featured

Küçük Oda Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Daha Büyük Göstermek için Küçük Odada Dekorasyon Püf Noktaları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçük oda dekorasyonu yapmak için aşama aşama hareket etmek her zaman doğru olacaktır. Çünkü küçük odada dekorasyon yapmak diğer alanlara göre değişiklik gösterir.

Geniş alanda değişim yapmak ya da dekoratif malzemeler seçmek her zaman daha kolaydır. Halbuki alan darlaştıkça seçtiğiniz eşyaları seçerken daha dikkati olmanız gerekir.

Bu noktada küçük oda dekorasyonu fikirleri arasında çoğu zaman ortak görsellere denk gelirsiniz. Fakat bu oldukça yanlış bir tutumdur.

Çünkü görsellerde bulunan eşyaların hangi mantıkla alındığı, neden bu alanda tutulduğu konusunu anlamadığınız takdirde ortaya bir karmaşa çıkacaktır.

Küçük odada dekorasyon yaparken aşamalı ilerlemeniz ve mantığı kavrayarak oluşturmanız sonucunda siz de hayalinizdeki dekorasyona daha kolay ulaşabilirsiniz. Böylece ‘Küçük bir oda nasıl büyük gösterilir?’ sorusunun da cevabını otomatik olarak alırsınız.

Küçük Oda Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 5 Adımda Küçük Oda Dekorasyonu Püf Noktaları!

Küçük odada dekorasyonu perdeyi, masayı, eğer dar oda dekorasyonu yatak odasında yapılacaksa var olan yatağında seçimlerini ayrı ayrı ele almak gerekiyor.

Bahsedilecek küçük oda dekorasyonu örnekleri hem salon hem de yatak odası için kullanılabilecek püf noktaları içermektedir. İşte küçük yatak odası dekorasyonu püf noktaları!

1- Dar Oda Dekorasyonu için Perde Seçimi

Perde seçimi genellikle küçük oda dekorasyonu fikirleri arasında başta olmak üzere genel olarak dikkat edilmeyen parçalardan birisi olmaktadır.

Halbuki seçeceğiniz perdeye göre alanınızı daha büyük gösterebilirsiniz. Klasik güneşlik ve perdelikleri seçmek zorunda değilsiniz.

Günümüzde çeşitli perde çeşitleri bulunur. Burada dikkat etmeniz gereken eğer basık bir odaya sahipseniz perdenizi yere değecek şekilde alırsanız alanınız daha uzun gözükür.

Daha modern bir ortam isterseniz çocuk yatak odalarında da olmak üzere ‘zebra perde modelleri’ seçebilirsiniz. Zebra modeller alan kaplamadığı içi alanı daha ferah gösterir.

Bunun dışında küçük odada dekorasyon sırasında mutlaka açık renk perdeler seçmelisiniz. Böylece ferah bir ortam oluşturulabilir.

2- Sade Oda Tasarımları Adına Halı Seçimi

Halı seçimleri çoğu zaman belirli model ve şekillerde seçilmektedir. Aslında bu konu küçük odada dekorasyon başta olmak üzere her odada değişiklik gösterebilir.

Çünkü halının kullanım aşaması bulunduğu odaya göre değişiklik yaratır. Örneğin çocuk odası kuracaksanız ve çocuğunuz küçük yaştaysa bulunan alanda oyun oynamasını sağlayacak halılar seçmelisiniz.

Küçük oda dekorasyonu esnasında en dikkat edilmesi gereken şey duvardan duvara halı kaplama tercih etmemelisiniz. Çünkü bu alanı daha küçük gösterecektir.

Daha çok duvardan yani odanın genişliğinden bir iki kat küçük halı tercih etmek gerekir. Burada açık alan bırakmak odanın daha geniş görünmesini sağlar.

Bunun dışında eğer küçük oda dikdörtgen şeklindeyse dikdörtgen halı almalı, kare bir oda varsa kare halı bulmalısınız.

3- Küçük Odada Dekorasyon | Koltuk Seçimi

Küçük odalarda en çok düşülen hatalardan birisi de köşe koltuk kullanımıdır. Köşe koltuk takımları L şeklinde olup duvar diplerini kullanmayı sağlasa da alanda büyük bir alan kaplar.

Büyük ve gösterişli durması odanızın giderek küçülmesini ve ortada alan kalmamasına sebep olur. Bu yüzden klasik oturma grupları kullanmanız daha doğru olur.

5 metre kare oda dekorasyonu sırasında bir ihtimal köşe kullanılabileceği düşünülse de asla uygun değildir. 3 metre kare oda dekorasyonu da dahil olmak üzere

4- Televizyon Ünitesi Seçimi

Küçük oda dekorasyonu modelleri arasında televizyon ünitesi neredeyse göremezsiniz. Çünkü televizyon ünitesi odalarda istenmese de geniş alan kaplar.

Ne kadar küçük modellere dikkat etseniz de küçük odada dekorasyon yaparken özellikle duvarda üst kısmı olan büyük modellerden uzak durmalısınız.

Duvarda alanınız dar olacağı için bu tercih sizi hepten zorlar. En doğru şekli televizyon ünitesi kullanmadan televizyonu duvara monte etmek olacaktır.

5- Küçük Oda Dekorasyonu | Yatak Seçimi

Küçük yatak oda dekorasyonu püf noktaları arasında yatak seçimine dikkat etmek elbette bulunacaktır. Özellikle çok çocuklu aileler oda dekorasyonu sırasında zorluk çeker.

Halbuki günümüzde çocuklara uygun olabilecek çeşitli modern yatak çeşitleri vardır. En uygunu da özel olarak yaptırılan yataklar olacaktır.

Ranza modelini tercih edebilirsiniz fakat bu noktada dolap yerleşimi sırasında sorun yaşayabilirsiniz. En tarz olanları doğal merdivenli oluşturulan ve hem yatak altında hem de basamak alanlarında çekmeceler oluşturulmaktadır.

Küçük oda dekorasyonu sırasında yatak tercihini doğru yapmak her zaman size alandan tasarruf sağlar.

Küçük Bir Oda Nasıl Büyük Gösterilir? 2 Kişilik Küçük Oda Dekorasyonu Fikirleri

Küçük oda dekorasyonu bahsedilen temel araçların dışında ufak dekor parçalarıyla da daha büyük gösterilebilir.

Eğer 2 kişilik küçük oda dekorasyonu yapacaksanız yatak arkasına ya da yatak yanına boydan boya ayna koyabilirsiniz.

Ayna yansıtma yapıp güneş ışığını da yansıtacağı için alanı büyütür.

Aydınlatma da oldukça kritik bir aşamadır. Aydınlatmayı asla sarı renkli seçmemelisiniz. Eğer beyaz renkli seçerseniz etraf daha ferah gözükür.

Duvarları doldurmak konusunda da tehlikeli bir adım atmamaya özen gösterin. Açık renk çerçeveye sahip tablolar genelde duvarı geniş gösterir.

Ancak koyu renkli çerçeveye sahip, çok renkli ve geniş tablolar alanı daraltmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!