Kuru Otlar Üstüne Konusu Nedir | 76. Cannes Altın Palmiye Adayı Nuri Bilge Ceylan Filmi Kuru Otlar Üstüne Oyuncuları Kimler?

Kuru Otlar Üstüne Konusu Nedir | 76. Cannes Altın Palmiye Adayı Nuri Bilge Ceylan Filmi Kuru Otlar Üstüne Oyuncuları Kimler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nuri Bilge Ceylan filmi Kuru Otlar Üstüne konusu nedir? 76. Cannes Film Festivali 2023 Altın Palmiye adayı Kuru Otlar Üstüne oyuncuları kimlerdir? Nuri Bilge Ceylan son filmi Kuru Otlar Üstüne ne zaman vizyona girecek? Bu yazımızda, 2023 yılı 76. Cannes Film Festivali’ne damgasını vuran Kuru Otlar Üstüne filmi ile ilgili merak edilenleri ele alacağız…

Kuru Otlar Üstüne Konusu Nedir?

Kuru Otlar Üstüne konusu ile yazımıza başlayalım. Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Kuru Otlar Üstüne filminde Samet genç bir öğretmendir. Samet Doğu Anadolu’da ücra bir köyde, dört yıllık zorunlu görevini tamamlamak üzeredir ve tek hayali; İstanbul’a atanmaktır. Fakat Samet Öğretmen ve meslektaşı Kenan, iki kız öğrencinin taciz suçlaması ile karşı karşıya kalır.

Bu taciz suçlamaları asılsızdır ancak tüm bunlar Samet’in hayallerinin yıkılmasına neden olur. Taciz iftirasıyla alt üst olan Samet’in hayatı, bu zorlu süreci atlatmasına yardım edecek meslektaşı Nuray ile tanışmasıyla değişir…

Kuru Otlar Üstüne Oyuncuları Kimlerdir?

Kuru Otlar Üstüne konusu ile oldukça farklı bir Nuri Bilge Ceylan filmi… Dolayısı ile 76. Cannes Film Festivali yarışmacısı bu filmin oyuncuları da merak ediliyor. İşte, Kuru Otlar Üstüne oyuncuları ve filmdeki karakterleri:

  • Merve Dizdar – Nuray
  • Deniz Celiloğlu – Samet
  • Musab Ekici – Kenan
  • Cengiz Bozkurt – Polis
  • Yüksel Aksu – Vahit
  • Mahir Can Cindoruk – Feyyaz
  • Erdem Şenocak – Tolga
  • Ece Bağcı – Sevim
  • Eylem Canpolat – Halime
  • Elit Andaç Çam – Firdevs
  • Nalan Kuruçim – Kevser
  • Onur Berk Arslanoğlu – Okul Müdürü Bekir
  • Elif Ürse – Okul Müdür Yardımcısı Saime
  • Ferhat Akgün – Okul Rehberlik Öğretmeni Atakan
  • Yıldırım Gücük – Eğitim Şube Müdürü
  • Emrah Özdemir – Çavuş
Kuru Otlar Üstüne Konusu Nedir | 76. Cannes Altın Palmiye Adayı Nuri Bilge Ceylan Filmi Kuru Otlar Üstüne Oyuncuları Kimler?

76. Cannes Film Festivali’nde Neler Oldu?

19 Mayıs 2023 Cuma akşamına Nuri Bilge Ceylan son filmi Kuru Otlar Üstüne 76. Cannes Film Festivali’ne damgasını vurdu! Çünkü filmin ilk gösteriminin ardından Kuru Otlar Üstüne oyuncuları 10 dakika ayakta alkışlandı.

Kuru Otlar Üstüne konusu ile oldukça beğenildi ve bu film, Cannes Film Festivali’nde ana kategoride Altın Palmiye için yarışıyor. Daha önce Kış Uykusu filmi ile Altın Palmiye Ödülü’nün sahibi olan Nuri Bilge Ceylan, yine ödülü almaya çok yakın isimler arasında bulunuyor.

İşte, 76. Cannes Film Festivali’nde Kuru Otlar Üstüne Oyuncuları ve Nuri Bilge Ceylan’ın Dakikalarca Ayakta Alkışlandığı Anlar…

Cannes Film Festivali’nin ve dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Altın Palmiye için filmin gösteriminden sonra, Kuru Otlar Üstüne oyuncuları ve ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın ayakta dakikalarca alkışlandığı o anlar…

YouTube video

Kuru Otlar Üstüne Kaç Saat Film?

Kuru Otlar Üstüne filmi 3 saat 17 dakika sürüyor.

Kuru Otlar Üstüne Filmi Nerede Çekildi, Nerede Geçiyor?

Kuru Otlar Üstüne konusu Erzurum’da çekilerek başladı. 76. Cannes Film Festivali Altın Palmiye yarışmacısı bu filmin doğa çekimleri de Adıyaman’da yapıldı. Film çekimleri, 2021 yılının Mart ayında Erzurum’da başlamıştı.

Kuru Otlar Üstüne Ne Zaman Vizyona Girecek?

Kuru Otlar Üstüne filmi Cannes Film Festivali’nde Türkiye tarihi ile 19 Mayıs 2023’de ilk gösterimini yaptı. Ancak filmin 12 Temmuz 2023’de Fransa’da ilk kez vizyona girmesi bekleniyor.

