featured

LEGO Sevdası 100 Bin Dolar Harcamasına Neden Oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li bir vatandaş ile bir şehir inşa etti. 5 yıllık bir çalışma gerçekleştiren Amerikalı adam, bodrum katında bir mega şehir maketi yaptı. Şehrin içinde Avengers Kulesi dahi bulunuyor.

Her çocuğun hayali bir LEGO oyuncak setine sahip olmaktır. Bu oyuncak seti yıllardır sadece çocukların değil büyüklerin de tutkusu haline geldi. Öyle ki bunu bir oyuncak olarak değil bir yaşam stili olarak görenler bile oldu. Set içinde bulunan parçalarla inşaatlar yaparak bir hobi elde edenler büyük bir çoğunlukta.

İşte bu hobi ve tutku nedeni ile Amerikalı Josh Foote isimli kişi, kendi mega şehrine sahip olmak için 100 Bin dolar harcadı. Eğlence için yola çıktığı yolda tam bir servet ödeyerek herkesi şaşkına çevirecek bir projeye imza attı.

New Jersey eyaletinde yaşayan Amerikalı Foote, evinin bodrum katında 5 yıl önce bir hayalini gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Aldığı LEGO setleri ile kendi mega şehrini inşa etmeye başladı. Olay sonra bit tutkuya dönüştü ve şuan şehir kendine ait Avengers Kulesi ile bir metropol şehre dönüştü.

YouTube video

90 metrekarelik bodrumuna getirdiği LEGO parçaları ile 2015 yılında başladığı inşaat 2020 yılında büyük bir projeye dönüştü. Şuan bodrumun yarısını kaplayan inşaat içerisinde her detay düşünülmüş.

Şehrin yapımında 1600 farklı oyun seti kullanıldı. Ayrıca farklı ekler yapmak için de 81.000 adet LEGO parçası, özel binalar ve inşaat sırasında kullanılan farklı materyaller bulunuyor. İnşaatın giriş parçalarının değeri 50.000 Dolar’ı buluyor. Kullanılan diğer ekstra parçalar 14.000 Dolar ek masraf olarak eklenmiş.

Şehir içinde kullanılan Avengers Kulesi, müze ve diğer özel binaların tanesi 500-1000 Dolar arasında fiyatlara sahip. Ufak tefek göze görünmeyen masraflar da eklenince mega şehrin fiyatı yaklaşık 100 Bin dolar ediyor.

Bu mega şehrin sahibi Amerikalı Josh Foote bir siyasi danışman olarak görev alıyor. LEGO yapımını çocukluk tutkum diyerek anlatan Josh;

LEGO, çocukluğumda beni her zaman oynarken görebileceğiniz oyuncaklardan biriydi ve 1990’ların başında bir çocukken inşa ettiğim derme çatma bir şehrim vardı. Çoğu çocuk gibi, lise ve üniversite yıllarımda oyuncaklardan başımı kaldırıp spor ve diğer aktivitelere yöneldim. 2012 Noelinde hediye almak için bir mağazaya gittik ve orada Marvel Avengers LEGO setlerini gördüm. Eşim, benim için o küçük setlerden birini aldı ve tekrar bağlandım.”

Sözleri ile tutkusunun nedenini ifade etti.

LEGO Şehri Oğluna Bırakmak İstiyor

Amerikalı Josh, sadece Marvel Avengers seti ile yetinmekle kalmadı. Avengers LEGO takımını tamamlamak istiyordu. Fakat süreç içinde bazı LEGO setlerini kaçırdı. Daha sonralar çıkartılan ve koleksiyonculara özel bir seri olarak çıkan LEGO Creator Expert setini keşfetti. Bu setin içeriği ve fiyatı diğer setlere göre pahalıydı.

Evine gelen misafirlerin, LEGO oyun setinden yapılmış inşaatını görmesinden mutlu olduğunu söylüyor. Her geldiklerinde bir yenilik göstermek isteyen Josh, sürekli olarak da şehrini geliştiriyor. Bodrum katının % 50 si şehre ayrılmış, %25 ise depolamaya ayrılmış durumda. Şehir içinde bir birinden ilgi çekici hareketli parçalar da yer alıyor.

YouTube video

Josh’un şuan 7 aylık bir çocuğu bulunuyor. Henüz oyuncaklarla oynamak için çok küçük. Fakat lego tutkunu adam bu mega şehri oğluna miras bırakmak istiyor. Josh, oğlu ile kurduğu hayali şu cümleler ile anlatıyor;

“Büyüdüğünde, gözetimim altında onunla oynamasına izin vereceğim günleri hayal ediyorum.”

100 Bin dolarlık bir LEGO şehre sahip olacağı için Josh’un bebeği yakınları tarafından çok şanslı görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!