kisa-diziler-surukleyici-mini-diziler

2023 Sürükleyici Kısa Diziler ile Ekran Başından Kalkamayacaksınız!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa diziler, ekran başında uzun süre kalamayan izleyiciler için oluşturulmuş yapımlardır. En iyi mini diziler her ne kadar çok sık sayıda oluşturulmasa da zamanla artık yaygınlaşıyor. Çünkü izleyiciler artık uzun süreli yapıtlara ayak uyduramayacak kadar ekran başında bulunamıyor. Eğer siz de bölümleri kısa diziler arıyorsanız bu liste tam size göre!

Sürükleyici Mini Diziler | 2022 Güncel Kısa Diziler Listesi

kisa-diziler-surukleyici-mini-diziler
Sürükleyici Kısa Diziler

Netflix başta olmak üzere farklı yapımlar tarafından izleyiciye sunulmak üzere kısa diziler çekiliyor. Bu diziler sadece bölümlerinin kısalığı ile değil sezon olarak da oldukça kısa sürmektedir. Oluşturulan her bir senaryoyu kendi içerisinde değişik kategoriye sokmak mümkün. Herkes tarafından rağbet görmese de meraklısı için en yeni mini diziler listesi şu şekilde bulunuyor:

1- Fatma

Kısa diziler Türk yapımları arasında geçtiğimiz yıllarda çıkan Fatma dizisi bulunuyor. Kendisi aynı zamanda sürükleyici mini diziler Netflix örneği olarak da listede yer almaktadır. Dizi ilk bakışta çok beklentiye sokmasa da Türk yapımlarında alışık olmayan bir örnektir.

YouTube video

Fatma adındaki başrolde yer alan Burcu Biricik bir temizlikçiyi oynuyor. Dışarıdan bakıldığında oldukça normal ve standart hayat yaşadığı düşünülse de durum bunun tam tersi. Hapishaneden çıkan kocasının bir anda ortadan kaybolması ile birlikte hayatı değişir. O artık sadece temizlik yapan bir kadın değil, cinayet işleyen bir insana dönüşür.

2- Şahsiyet

YouTube video

Puhu TV imzalı bu yapımı izlemeyen hala kaldı mı? Eğer izlemediyseniz şans vermeniz gereken bir yapım. İnternette yayınlandıktan kısa süre sonra çok büyük ses getirdi. Başrolünde Haluk Bilginer oyunculuğunun bulunmasının etkisi de çok büyük. Agah karakteri ile izleyicinin karşısına çıkan Bilginer, komiser Nevra ile yolu kesişir. Bu andan itibaren 12 bölümlük gerilim ve suç konulu bir olayın içinde kendinizi bulacaksınız.

3- When They See Us

YouTube video

Kısa diziler yabancı yapımlarından birisi olan When They See Us oldukça etkileyici bir yapımdır. Dizi sadece dört bölümden oluşmaktadır. Fakat konusu ve oyunculukları sayesinde bu dört bölüm ile izleyenlerin beğenisini kazanmayı da başarmıştır. 11 dalda aday olarak gösterilen bu dizide 14 ve 15 yaşındaki beş siyahi insanın bir cinayetten dolayı yargılanma süreci ele alınmaktadır.

4- The Queens’s Gambit

YouTube video

Sürükleyici mini diziler arayanlar için çok fazla tercih edilmese de konusu ve geçtiği tarihi ile dikkat çeken bir yapımdır. 1950-1960lı yılların Amerika’sını konu edinmektedir. Başrolde yer alan oyuncunun dikkat çekici dış görünüşü ile oyunculuğu birleşince ortaya çok güzel bir 12 bölüm çıkmıştır. Dünyanın en iyi satranç oyuncusu olmak isteyen Harmon, duygusal zorlukları ile de başa çıkmalıdır.

Kısa diziler Netflix kategorisinde 2020 yılında vizyona giren dizi, kısa sürede çok ses getirmiş birçok hayran da elde etmiştir.

5- The Night Of

YouTube video

Birkaç yıl öncesinde izleyiciler ile buluşan dizi sadece sekiz bölümden oluşmaktadır. En kısa diziler arasında yer alan bu yapıtın kategorisi ise suç gerilim üzerinedir. Sekiz bölüm boyunca izleyicilerin aklını karıştıran ve derin düşünmesine yol açan dizinin final bölümü ise hala şaşkınlık yaratıyor ve uzun uzun konuşulmasına neden oluyor.

6- Chernobyl

YouTube video

IMDB puanı 9,4 olan dizi aslında ne kadar büyük bir beğeniyi kazandığını da gösteriyor. Dizi kısa diziler arasında belki de en iyisi olarak bulunuyor. Sovyetler Birliği’nin dağılması ile birlikte nükleer santralde oluşan patlamayı konu ediniyor. Ukrayna’nın Çernobil şehri ile sınırlı kalmayıp dünya üzerinde büyük etki yaratan bu travmatik kazanın etkileri ise hala sürüyor.

7-  11. 22. 63

YouTube video

Stephan King romanından uyarlanan bir zamana yolculuk dizisi. Dizinin uzunluğu sadece sekiz bölüm olarak ayarlanmış. Oluşturulan bu dizi de bir öğretmen kendini lokanta içine girdiğinde zamana karşı yaptığı yolculuk ile olaylar başlar. Gittiği tarih ise 22 Kasım 1963’tür ve bu tarih normal bir tarih değildir. John Kennedy’in suikastini durdurmak için öğretmen görevlendirilmiştir.

8- The Cry

YouTube video

Adından da anlaşıldığı üzere ağlamanın yer aldığı dramatik kısa diziler kategorisinden bir yapım. Anne ve babanın uçak yolculuğu yaptığı sırada bebekleri kaçırılır. Olayı farklı kılan ise babanın siyaset ile olan bağıdır. Bebeği kim ya da kimler kaçırdı? Bebeğin kaçırılmasındaki amaç neydi? Dört bölüm boyunca yerinizde duramayacak ve bu soruları sorarak diziyi izleyeceksiniz.

9- After Life

YouTube video

En iyi mini diziler Netflix yapımları arasında bulunan After Life iki sezon yayınlamış üçüncü sezon için onay almıştır. Her sezonunda sadece altı bölüm bulunur. Ve bölümlerin sadece birisi 30 dakika sürmektedir. Netflix mini diziler 2022 listesindeki bu yapımın konusu bir insanın değişimine dayanmaktadır.

Başrol oyuncusunun karısını meme kanserinden kaybetmesi ile birlikte yaşamına dair sorgulaması başlar. Artık o ölene kadar yapmak istediği her şeyi düşünmeden yapmak ister. Kimseye hesap vermeden, ardı arkasını sorgulamadan farklı aksiyonlara katılır. Ancak bu ona bir yandan zarar da vermektedir. Arkadaşları tarafından eski haline dönmesi için çaba harcanır. Peki burada kim kazanacaktır?

10- Squid Game | 2022 En Kısa Diziler

YouTube video

Squid Game en güncel kısa diziler arasında başta görülmektedir. Tek sezondan oluşan bu diziyi çok konuşulduğu için izlemekten vazgeçtiyseniz mutlaka yer vermelisiniz. Dizide para sıkıntısı çeken birden fazla insan toplanmıştır. Her biri hayatı pahasına para kazanmak için her şeyi yapmaya çalışır. Peki bu organizasyonun arkasında kim vardır? Şaşırtıcı ve dünya çapında ses getiren en kısa diziler arasında bulunuyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!