featured

Kazandibi: Pratik Bir Sütlü Tatlı! Kazandibi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pratik bir sütlü tatlı tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Hem enfes bir tatlı hem de yapılışı oldukça kolay bir kazandibi tarifi verelim. Peki, üzeri yanmış şekerle ve tarçınla kaplanan kazandibi nasıl yapılır? Pek çoğumuzun pastanelerde ve tatlıcılarda yediği kazandibi tatlısını şimdi yapmaya başlayalım mı?

Tarçınlı Kazandibi Tarifi!

Malzemeler

Yarım su bardağı toz şeker,Yarım su bardağı un,Yarım yemek kaşığı buğday nişastası,Yarım yemek kaşığı pirinç unu,3,5 su bardağı süt,1 paket vanilya,Yarım yemek kaşığı tereyağı.

Üzeri için

4 yemek kaşığı toz şeker,Yarım yemek kaşığı tarçın.

Kazandibi Nasıl Yapılır?

YouTube video

Kazandibi yapmak için toz şeker, süt, un, pirinç unu ve vanilya bir tencere içerisinde karıştırılır.Ocağa alınan tencere kısık ateşte az koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.Bir kase içerisinde su ile karıştırılan nişasta muhallebiye daha koyu bir kıvam vermek için tencerenin içerisine azar azar dökülerek eklenir. Bu aşamada muhallebinin de bir taraftan karıştırılması gerekir.En son tereyağı da eklenir ve lezzetli ve koyu kıvamda bir Yanan ocağın üzerine konan tepsi çevrilerek muhallebinin altındaki şekerin yanması sağlanır.Şekerin yandığını anlamak için muhallebinin üzerinde beliren şeker yanıklarını fark ettiğinizde kazandibi tatlınız hazır hale gelmiş demektir.Tencerede kalan muhallebi de tepsinin her yerine gelecek şekilde dökülüp, kazandibi oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda dinlendirilir.Dinlendirildikten sonra buzdolabına konularak en az 3-4 saat kadar buzdolabında soğuyana kadar bekletilir.Üç veya dört saat sonra buzdolabından çıkarılan kazandibi tatlısı dilimlenir ve yanmış kısımları ile birlikte kazınarak tatlı tepsiden çıkartılır.Rulo haline getirilerek servis tabaklarına alınır.Tatlının üzerine bolca tarçın dökülerek tatlı tabaklarına konulan kazandibi sunulur.Pratik ve nefis bir tatlı olan Kazandibi tatlınız hazır, Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!