featured

Kolombiya’da Tabuta Dönüşebilen Yatak Üretildi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs günlerinde hastane ürünlerinde yaşanan stok sıkıntısı nedeniyle üreticiler yeni fikirler ve icatlar bulmaya başladı. Kolombiya’da hem ölümü hem de yaşamı aynı noktada bir araya getiren bir hastane yatağı icat edildi. Kolombiya’nın komşu ülkesi olan ekvatorda tabut bulma sorunundan esinlen bir firma, hastane yatağı olarak ve aynı zamanda da hastanın hayatını kaybetmesi durumunda tabuta dönüşebilen karton yatak icat ederek üretti.

Tabut Yatak Fikri Nasıl Ortaya Çıktı?

Ekvator’un Guayaquil kentinde, korona virüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle tabut bulmakta güçlük çekilmeye başlanmış ve ölen yakınlarını toprağa veremeyenlerin sayısı ise gün geçtikçe daha da artmıştı. Cenazelerin birçoğu da karton kutularda saklanır hale gelmişti.

Kartondan tabut yatakları geliştiren ABC Display firmasının yöneticisi Rodolfo Gomez yaptığı açıklama ile Amazonas eyaletine 10 adet tabuta dönüşebilen yatak bağışlayacaklarını bildirdi.

150 kilo ağırlık kapasitesi olan bu yatakların fiyatının 85 dolar civarında olması bekleniyor. Hali hazırda siparişin olmadığı içinde geliştirilen bu ürünün sağlık sektöründe rağbet görüp görmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Kolombiya’da şu ana dek 18.330 koronavirüs vakası tespit edilirken 652 kişinin de yaşamını yitirdiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!