featured

MasterChef Kabak Çekirdekli İrmik Helvası Nasıl Yapılır? Kabak Çekirdekli Lavantalı İrmik Helvası Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChef yarışmasında Mehmet Şef tarafından yapılan ve dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan istenen kabak çekirdekli irmik helvası nasıl yapılır? Peki, tahin ve pekmezin karıştırılarak muhteşem dekorlu kabak çekirdekli lavantalı irmik helvası tarifi ile bu leziz tatlıyı yapalım mı? İşte, o lezzetine doyulamayan irmik helvası tarifi!

MasterChef Kabak Çekirdekli İrmik Helvası Tarifi!

Malzemeler

2,5 su bardağı irmik,100 gram tereyağı,2,5 su bardağı süt,2 bardak şeker,1,5 çay bardağı tahin,1 çay bardağı pekmez,150 gram kabak çekirdeği.Süt yetersiz gelirse içme suyu.

MasterChef Kabak Çekirdekli İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İşte, o lezzetli MasterChef kabak çekirdekli irmik helvası nasıl yapılır sorusunun cevabı…

İrmik helvası yapmak için tereyağı ile irmik yakılmadan iyice karıştırılarak irmikler pembeleşene kadar kavrulur.Kavrulan irmiklere süt ve şeker aynı anda eklenir ve helva karıştırılır. Şeker miktarı eğer ki size göre az ise süt konulduğu anda miktarı artırabilirsiniz.Süt çekene kadar helva karıştırılmaya devam edilir. Eğerki süt miktarı az gelirse yarım su bardağı su ilave edilebilir.Bir kase içerisinde tahin ve pekmez iyice çırpılarak karıştırılır.Kaseye bir miktar su sürülür.Hazırlanan helva bir kasenin içerisine doldurulur ve kaşık yardımıyla kaseye helva iyice bastırılır ve helva servis edilecek tabağa ters çevrilir.Kabak çekirdekli irmik helvası hazırlamak için ters çevrilen helvanın üzerine bir fırça yardımıyla tahinli pekmez sürülür.Helvanın üzerine gerekirse pasta cımbızları ile tek tek dantel gibi işlenircesine kabak çekirdekleri dizilir.Lavantalı kabak çekirdekli irmik helvası için lavanta çiçekleri koparılarak helvanın kenarlarına birkaç adet dizilir.Servise hazır hale gelen irmik helvası sunulur.Helvayı fıstıklarla da süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!