Kuru Otlar Üstüne Fragmanı Var Mı?

Henüz Kuru Otlar Üstüne fragmanı yayınlanmadı. Dolayısı ile izlenebilecek resmi bir fragman bulunmuyor.

Kuru Otlar Üstüne Filmi Yönetmeni Kim?

76. Cannes Film Festivali’nde, gösterim sonrası 10 dakika ayakta alkışlanan Kuru Otlar Üstüne filmi yönetmeni Nuri Bilge Ceylan. Filmin hem yönetmen hem de senarist koltuğunda Nuri Bilge Ceylan yer alıyor.

Kuru Otlar Üstüne Senaristi Kim?

76. Cannes Film Festivali’nde galasını yapan Kuru Otlar Üstüne konusu ve senaristliği Nuri Bilge Ceylan’a ait. Nuri Bilge Ceylan’ın eşi Ebru Ceylan ve Akın Aksu da filmin senaristleri arasında bulunuyor.

Kuru Otlar Üstüne Konusu Nedir | 76. Cannes Altın Palmiye Adayı Nuri Bilge Ceylan Filmi Kuru Otlar Üstüne Oyuncuları Kimler?

Kuru Otlar Üstüne Filmi Yapımcısı Kim?

Nuri Bilge Ceylan’ın yazıp yönettiği Kuru Otlar Üstüne filmi yapımcısı Memento Production, NBC Film ve Komplizen Film. Ayrıca bu filmde TRT, ARTE France Cinema ve Doha Film Enstitüsü’nün de katkıları bulunuyor.

Kuru Otlar Üstüne Filmi Görüntü Yönetmeni Kim?

Galası 76. Cannes film Festivali’nde yapılan Kuru Otlar Üstüne filminin görüntü yönetmenleri; Cevahir Şahin ile Kürşat Üresin.

Kuru Otlar Üstüne Türk Yapımı Mı?

Kuru Otlar Üstüne konusu, oyuncuları, dili, çekildiği yer, senaristi ve yönetmeni bakımından Türk yapımı olsa da bu film Fransa, Almanya ve Türkiye ortak yapımı.

Nuri Bilge Ceylan Son Filmi Kuru Otlar Üstüne Bütçesi Ne Kadar?

Almanya, Fransa ve Türkiye ortak filmi olan Kuru Otlar Üstüne bütçesinin 3.5 milyon euro olduğu iddia ediliyor.

Kuru Otlar Üstüne Ne Anlatıyor?

Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Kuru Otlar Üstüne konusu; doğuda görev yapan ve hayallerine ulaşmak üzere olan genç bir öğretmenin hayatının bir iftira ile alt üst olması ve genç öğretmenin, bir başka meslektaşı sayesinde hayatının değişmesi…

Kuru Otlar Üstüne Konusu Nedir | 76. Cannes Altın Palmiye Adayı Nuri Bilge Ceylan Filmi Kuru Otlar Üstüne Oyuncuları Kimler?

Kuru Otlar Üstüne IMDb Puanı Kaç?

Kuru Otlar Üstüne IMDb puanı henüz yok çünkü film gösterime girmedi. Filmin galası ilk olarak 19 Mayıs 2023 Cuma günü, 76. Cannes Film Festivali’nde yapıldı. Kuru Otlar Üstüne IMDb puanı, 12 Temmuz 2023’de vizyona girmesi ile oluşmaya başlayacak.

Kuru Otlar Üstüne İzlemek Mümkün Mü?

Henüz bu filmi izlemek mümkün değil. Filmin ilk izleyenleri, 76. Cannes Film Festivali’ne katılanlar oldu. Seyircilerin filmle buluşması en erken 12 Temmuz 2023’de olacak.

Kuru Otlar Üstüne Yorumları

Kuru Otlar Üstüne oyuncuları, konusu ve görüntüsüyle 76. Cannes Film Festivali’ne damgasını vurdu. Filmin gösteriminin bitmesinin ardından Nuri Bilge Ceylan ve Kuru Otlar Üstüne oyuncuları dakikalarca ayakta alkışlandı. Henüz film vizyona girmediği için Kuru Otlar Üstüne yorumları yok ancak gösterimin ardından Kuru Otlar Üstüne oyuncularının dakikalarca ayakta alkışlanmaları, yorumların oldukça olumlu olacağı mesajını veriyor.

BONUS: Nuri Bilge Ceylan En İyi Filmi Hangisi?

Nuri Bilge Ceylan en iyi filmi hangisi sorusuna cevap vermek biraz zor olabilir çünkü Nuri Bilge Ceylan ödülleri bol yönetmen ve senarist… Ancak Cannes Film Festivali Ödülleri’ni baz alacak olursak şu filmler Nuri Bilge Ceylan’ın en iyi filmleri arasında gösteriliyor:

  • Kış Uykusu / 2014 – Altın Palmiye Ödülü
  • Bir Zamanlar Anadolu’da / 2011 – Cannes Film Festivali Büyük Ödülü
  • Üç Maymun / 2008 – Cannes Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü

Kuru Otlar Üstüne konusu dikkatinizi çektiyse bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: En İyi Nuri Bilge Ceylan Filmleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!