liam-neeson-filmleri

20 Adımda Unutulmaz Liam Neeson Filmleri Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liam Neeson filmleri sinema severlerin beğenerek takip ettiği yapıtlardır. Başarılı oyunculuğu ile tüm dünyanın beğenisini kazanan ünlü oyuncu, 1952 yılında dünyaya gelmiştir. Okul döneminde oynağı piyesle tüm hayatı değişen Neeson, Hollywood’un başarılı oyuncuları arasında yer almaktadır. Yer aldığı fimlerle kariyerini zirveye taşımayı başarmıştır.

Başarılı bir oyunculuk kariyeri sürdüren Liam Neeson – imdb puanıyla hep üst sıralarda yer almayı başarmıştır. Peki, geçmişten günümüze en iyi Liam Neeson Filmleri hangileridir?

En İyi Liam Neeson Filmleri

Liam Neeson aksiyon filmleri ile tüm dünyanın beğenisini kazanmış ve kariyer basamaklarını hızlıca tırmanma imkanı bulmuştur. Böylece oynağı her filmde üstün başarı gösteren ünlü oyuncu sinema dünyasının da vazgeçilmez oyuncularından biri olmayı başarmıştır. Ünlü oyuncunun başarılı bir şekilde oynağı filmleri ise şöyledir.

liam-neeson-filmleri
Lian Neeson Filmleri

1– Schindler’in Listesi – Schindler’s List (1993)

Schindler’in Listesi Liam Neeson filmleri içerisinde en iyiler arasında yer almaktadır. 1993’te vizyona giren film 2. Dünya Savaşı zamanında geçmektedir. Oskar Schindler isimli Alman iş insanının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudileri çalıştırması ve 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarması işleniyor. Film, 1994 yılında 12 dalda Oscar ‘a aday gösterilmiş ve 7 dalda ödül kazanmıştır.

YouTube video

2 – Rob Roy (1995)

Rob Roy, Liam Neeson filmleri arasında efsane yapıtlardan biri olarak anılmaktadır. Filmde İskoç Robin Hood olarak tanınan Robert Roy MacGregor’un hayat hikayesi ele alınmıştır. Robert bir zenginden kasabası için borç ister ve bu parayla sürüye yeni hayvanlar almak ister. Böylece kasabın refahı ve geliri artacaktır. Fakat paranın çalınmasıyla bütün planları alt üst olur.

YouTube video

3 – Özgürlüğün Bedeli – Michael Collins (1996)

Özgürlüğün Bedeli, Liam Neeson eski filmleri arasında başarılı bir yere sahiptir. Liam Neeson filmleri içerisinde yüksek izlenme oranına sahip olan film, 1916 yılında Dublin Posta binasının isyancılar tarafından kuşatılmasıyla gelişen olayları konu almaktadır. Yaşanan bu isyanla birlikte hapse girenler arasında yer alan Michael Collins İskoçya’nın kaderini değiştirecek olan kişi olarak karşımıza çıkmaktadır.

YouTube video

4 – Sefiller – Les Misérables (1998)

Sefiller, Liam Neeson filmleri içerisinde önemli bir yere sahiptir. Victor Hugo’nun aynı adlı eserinden uyarlanarak beyaz perdeye aktarılan filmde fakirlik konusu işlenmiştir. Fakirlikten neredeyse ölmek üzere olan Jean Valjean açlığını giderebilmek için bir somun ekmek çalmasıyla olaylar gelişir. Yakalanıp ağır ceza alan Jean bir süre sonra bağışlanır fakat serbest kalmasının ardından bütün hayatı değişir.

YouTube video

5 – Yıldız Savaşları: Bölüm I – Gizli Tehlike (1999)

Liam Neeson filmleri arasında yer alan yapıtlardan biri de Yıldız Savaşları’dır. Eski zamanlarda geçen film, 1999 yapımı bir bilim kurgu filmidir. Yapım sırasına göre serinin 4. Filmi olarak izleyicilerle buluşan film kronolojik sıraya göre ise ilk filmdir. 19 Mayıs 1999 tarihinde vizyona giren film hala izleyiciler tarafından beğenilmektedir.

