featured

Kişisel Cilt Bakım Tüyoları ve Günlük Güzellik Rutinleri | Kişisel Cilt Bakım Ne Kadar Önemli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kişisel cilt bakım, insan mutluluğunun en önemli önceliğidir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsiyorsak günlük yaşamımız için birçok önleyici tedbir gereklidir. İsterseniz gelin bu tedbirlere birlikte bakalım…

 Kişisel Cilt Bakım Nedir?

Kişisel cilt bakım, kişinin bakımlı olması için ne yapması gerektiğini ifade eden bir kavramdır. Bu konsept, temel vücut, ağız ve dişler, eller ve ayaklar ve saç bakımını içerebilir. Başka bir deyişle, hayatınızı temiz ve düzenli bir şekilde sürdürmek için ve atmanız gereken adımları göstermek için kişisel bakım kavramını kullanabilirsiniz.

Öte yandan, kişisel bakımın kapsamı farklı bakım teknolojileri ve ürünleri ile genişletilebilir. Eksfoliasyon, cilt gençleştirme, manikür, pedikür, kuru fırçalama, spa masajı vb. Dahil olmak üzere çeşitlendirilebilir.

Bu nedenle temel kişisel bakım süreci herkes için aynı olsa da kişisel bakım süreci ihtiyaca göre değişiklik gösterebilir ve daha fazla uygulama içerebilir. Örneğin, gözenekli cilt yapılarına sahip kişiler, ciltlerinin nefes almasını sağlamak için Hydra Facial uygulamasını kullanabilir.

Kişisel Cilt Bakım Nasıl Yapılmalıdır?

Kişisel cilt bakım sorusunun cevabını bulduktan sonra, şimdi kişisel bakım yapma zamanı. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, kişisel bakım süreci, daha fazla adım ve çeşitlendirme dahil olmak üzere ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilebilir.

Ancak önce herkesin ilgilenmesi gereken temel kişisel bakımın doğru şekilde yapıldığından emin olmalısınız. Aksi takdirde vücudunuza zarar verebilirsiniz. Öyleyse temel kişisel bakım uygulamalarına birlikte göz atalım…

Kişisel Cilt Bakım Günlük Vücut Bakım Rutini Nasıl Yapılmalıdır?

Vücudun tüm bölümlerinin temizlenmesi kişisel cilt  bakım için çok önemlidir. Bu nedenle vücudunuza iyi bakmanız için haftada en az iki kez banyo yapmanızı tavsiye ederiz. Duş sırasında vücut tipinize uygun bir temizlik ürünü ile vücudunuzu iyice temizlediğinizden emin olmalısınız. Duştan sonra vücuda gerekli nemi sağlamak için ve tüm vücudu nemlendirmek için vücut losyonu kullanmak önemlidir. Ek olarak, vücut spreyleri kullanmak vücudunuzun hoş bir koku yaymasını da sağlayabilir.

Fazla kılların düzenli olarak alınması da kişisel cilt bakım serüveninin bir parçasıdır. En sevdiğiniz epilasyon seçeneğini kullanarak vücudunuzdaki fazla tüyleri temizleyebilir, böylece hijyen sağlayabilir ve giysilerinizde tüylerin görünmesini önleyebilirsiniz. Erkeklerin ve kadınların kişisel bakımında önemli rol oynayan gereksiz kıllardan kurtulmanın yanı sıra düzenli tıraş ve sakal da mutlaka yapılması gereken kişisel bakım adımlarından biridir.

Kişisel Cilt Bakımı Günlük Yüz Bakım Rutini Nasıl Yapılmalıdır?

Yüz bakımı, sabah uyandığınız ilk andan itibaren başlar. Her sabah uyandıktan sonra cilt tipinize uygun sabunla yüzünüzü yıkamalısınız. Ayrıca her gün veya iki günde bir yüz temizleme jeli ile yüzünüze masaj yapmalı ve cildinizi derinlemesine temizleyip tazelediğinizden emin olmalısınız. Yüzünüzü yıkadıktan sonra nemlendirici ile beslemeniz de önemlidir. Bunun için aşağıda ki adımları takip edebilirsiniz.

