featured

Kışın Kilo Almak Korkulu Rüyanız Olmasın! Kış Diyeti Listesi ile Kilo Korkularınıza Son Verin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlığımızı da dikkate alacağımız diyet listesi ve çeşitli aktiviteler yaparak bu kışı rahatlıkla kilo derdi olmadan atlatmak sizin elinizde! Kendinizi daha enerjik, daha motive olmuş ve kilolardan kurtulmuş bir şekilde hayal etmek kendinize olan güveni yerine getirecektir. Bir adım daha öne geçerek hayal etmekten vazgeçip, uygulayarak kilo vermek için kapı aralayın. Ve bunu kendinize ödül olarak sunun!

Başlayacağınız birkaç yöntem ile hayata sağlıklı bir şekilde kilonuzu vermiş olarak merhaba deyin.

Kışın Kilo Vermek İçin Uygulanan Yöntemler

Kışın kilo almak maalesef oldukça kolay! Kilo vermek için uygulanan yöntemler de oldukça kolay! Rahatlıkla uygulayabileceğiniz birkaç kolay yöntem ile hayatınızı renklendirin ve kilolarınızdan kurtulun. Aynı zamanda kilo alma derdine de son verin!

1- Egzersiz

Kışın kilo almak, düzenli egzersiz yaparak engellenebilmektedir. Hayatınızda çeşitli egzersizlere yer vermek kışın hızlı zayıflamanın en kesin ve kalıcı yollarından biridir. Düzenli yapılan egzersiz ile hem metabolizmanız hızlanır hem de kalori yakarak yağ eritmeniz mümkün olur.

Açık havalarda günlük tekrarlanan yürüyüşler, , vücudun hormon düzeyini stabil tutmak için son derece önemlidir. Gündüzün geceden daha kısa olduğu kış mevsiminde, insanlar aktivitelerini kendilerine göre rahatlıkla ayarlayabilir ve hareketsiz kalınması engellenmiş olur. Yaz mevsiminde yapılan aktiviteler kış mevsimine uygun şekilde de yapılabilmektedir. Yeter ki isteyin!

2- Beslenme

Kışın kilo almak, beslenme alışkanlığımıza biraz dikkat ederek durdurulabilir. Karbonhidrat yönünden zengin besinlerin tüketilmesi kan şekerinin yükselmesine yardımcı olarak, vücudun enerji düzeyini artırmakta ve kişilerin daha enerjik olmasına vesile olmaktadır. Aşırı kalori yapmamak kaydıyla kışın karbonhidrat tüketimine ihtimam göstermeliyiz.

3- Depresyondan Kurtulmalı!

Kış depresyonu dediğimiz depresyon, sonucunda aşırı kilo almak kolaylaşabilmektedir. Bu açıdan bakıldığı zaman depresyonu önlemeye iyi gelen besinler tüketilmeli ve çeşitli egzersizler yapılmalıdır. Evde sürekli durmamalı, TV başında sürekli oturmamalıyız. Dışarıya çıkmayı kendimize ödül olarak sunmalıyız. Oyun parkları ise çocuğu olanlar için ideal bir yerdir.

4- Kışın Kilo Almamak İçin Ne Yapmalı |Ortam Sıcaklığı Ayarlanmalı

Kışın kilo almak, sıcak bir ortamda bulunmakla da yakından ilişkilidir. Uyuşukluk hissini kolaylıkla yaşayabileceğimiz sıcak ortamlar, vücut enerjisini düşürmektedir. Ev ortamı sıcaklığı ortalama 19 derecede tutulabilir. Uyuşukluk hissi önlenmiş olacak ve böylelikle vücudun kendisini ısıtması için daha fazla kalori yakması sağlanacaktır.

5- Kışın Harika Meyvesi: Portakal

Kokusuyla ve rengiyle kış meyvelerinin gözdesi olan portakal, içinde bulundurduğu birçok vitaminler, minareller yönünden zengindir. Bu nedenle bol bol tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle sabahları tüketimi daha iyi olmaktadır.