YouTube video

6– Kinsey (2004)

Bilim insanı Alfred Kinsey’in hayatını konu alan film, Liam Neeson en iyi filmleri arasında yer alabilir. 20.yy başlarında küçük bir çocukken biyolojiyle ilgilenmeye başlayan Kinsey, babası tarafından desteklenmez. Yılmadan çalışmaya devam eden küçük çocuk biyoloji sevdasından vazgeçmeyecektir. Bill Condon yönetmenliğinde gerçekleştirilen film Liam Neeson filmleri arasında başarılı bir şekilde yer bulmuştur.

YouTube video

7 – Cennetin Krallığı (2005)

Liam Neeson filmleri içerisinde başarılı bir yer edinen film, 2005 yılında vizyona girerek izleyicileriyle buluşmuştır. Filmin konusu Ortaçağ’da geçmektedir. Kudüs’te yaşayan bir demircinin şovalyeliğe uzanan süreci işlenmektedir. Bu süreçte gönlünü bir prensese kaptırmasıyla demircinin maceralarına yenileri eklenecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=QL-GH8hsfTU

8 – 96 Saat – Taken (2008)

Liam Neeson filmleri 96 saat, 2008 yılında vizyona girerek seyircilerle buluşmuştur. İzleyiciler tarafından oldukça beğenilen film, CIA ajanının hikayesini konu edinmiştir. Liam Neeson kızı kaçırılan filmi olarakta anılan 96 saat, bol aksiyon dolu sahneleriyle izleyicilere keyifli anşar yaşatmaktadır.

YouTube video

9 – A Takımı – The A-Team (2010)

Liam Neeson filmleri arasında yer alan A takımı 2010 yılında izleyicilerle buluşmuş ve sevilmiştir. Dört eski Vietnam askerinden oluşan bir ekip A Takımı olarak adlandırılır. Başarılı ve oldukça çapkın olan bu ekip şiddet sever bir özelliğe sahiptir. İşlemedikleri bir suçla yargılanmalarıyla birlikte bütün hayatı değişen A Takımı, artık yer altı dünyasına hizmet eden paralı askerler olacaktır.

YouTube video

10 – Kaçış Planı – The Next Three Days (2010)

Bol aksiyon ve macera dolu Liam Neeson filmleri arasında yer alan Kaçış Planı, John’un karısının tutuklanmasını konu edinir. Eşinin suçlu olduğuna inanmayan John, eşinin masum olduğunu kanıtlamak için maceraya atılır. Karısını kurtarmak içinelinden geleni yapan John eşini hapisten kaçırabilmek için planlar yapar. Paul Haggis yönetmenliğinde hazırlanan aksiyon filmi izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

YouTube video

11 – Gri Kurt – The Grey (2011)

2011 yılında izleyicileriyle buluşan film, Alaska’da geçmektedir. Alaska’da petrol sondajı yapan ekibinin başında Ottway bulunmaktadır. Ekibinin içinde bulundukları uçağın düşmesi sonucu ıssız ve tehlikeli bir yerde mahsur kalırlar ve aksiyon dolu dakikalar başlar. Gri Kurt, Liam Neeson filmleri ile macera ve aksiyon dolu dakikalar yaşamak isteyenlerin seveceği türden bir filmdir.

https://www.youtube.com/watch?v=p7XJGwIxS7U

12 – Kimliksiz – Unknown (2011)

Dr. Martin Harris’in konferans için Berlin’e gitmesiyle macera başlar. Berlin’de kaza geçiren Harris, kendine geldiğinde yolculuk esnasında yanında olan karısının onu tanımadığını farkeder. Etrafındaki herkesin ona inanmadığını gören Harris yaşanan olaylara anlam veremez. Bu durumdan kurtulmak için mücadeleye başlar. Gerilim ve gizem dolu bu macare için Liam Neeson filmleri arasında güzel bir tercih olacaktır.

YouTube video

13 – Takip: İstanbul – Taken 2 (2012)

Liam Neeson filmleri takip serisinin ikinci filmi İstanbul’da geçmektedir. Serinin devamı niteliğin hazırlanan bu filmde de aksiyon ve gerilim dolu sahnelerle izleyicilere keyifli anlar yaşatılmaktadır. CIA ajanının İstanbul’da tatil yapan karısının kaçırılmasıyla başlayan filmin tamamı İstanbul’da geçmektedir. Filmin yönetmen koltuğunda ise başarılı yönetmen Olivier Megaton oturmaktadır.

