featured

Meşhur Hatay Yemekleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meşhur Hatay Yemekleri denince herkesin iştahını kabartan Hatay ev yemekleri ve Hatay et yemekleri Hatay’a gitmek için en geçerli sebeplerdendir. Hatay usulü yemek tarifleri herkesin en az bir kere aradığı bir terimdir. Ancak her şey yerinde güzeldir mottosuyla mini bir Hatay mutfağı derlemesi yapıyoruz.

Hatay Döneri

Hatay döneri normal dönerlerden farklı olarak içerisindeki bol sosu ve acısıyla dünya çapında nam salmış Samandağ biberiyle farkını ortaya koymaktadır. Ayrıca içerisindeki baharatların yanında kızarmış ekmeği ve içerdiği özel etle de sırrının kimselerle paylaşılmadığı bir döner bu. Hatay’a gidildiğinde mutlaka yenilmesi gereken lezzetlerin başında geliyor.
İlginizi Çekebilir: Hatay’ın meşhur yemekleri nelerdir?

Hatay Usulü İçli Köfte(Oruk)

Meşhur Hatay Yemeklerinden biride İçli Köftedir. Özel etlerle doldurulan ve hatay ev yemekleri ve hatay et yemekleri arasında açık ara birinciliğe oynayan bu lezzet, normal içli köfteden farklı olarak kızartılarak yapılır ve o yağlı yapı yerine çıtır çıtır bir tat bırakır.

Künefe

Özel tuzsuz Hatay peynirinden yapılarak insanın yedikçe yiyesini getiren bu lezzet ülkemizin her yerinde bulunabildiği halde ancak Hatay’da yenen künefe gerçek künefe lezzetini temsil eder. Tuzsuz Hatay peyniri ile tatlandırılan kadayıf üzerine dökülen sıcak şerbetle dayanılmaz bir lezzet halini alır.

Haytalı

Hatay’da meşhur Affan Kahvesi’nde ilk olarak ortaya çıkan ve tarifi bir sır olarak saklanan bu lezzet sıcak yaz aylarının vazgeçilmez bir tadı olarak Hatay mutfağında yer almaktadır. İçerisinde nişasta, kaymak, dondurma ve gül suyu bulunan bu tat komşu kent Adana’nın bici bicisi ile karıştırılsa da haytalıya Hatay dışında rastlamak oldukça zordur.

Tepsi Kebabı

Hatay et yemekleri arasında seçkin bir yeri bulunan bu lezzet taş fırınlarda pişirilerek tepsi içerisinde servis edilir. Bu yemeğin lezzetinde özel dinlendirilmiş etlerle yapılmasının etkisi oldukça fazladır. Kıymanın içine yedirilen özel baharatların tadı yalnızca bu şehre özgüdür.

Biberli Ekmek(Katıklı)

Hatay ev yemekleri arasında yer alan bu lezzet hemen hemen her evde yapılmaktadır. İnce bir hamur üzerine salça, biber, baharatlar ve çökeleğin yayılmasıyla oluşan ve fırında pişirilerek servis edilen bu lezzet en çok aranan Hatay usulü yemek tarifleri arasındadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!