featured

Kolsuz ve Bacaksız Doğan Bebek Tıp Dünyasında Gündem Oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’da kolsuz ve bacaksız olarak dünyaya gelen kız çocuğu ülkenin ve tıp dünyasının gündemine oturdu. 100 bin doğumda bir görülen bu olaya genetik bozukluğun neden olduğu söylendi. Çocuğun görüntüsü hem aileyi hem de doğuma katılan sağlık ekiplerini şaşkına çevirdi.

Dünya üzerinde genetik bozukluk nedeniyle, farklı hastalıklarla dünyaya gelen birçok bebek bulunuyor. Bunlar arasında en ilgi çekeni Hindistan’ın Masya Pradesh eyaletinde yer alan Vindisha bölgesindeki Sakla köyünde gerçekleşti.

28 yaşındaki Hintli bir kadın normal geçen hamilelik sürecinin son evresinde hastaneye gitti. Doğum başladıktan sonra herkesi şok eden bir doğum yaptı. Hintli kadın dünyaya kolu ve bacağı olmayan bir kız çocuğu getirdi.

100 Bin Kişide Bir Görülen Bir Olay

Çocuğun bu şekilde dünyaya gelmesini uzmanlar “ Tetra Amelia Sendromu” olarak açıkladılar. Bu sendrom nedeniyle çocuklarda otozomal resesif konjenital bozukluk meydana geliyor. Bu nedenle de doğumları kolsuz ve bacaksız olarak gerçekleşiyor.

Çocuğun doğumu Hindistan’daki Rajiv Gandhi Smriti Hastanesi’nde gerçekleşti. Bu hastanenin çocuk doktoru olan Dr. Suresh Aggarwal doğum ve çocuğun sağlığı hakkında açıklamalarda bulundu. Gerçekleşen doğumun çok nadir görüldüğünü aktaran doktor, yeni doğan kız bebeğinin durumunun da iyi olduğunu belirtti. Sağlıklı şekilde hayata tutunacağını söyledi.

Tetra Amelia Sendromu olarak bilinen hastalığın 100 bin kişide bir görüldüğünü aktaran doktor şaşkınlığını da gizleyemedi. Jai Prakash Bölge Hastanesinde görevli Dr. Prabhakar Tiwari, kariyerinde ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirtti.

Tıp dünyası Hindistan’da kolsuz ve bacaksız doğan kız bebek olayında şok içinde. Yüz bin yenidoğanda bir gerçekleşen olay Haziran 2020 içerisinde çok konuşuldu. Çocuğun video ve haberleri tüm sosyal medyalarda paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!