YouTube video

14 – Kanunun Ötesinde – A Walk Among the Tombstones (2014)

Kanunun Ötesinde tıpkı diğer Liam Neeson filmleri gibi aksiyon ve macera doludur. Matt Scudder önceden New York Polis Departmanı’nda görevli bir polis memurudur. Artık orada çalışmıyor olsada önemli bir olay için görevini yerine getirmek zorunda kalır. Gittikçe derinleşen olayların içerisinde kendini bulan Matt, aksiyon ve maceralarla dolu görevini yerine getirmeye çalışır.

YouTube video

15 – Takip 3: Son Karşılaşma – Taken 3 (2014)

Liam Neeson filmleri serinin üçüncü filmi olan Taken 3, 2014 yılında yayınlanmıştır. Bryan Mills, ajanlık ve aksiyon dolu günlerini artık geride bıraktığını umar. Los Angeles’ta sakin bir hayat süren Bryan, kızı Kim ve eski eşi Lenore’ın can güvenliğini sağlamıştır. Fakat kendi halinde yaşarken bir anda kendini belaların içinde bulur ve macera dolu anlar başlar.

YouTube video

16 – Non-Stop (2014)

Non – Stop, Liam Neeson filmleri içerisinde maceraya doymak isteyenlerin seveceği türden bir filmdir. Kimin suçlu kimin masum olduğunun anlaşılması zor olan bir filmdir. Hava Kuvvetleri’nden emekli askerin, uçakta bulunan 200 yolcunun hayatından sorumlu olduğu bir mücadeleyi konu edinir. Gerilimin had safada olduğu film ile harika bir gerilim filmi deneyimi yaşayabilirsiniz.

YouTube video

17 – Gece Takibi – Run All Night (2015)

Gece Takibi, Liam Neeson filmleri arasında belki de en az sevilenlerden biri olmuştur. Uzun süre mafya babası Shawn Maguire’nin en iyi ve yakın arkadaşı olan tetikçi Jimmy, eski formunda değildir. Yaşlanan Jimmy, patronunun tekrar görev vermesiyle yeni bir maceraya atılır. Jimmy’nin terk ettiği ailesi ve suç dünyasındaki ailesi arasında seçim yapmak zorunda kalır.

YouTube video

18 – Yolcu – The Commuter (2018)

Yolcu, bir Liam Neeson fimleri klasiği gibi aksiyon dolu bir filmdir. Sıradan basit bir hayat yaşayan Michael McCauley’in günleri evden işe, işten eve şeklindedir. Tüm günleri sıradan bir şekilde ilerlerlen evliliğinde sorunlar yaşamaya başlar. Her gün işe gitmek için kullandığı trende komplonun ortasında kalır ve yolcuların hayatını kurtarmak için Michael kendini maceraya atar.

YouTube video

19 – Soğuk İntikam – Cold Pursuit (2019)

Liam Neeson filmleri gibi bu filmde bol aksiyon ve macera dolu bir filmdir. Kendi halinde sessiz sakin bir hayat süren Nel’s, oğlu uyuşturucu baronları tarafından öldürülünce imtikam yemini eder. Bütün hayatı bir anda değişen Nel’s yetenekleri sayesinde acımasız bir katile dönüşür. Artık tek bir amacı olan olan Nel’s oğlunu öldürenlerden intikam almak ister.

YouTube video

20 – Liam Neeson Filmleri: Memory – Geçmişe Dönüş(2022)

Liam Neeson son filmi Memory 2022 yılında izleyicilerle buluşmuştur. Filmde suikastçının hikayesi işlenmiştir. Kiralık bir suikastçı olarak görev yapan Alex, emekli olmadan önceki son göreviyle karşı karşıyadır. Liam Neeson filmleri 2022 Türkçe Dublaj izle seçenekleriyle birçok dijital platformdan rahatlıkla izlenebilmektedir.

YouTube video

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!