Cildinizi ilk önce nispeten temizleyin. Kuru cilt için nemlendirici krem ​​temizleyiciyi seçmeli, yağlı ve karma ciltler için de jel veya köpük temizleyiciyi seçmelisiniz.Onarım ürünleri ana cilt sorunlarına odaklanır. Örneğin; lekeli cilde uygulanan serumun onarıcı etkisi vardır. Gerekli görüyorsanız bunu cildinize uygulayabilirsiniz.Öncelikle her cildin neme ihtiyacı olduğunu unutmayın. Çünkü nem cildimizin suyu anlamına gelir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli faktör cilt tipidir. Kuru ciltler yoğun nemlendiricileri, yağlı ciltler nemlendirici jeli, normal ciltler ise sıvı kremleri tercih etmelidir. En büyük hatalardan biri güneş kreminin sadece yaz aylarında kullanılabilmesidir. Güneş kremi yazın ve kışın kullanılmalıdır. Güneş kremi sadece cildi güneşten ve çevresel faktörlerden korumakla kalmaz, aynı zamanda cildin yaşlanmasını da önler.

Kişisel Cilt Bakım Günlük ve Haftalık Kişisel Bakım Cilt Kuruluğunu Nasıl Önler?

Kuru cilt genellikle sorun edilmemelidir çünkü çoğu durumda, yüksek veya düşük sıcaklıklı hava, havadaki düşük nem ve sıcak su ıslatma gibi faktörlerden kaynaklanır. Ancak bu ileri vade güzel bir görüntü ve sağlıklı bir hayat imkansızlaşır. Bu yüzden bu gibi ani hava değişimlerinde de kişisel cilt bakım olarak cildi nemli tutmak çok önemlidir.

Cildinizi iyileştirmek için nemlendiriciler kullanmak ve sert, kuru sabunlardan kaçınmak dahil birçok şeyi kendi başınıza yapabilirsiniz. Ancak bazen kuru cilt sıklıkla oluşur veya şiddetlidir. Bu durumlarda profesyonel bir dermatoloğun (dermatolog) yardımına ihtiyacınız olabilir.

Kuru cilt genellikle geçicidir . Örneğin sadece kışın görülür ancak ömür boyu sürecek bir durum da olabilir. Kuru cildin belirti ve semptomları yaşınıza, sağlığınıza, yaşadığınız yere, dışarıda geçirdiğiniz zamana ve sorunun nedenine bağlıdır. Kuru cilt, aşağıdaki durumlardan birine veya birkaçına neden olabilir:

Özellikle duştan, banyodan veya yüzmeden sonra cilt üzerinde gerginlikPürüzlü cilt

Cildin aşırı kurumasını önlemek kişisel cilt bakım açısından aşağıda ki ipuçlarını deneyebilirsiniz.

Nemlendirici nemlendiriciler cildi kapatabilir ve nemin kaçmasını önleyebilir.Su maruziyetini sınırlayın. Banyo süresini 10 dakikadan fazla tutmayın. Su sıcaklığını sıcak değil de sıcak olacak şekilde ayarlayın. Günde bir defadan fazla banyo yapmamaya çalışın.Temizleyici kremler, hafif cilt temizleyiciler ve nemlendirici duş jelleri kullanmayı deneyin.Soğuk veya rüzgarlı havalarda vücudunuzu mümkün olduğunca örtün. Cilt özellikle kışın kurudur, bu nedenle dışarı çıkarken mutlaka atkı, şapka ve eldiven giyin.Lastik eldiven giyin. Ellerinizi suya daldırmanız veya sert deterjanlar kullanmanız gerekiyorsa, eldiven takmak cildinizi korumaya yardımcı olabilir.

Son olarak cilt bakım rutininize en iyi yüz maskeleri eklemeyi de ihmal etmeyin.

Bonus! Günlük rutininize kişisel cilt bakım mucizesini eklemeyi unutmayın. Bunun için uzman bir bakış açısından dinlemenizi öneriyoruz. İyi seyirler 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=nnhmygclnw8

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!