri ekleyin. 5 dakika boyunca da karıştırılarak sosu hazırlanır.

Haşlanmış makarnanızı süzün ve yaptığınız sosla karıştırın. Karides tarifleri makarna için hazır afiyet olsun!

5- Karides Tarifi Rekifa Örneği | Karidesli Güveç Tarifi

Güveç yemeklerini seviyor ve bunun üzerine dondurulmuş karidesli tarifler deneme konusunda kararlıysanız, bir örnek de Rekifa’dan geliyor!

Refika’nın Mutfağı kapsamında verilen bu karides tarifi sizi ve midenizi çok mutlu edecek.

Karides Tarifi Rekifa Mutfağı Malzemeleri

200 gram temizlenmiş karides ( temizlenmediyse 500 gram),4 diş sarımsak,4 çorba kaşığı tereyağı,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı pul biber.

Karides Tarifi Refika Yapımı

Karideslerinizi temiz değilse temizledikten sonra üzerine sarımsakları rendeleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra tavanızı ocağa alın, iyice ısıtın.

Isınan tava karidesli tarifler yapmanız için artık hazır! Karides tarifi soslu olduğu için önce tavanızda yağınızı eritin.

Eriyen yağ üzerine karideslerin yarısını ekleyin bu sırada ocağın altı tam açık olmalı. Sadece 15 saniye bekleyin ve karıştırmayın.  15 saniye sonra kalan karidesleri ekleyin.

Renklerinin hafif beyaza döneceğini göreceksiniz. Bu renge erişene kadar 1-1.5 dakika kadar yüksek ateşte kavurun.

Ocaktan almadan yarım dakika kadar önce tuzunuzu, pul biberinizi ekleyin. Isıttığınız güveci alın ve karidesleri içine ekleyin.

Kullandığınız tavayı temizlemeden, malzemeler arasında kalan 2 yemek kaşığı tereyağını bu tavada eritin ve köpürtün. Köpüren yağı da güveç üzerine ekleyin artık yemeğe hazır!

6- Karidesli Noodle Tarifi

Uzak Doğu yemeklerine meraklı olanlar normal makarnadansa karidesli tarifler için noodle tercihinde bulunacaktır.

Karidesli noodle tarifleri bu yüzden ağız zevkine göre farklı şekillerde yapılabiliyor. Meraklısı için karidesli noodle tarifi!

Karidesli Noodle Tarifi Malzemeleri

250 gram noodle,250 gram dondurulmuş karides,1 adet havuç,1 avuç beyaz lahana,2 dal yeşil soğan,1 kase brokoli,1 büyük diş sarımsak,Sıvı yağ,Soya sosu,İstiridye sosu,Karabiber,Kırmızı toz biber,

Karidesli Noodle Tarifi Yapılışı

Uzak Doğu lezzetlerine alışkınsanız bu kadar sebzeli ve baharatlı karidesli tarifler size şaşırtıcı gelmeyecektir.

Geniş bir tencerede her zamanki gibi su ve içine atacağınız tuzu kaynatın. Fokurdamaya başlayan suyun içine noodle ekleyin ve sadece 3 dakika pişirmeye bırakın.

Pişirdiğiniz noodle süzgeç yardımıyla süzün ve soğuk suda hamurlaşmaması adına birkaç dakika bekletilir.

Soğuttuğunuz noodle’ı bir kap içerisine alın ve yine yapışma olmaması adına sıvı yağ ekleyin. Az miktarda soya sosu da eklerseniz yeterli olacaktır. Soya sosu eklerken dikkatli olun.

Şimdi üzerinde karides tarifleri için özel verilen sosunu hazırlamaya geldi. Ayrı bir tavada sıvı yağınızı yüksek ateşte ısıtın.

İnce ince doğradığınız sarımsakları ekleyerek 1-2 dakika yağda kavrulmasını sağlayın. Üzerine karideslerinizi ekleyin ve kızartma işlemini gerçekleştirin.

