featured

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Yapılır? Lokantaların Sır Gibi Sakladığı Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin Gerekli 5 Malzeme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır” sorusunun sebebi evlerden değil lokantalarda sunulan ikramlıklardan aklımıza kazınan en önemli lezzetlerinden birisinin mor lahana turşusu olmasıdır.

Aslında hem turşu hem salata formu ile her yemeğin yanına yakışan lezzetinin yanında sofraya muhteşem bir renk katan görüntüsü her hanımın kalbini feth eden cinsten.

Peki mor lahana turşusu nasıl yapılır? Evde mor lahana turşusu yapımı için ne yapmak gereklidir? mor lahana turşusu çok basit bir usulle hazırlanan ve hızlı sürede olan bir turşudur.

Yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır ki bunlara özen gösterirseniz tadından yenmez…

Mor Lahana Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

Mor lahana turşusu nasıl yapılır diye yola çıktıysanız ilk iş malzemeleri hazır etmek. Malzeme denilen olay da aslında 5 minik ihtiyaç ve herkesin evinde olan şeyler. Tek yapmanız gereken mor lahana almak…

1- 1 tane mor lahana (büyüklüğü orta ya da büyük boy olabilir)

2- Tuz

3- Sirke

4- Şeker

5- Su

Bir de kırmızı lahana turşusu kurmak için isterseniz 1 kg lık kavanoz isterseniz de 5 lt lik turşu bidonu kullanabilirsiniz.

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Uzun süre dayanan mor lahana turşusu yapmak için malzemeleri hazırladınız. Şimdi sırada hepsini birleştirmekte…

Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır ? Turşu kurarken mutlaka dikkat etmeniz gereken olay, tarife uygun adımlar atmanızdır. Klasik turşu basımının dışında bu kırmızı lahana turşusunda rengin de önemli bir yeri olduğu için işlemler bir tık farklıdır.

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi | Mor Lahana Turşusu Nasıl Kurulur?

Hızlı kırmızı lahana turşusu yapmak için öncelikle lahanayı önce ortadan 2’ye sonra o iki parçayı da ikiye bölün. Eğer lahanalar çatala aldığınızda uzun kalsın istiyorsanız tek sefer ikiye bölmek yetecektir.

2 ye böldüğünüz lahanayı kenarından başlayarak bıçakla 1-2 cm kalınlıkta doğramaya başlayın. Bu doğradığınız lahanaları geniş bir leğen ya da kaba alın.

Lahana kesme işi bittikten sonra mor lahana üzerine bol tuz dökün ve çok iyi şekilde ovalayın. İyice ovaladığınız mor lahananın rengi fuşya rengine yakın bir renge dönecektir ve yumuşayacaktır.

Ovma işlemini bitirerek lahanaları kavanoz ya da turşu bidonuna doldurun. 1 turşu bidonuna 1 su bardağı sirke ve üzerine 1 tatlı kaşığı kadar şeker ekleyin. Son olarak üzerine su ilave edin ve bidonun kapağını kapatın.

Ortalama 10 gün sonra kırmızı lahana turşusu hazır hale gelecektir. Hem turşu hem de suyu muhteşem bir renge büründüğü için yemek için sabırsızlanma garantisi vardır.

Kırmızı Lahana Turşusu Refika’nın Mutfağı’ndan

YouTube video

En güzel lezzetleri bir de ustadan dinleyecek olursak elbette Refika’nın Mutfağı ilk adresimiz olacaktır. İşte Refika Birgül’den kırmızı lahana turşusu tarifi!

Kırmızı Lahana Turşusu Püf Noktaları

Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır püf noktaları nelerdir ? Kırmızı lahana turşusu yaparken en önemli olay mor lahananın güzel ovulmasıdır. Ovma süresince lahanayı ezmemeli ufalamamalıdır. Tabi burada lahananın kesim inceliği de önemlidir.

Lahanayı keserken çok kalın dilim yaparsanız tabakta şık bir görüntü olmayacaktır. Ortalama yarım serçe parmak gibi bir ölçü tutarsanız ve bu dilimin ovalama esnasında eriyeceğini de hesap ederseniz çok daha isabetli olacaktır.

Kırmızı Lahana Turşusu Faydaları

Kırmızı lahana turşusu kendisi şifa suyu ayrı şifa olan bir lezzettir. 4 mevsim sofranızda yer alabilecek bu turşu salata ya da meze olarak da sofrada yer alabilir.

Tabi lezzet ve şık sunum dışında öyle faydaları vardır ki, bunları duyunca kesinlikle evinizde yer vermeyi isteyeceksiniz. İşte mor lahana turşusu faydaları!

Kırmızı lahananın besin değerleri oldukça yüksektir. Tam bir K ve C vitamini deposudur.İnanılmaz bir probiyotik olduğu için sindirim sistemini düzenlediği biliniyor.Özellikle sinir ve bağışıklık sisteminize sağlam bir destekçidir.Kırmızı lahanada yer alan yüksek A vitamini göz sağlığı açısından çok büyük öneme sahiptir.Kan basıncını düzenler ve azaltır.Tam bir antioksidandır. Vücuttaki iltihabı temizler.İçerisinde yer alan E vitamini ve sülfür sayesinde cildi güzelleştirir.Özellikle kış soğuğunda öksürüğe karşı korur. Balgam sökücü etkisi yüksektir.Özellikle diyetlerde baş tacıdır. 1 tane kırmızı lahana ortalama 60 kalori olduğu için kilo vermek isteyenler için yeri büyüktür.Folik asit açısından kıymetli bir besin deposudur. Hamile kalmak isteyenlerin hamilelik öncesi tüketmesi faydalıdır.

Dilerseniz kırmızı lahana faydaları hakkında daha geniş bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!