featured

Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Fikirleri ile Dar Mekanlarda Ferah Ortamlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evimizin en özel yeri yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır? Yatak Odası Dekorasyonu Fikirleri! Yatak Odanızı Daha Büyük Göstermenin 6 Farklı Yolu! Bir evde en kişisel oda yatak odalarıdır. Dinleneceğiniz, uyuyacağınız, kendinize özel zaman ayıracağınız bu odanın küçük olması ise, çoğu kadını çaresiz bırakabilmektedir. Küçük yatak odası, hemen her kadının kabusu haline gelebilir. Ancak küçük de olsa bir yatak odasını büyük göstermenin birçok püf noktası bulunur. Bu püf noktalarını uygulayarak, yatak odanızı daha büyük gösterebilir ve harikalar yaratabilirsiniz.

Günümüzde yeni evlenen çiftler ya da evini yeniden kuran aileler için çok farklı şekillerde ve boyutlarda yatak odası takımları bulunmaktadır. Çiftler bu çok özel ve çekici yatak odası modelleri arasından kendi evlerine uygun yatak odası mobilya tercihi yapmakta çoğu zaman zorluk çeker. Hatta bazen dekorasyon fikirleri veren uzmanlardan görüş alırlar.

Modern yatak odası dekorasyonu için takip edilebilecek ipuçları bulunurken, bu durum küçük yatak odası modelleri 2020 için biraz daha güçleşmektedir. İyi bir yatak odası takımı nasıl olmalıdır? Yatak odanız için dekorasyon yaparken nelere dikkat etmelisiniz soruları bu süreçte yanı başınızda olacaktır.

YouTube video

Doğru tasarım stilini seçerek ve evinizle birlikte bu özel alanınızın estetiğini tamamlamak için yatak odası dekorasyonu ipuçları kullanabilirsiniz.

Küçük bir yatak odasının daha büyük görünebilmesi için kullanacağınız birkaç dekorasyon hilesi, sizi hem mutlu edecek hem de küçük yatak odanızı kocaman gösterecek ilhamı sunacaktır.

1 – Dikey Boşlukları Kullanın

Küçük yatak odası tasarımı için dikey boşlukların doldurulması en önemli kuraldır. Kullanmak için çok fazla alanınız yoksa; duvarları boydan boya kullanabilir ve küçük odanızı daha büyük gösterebilirsiniz.

Yerden tavana yerleşik raf düzeni ile hem yatak odasında depolama yapabilirsiniz. Böylece duvarlarınızda güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. İsterseniz ayrı duvar rafları kullanabilir isterseniz, tavana kadar uzayan kitaplık ve raf üniteleri kullanabilirsiniz.

İster uzun kitaplık ister ayrı duvar rafları olsun, duvar renklerinizle aynı renkte kullanacağınız bu üniteler, odanızın daha büyük görünmesine olanak tanıyacaktır.

2 – Aynaları Doğru Şekilde Kullanın

Kıyafetlerinizi boydan boya kontrol edebileceğiniz tam boy aynalar, her yatak odasında bulunması gereken bir ayrıntıdır. Küçük yatak odalarında ayna kullanımı daha fazlalaştırılabilir.

Aynalar, bir odanın daha büyük görünmesi için kullanılacak en önemli detaylardan biridir. Bu yüzden küçük yatak odalarında ayna kullanırken;

Dolap kapılarında ayna kullanılabilir.Aynalı ya da krom kaplamalı lamba ya da mobilyalar kullanılabilir.Gruplu tasarımlarla ayna kullanıma yapılabilir.Şifonyer üzerinde süslü ayna detayı tercih edilebilir.

Bu seçeneklerden bir ya da iki tanesini kullanarak, küçük yatak odanızı daha büyük göstermek için, küçük bir dokunuş gerçekleştirebilirsiniz.

3 – Mobilyalar Ayaklı Tercih Edilmeli

Mobilyalar, bir odayı ferah ve görsel anlamda bir üst seviyeye taşıyacak en önemli materyallerden biridir. Küçük yatak odasında ayaklı mobilya tercihi sayesinde, daha geniş ve havadar bir oda elde edebilirsiniz.

Özellikle şifonyer, yatak, komodin ayaklı tarzda tercih edilirse, küçük odanızı daha ferah ve geniş gösterecektir. Ancak ayaklı mobilyalar kullanılırken, çok uzun ya da çok kısa olmamasına dikkat edilmeli ve yeterli yükseklikteki ayaklı mobilyalar tercih edilmelidir.

4 – Başucu Aplikleri Kullanın

Yatak kenarlarında bulunan küçük sehpa ya da komodinler üzerine abajur ya da masa lambası kullanmak yerine başucu aplikleri kullanılabilir. Yatağın biraz üzerine asılacak aplikler, odanın daha havadar görünmesini sağlayacaktır.

Apliklerin kullanılması, yatak üzerinde oluşabilecek dağınık görünümü de azaltacaktır. Özellikle geceleri yatmadan okuyan insanlar için, aplikler mükemmel bir ışık kaynağıdır.

5 – Gereksiz Eşyalardan Kurtulun

Küçük yatak odalarını tam bir depo kaynağı gibi kullanmak kötü bir fikirdir. Alanınızı genişletmek için, işe yaramayan, gereksiz eşyalar kullanılmamalıdır. Burada söylemek istediğimiz, odayı aşırı şekilde doldurmak gereksizdir.

Bunun yerine duvara bir iki fotoğraf asmak, resim eklemek, ufak aksesuarlarla süslemek, alanınızı daha geniş ve ferah gösterecektir.

6 – Küçük Mobilya Tercih Edin

Küçük bir yatak odasına sahip evlerde, çok küçük mobilyalar kullanmak yerine, odanın ölçülerine uygun mobilyalar kullanmak gerekir. Mesela iki küçük komodin ve büyük bir yatak yerine; tek bir komodin ve ölçülere uygun bir yatak seçmek, daha doğru olacaktır.

Küçük odalarda uzun ve dar bir şifonyer kullanarak, odanızı daha geniş ve kullanılır hale getirebilirsiniz.

Küçük yatak odası dekorasyonu için kullanacağınız bu ipuçları sayesinde, küçük alanınızı daha geniş ve rahat hareket edilebilir hale getirerek, daha ferah bir ortam oluşturabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!