Karidesleriniz kızarmaya başladığında; havuz, lahana ve yeşil soğanları kademeli olarak ekelyin. Hepsini bir arada kavurmaya devam edin.

Sebzelerinizin pişme noktasına geldiğini düşündüğünüzde üzerine noodle’ı ekleyin karıştırın. Karideslerinizin sosunu iyice alması adına tamamen homojen hale gelene kadar karıştırmaya devam edin. Afiyet olsun!

7- Karidesli Tarifler Arasında Hafif Lezzetler: Karides Salatası

Karidesli diyet tarifler arasında değerlendirebileceğiniz karides salatası, sizi yüksek kalorilerden uzak tutacak! Bahsedilen bu tarif aynı zamanda Jumbo karidesli tarifler arasında yer alıyor.

İhtiyacınız olan malzemelerin kolay bulunabilir olmasına rağmen yiyeceğiniz salata diğer salatalardan çok farklı olacak! İşte karidesli salata tarifi

Karides Salatası Malzemeleri

300 gram Jumbo karides,2 yemek kaşığı tereyağı,Yarım çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı toz biber,1 diş sarımsak,Sıcak su.

Salata için:

Yarım göbek marul,1 adet domates,1 adet salatalık,1 adet soğan,1 adet havuç,2 yemek kaşığı mayonez,3 yemek kaşığı zeytinyağı,Yarım limonun suyu,1 tatlı kaşığı nane,1 çay kaşığı tuz.

Kıtır Ekmekler için:

5-6 dilim ekmek,1 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı kekik.

Karides Salatası Yapılışı

Dondurulmuş karidesli tarifler için önce karideslerinizi çözmemiz gerekiyor. Tencerede 15 dakika kadar karideslerinizi ağzı açık olacak şekilde kaynatın.

Karideslerin başları ve kuyruk kısımları büzüldüğünde kaynamadan alın. Soğuk su da bu sefer karidesleri bekletin ve temizleme işlemini yapın.

Tavaya iki yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve tüm baharatlarını ekleyerek yarım kesilmiş sarımsaklarla birlikte karıştırın.

Karışım üzerine karidesleri ekleyin ve sadece 10 dakika pişirmeye bırakın.

Sırada kıtır ekmeklerin hazırlığı bulunuyor. Bunun için, ekmekleri küp küp doğrayın ve tavada yanmadan dikkatli şekilde kızartın. Diğer malzemeleri de ekleyerek ekmekleri hazır hale getirin.

Karides salatası tarifi için son dokunuşlardayız artık! İlk olarak mayonez, zeytinyağı , tuz, nane ve limonu karıştırarak sos elde edin.

Salata için verilen tüm malzemeler dilediğiniz şekilde doğranarak hazır hale getirilir. Bu malzemeleri salata sosu ile tamamen karıştırılır. En üste karidesleri ve kıtır ekmekleri ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Karides Tarifleri için Bonus: Fırında Karides Yanına Ne Gider?

YouTube video

Dilediğiniz karides tarifleri hazırladınız peki ama yanında ne servis edebilirim diye mi düşünüyorsunuz? Aslında karides çok ağır bir tarif değildir ancak içerisinde yoğun baharat barındırır.

Bu yüzden yanına ağır olmayacak daha hafif yemekler yaparak karidesli tarifler ile bütünlük sağlayabilirsiniz. Çok vaktiniz yoksa patates püresi en basit seçeneklerden birisidir.

Bununla birlikte fırında mantar ve havuç gibi sebzeleri hafif pişirerek servis edebilirsiniz. Zeytinyağlı enginar tercih edebileceğiniz bir diğer eşlik edici yemek olabilir.

Sadece kuşkonmazları lezzetlendirmeniz özellikle karidesli makarna tarifleri için yeterli olacaktır. Elbette güveç karides tarifi için de güzel bir tercihtir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!