featured

Kolay Anlatımlı Elbasan Tava Tarifi | Lokanta Usulü Elbasan Tava

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elbasan tava tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Balkan yemekleri denince akıllara ilk gelenlerden olan Elbasan tava nasıl yapılır merak ediyorsanız bu kolay anlatımlı yemek tarifimiz sizin için. Kuzu etli elbasan tava Masterchef yarışmasında yine gündeme geldi. İşte, Balkan yemekleri arasında en sevilen kolay anlatımlı Elbasan tava tarifi yapımı… Elbasan Tava tarifi Masterchef Mehmet Yalçınkaya püf noktaları…

Lokanta Usulü Elbasan Tava Malzemeleri

Öncelikle Elbasan tava hangi etle yapılır sorusunu cevaplayalım; kırmızı etle. Ancak tavuklu elbasan tava yapmayı tercih edenler de var. Biz sizlere, etli elbasan tava tarifi vereceğiz. Etli Balkan yemeği Elbasan tava malzemeleri ise şunlar:

Yarım kilo kırmızı et (kuzu eti)2 adet soğan2 adet yeşil biber3 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağKekikTuzKarabiber

Etli Elbasan Tava Sosu için malzemeler:

1 su bardağı beyaz un1 su bardağı süzme yoğurt1 şu bardağı et suyu2 yumurta (sadece sarısı)Kırmızı toz biber ve tuz

Elbasan Tava Tarifi Yapılışı | Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

Balkan mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Elbasan Tava lezzetine masalarda yerini alıyor. İşte, kolay anlatımlı Elbasan tava yemeği yapılışı:

Öncelikle etler iri kuşbaşı olarak doğranırBir tencere içinde 1 kaşık tereyağı eritilir, kuşbaşı etler 5 dakika çevrilir2 orta boy soğan ve 2 adet yeşil biber iri doğranır, et olan tencereye eklenerek kavrulur3 diş sarımsak ince kıyılır, kekikle birlikte etin olduğu tencereye eklenirTüm malzemeler birlikte çevrildikten yaklaşık 5 dakika sonra tencereye, malzemeleri geçecek şekilde sıcak su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır. Yemeğin pişmesine az kala tuz ve karabiber eklenirEt piştikten sonra tencereden 1 su bardağı kadar et suyu alınıp soğumaya bırakılır

Elbasan Tava Sosu Hazırlanışı:

Ayrı bir kap içine 2 yumurta sarısı, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süzme yoğurt ve tuz eklenip pürüzsüzleşinceye kadar çırpılırKarışım içine soğuyan 1 su bardağı et suyu da eklenir ve çırpılmaya devam edilirPişen etler bir fırın kabı içine alınır ve etlerin üzerine hazırlanan sos dökülürİsteğe göre sosun üzerine kırmızı toz biber renk vermesi için serpiştirilirFırın tepsisi önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verilir ve üzeri kızarıncaya dek pişmeye bırakılır

Masterchef Mehmet Yalçınkaya Anlatımıyla Kuzu Etli Elbasan Tava Püf Noktası

Masterchef kuzu etli elbasan tava yemeği ile gündeme geldi. Şef Mehmet Yalçınkaya kuzu etli elbasan tava püf noktası hakkında bilgiler verdi. Elbasan Tava yemeği yaparken,  tarifimizde de belirttiğimiz gibi öncelikle et pişirilir, fırın tepsisine dizilir ve daha sonra hazırlanan sos üzerine dökülür, fırına verilir. Yan; en doğru Elbasan Tava tarifi; etin yahni gibi tüm malzemelerle birlikte pişirilmesi değil; tarifimizdeki gibi aşamalı yapılmasıdır.

Tavuklu Elbasan Tava – Nefis Yemek Tarifleri 

Balkan yemeklerinde Elbasan tava tarifi kuzu etiyle yapılsa da tavuklu elbasan tava tercih edenler de var. Eğer tavuklu elbasan tava yemeği yapmak istiyorsanız ve tavuklu Elbasan nasıl yapılır merak ediyorsanız buradan tarife ulaşabilirsiniz.

Elbasan Tava Arda’nın Mutfağı Tarifi

Eğer Balkan yemeklerinin vazgeçilmez lezzeti Elbasan Tava Arda’nın Mutfağı tarifine göre yapmak istiyorsanız buraya tıklayarak tarife kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Elbasan Tava Nerenin Yemeği ? Elbasan Tava Nereye Ait ?

Etli Elbasan tava yemeği, haşlanan kuzu etinin yoğurtlu bir sos ile birlikte fırınlanmasıyla yapılan Arnavut yemeğidir. Elbasan Tava yemeği, adını Arnavutluk’a bağlı olan Elbasan kentinden almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!