Hızla Zayıflatan Kış Diyeti

Uzman diyetisyenler tarafından hazırlanan “Hızla Zayıflatan Kış Diyeti” ile haftada en az 2-3 kilo verebilirsiniz. Kolayca uygulayabileceğiniz bu yöntem ile sağlıklı ve hızlı bir şekilde zayıflamak mümkün olacaktır.

1- Kışın Kilo Vermek İçin  Her Sabah Uyanınca

Her sabah uyanınca uygulayabileceğiniz bu diyet ile sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacak.

1su bardağı su+ l dilim elma+l dilim limon+ l parça kabuk tarçın+ 2-3 damla alkali+ 1 çay kaşığı organik elma sirkesi (eğer midenizde sorun yoksa)

 

2- Haftanın 1-4-7. Günlerinde

Haftanın belirli günlerinde uygulanan bu yöntem enerjinizi yerinde tutacak ve kilo vermenizi kolaylaştıracak. Haftanın 1/4/7. günlerinde uygulayacağınız diyetiniz sayesinde hızlı kilo vermeniz mümkün olacak!

Sabah 1 çay bardağı badem sütü+ 1/2 çay bardağı hindistancevizi sütü+ 1 yemek kaşığı dondurulmuş vişne+ 1 dilim ananas + 2-3 yaprak nane+ 1 tatlı kaşığı chia tohumu blenderdan geçiriniz.

Ara Öğün

1 ceviz

Öğlen

8 su bardağı su+ 100gr. Tavuk+ 1 demet maydanoz+ 1 kabağı doğrayın saplarını da koyun+1/2 limon+ tane karabiber+ 4 yemek kaşığı karabuğday çorba yapın. Blenderdan geçirmeyin.1 adet probiyotik yoğurt ile yiyiniz.

Ara Öğün

1 ceviz

Ara Öğün

1 adet probiyotik yoğurt+1 tatlı kaşığı chia tohumu

Akşam

haşlanmış organik tavuk+ roka salatası (1 yemek kaşığı zeytinyağı + limon)

2 saat sonra 1 çay bardağı diyet kefir (1/2 limon suyu +pul biber 1 çay kaşığı)

Haftanın 2/5. Günlerinde

Kışın kilo almak, korkulu bir rüya iken bu diyetlerle artık son bulacak. Haftanın 2/5. günlerinde uygulayacağınız diyetiniz

Sabah 60 gr. Suda bekletilmiş hellim ızgara+ domates+ salatalık

Ara Öğün

1 ceviz

Öğle

Yeşil salata+ 6 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek+1-2 tane çilek ince ince kesilip salataya konacak+ limon+ 1 yemek kaşığı balsamik+ 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Ara Öğün

1 avuç içi vişne kurusu (Peyman)

Ara Öğün

10 fındık

Akşam

8 yemek kaşığı kıymalı pazı+ 1 adet probiotik yoğurt

Ara Öğün

1 avuç içi vişne kurusu

Haftanın 3/6. Günlerinde

Kışın kilo almak, bu diyetlerle sağlıklı bir şekilde son bulacak. Haftanın 3/6. günlerinde uygulayacağınız diyetiniz

Sabah

Bir gece önceden 1 su bardağı kinoayı haşlayın+ 1 adet probiyoik yoğurt+ 1 havuç rende+ dereotu ya da maydanoz

Ara Öğün

1 keçiboynuzu

Öğle

3 yemek kaşığı haşlanmış kinoa+ 1 adet probiyoik yoğurt+ 1 havuç rende+ dereotu ya da maydanoz

Ara Öğün

1 avuç içi sarı leblebi

Ara Öğün

2 kuru kayısı

Akşam

100 gr. Haşlanmış nuar+ salatalarınızı limon+ karabiberle yiyin)

2 saat sonra

1 adet activia proshot

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!