featured

Milyonda Bir Rastlanan Süper Dünya Gezegeni Keşfedildi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Zelandalı gök bilim araştırmacıları tarafından milyonda bir rastlanan Süper Dünya Gezegeni keşfedildi. Araştırmacılar tarafından keşfedilen gezegenin çekimsel mikro mercekleme tekniği kullanılarak keşfedildiği açıklandı.

Süper Dünya Gezegeni

YouTube video

Yeni Zelanda’nın Canterbury Üniversitesi tarafından keşfedilen ve Süper Dünya olarak adlandırılan gezegenin çalışmaları ile ilgili tüm ayrıntılar The Astronomical Journal dergisinde yayınlandı.

https://www.youtube.com/watch?v=aO7KBFsdi_g

Dünyadan daha büyük olduğu açıklanan ve Neptün gezegeninden de daha küçük kütleye sahip olan OGLE-2018-BLG-0677 isimli gezegenin yıldızına, Venüs’ün Güneşe olan mesafesinden daha uzak ve Dünyanın mesafesinden de yakın olduğu bildirildi. OGLE-2018-BLG-0677 isimli yıldız kütlesinin Güneşten çok daha küçük olduğu da ayrıca ifade edildi. Gezegende 1 yılın 617 yıla tekabül ettiği belirtildi.

YouTube video

İlk defa 2018 yılında Şili’de teleskopla gözlemlendi. 2018 sonrasında ise tekrar Şili, Güney Afrika ve Avusturalya’da her 15 dakika içinde 100 milyon yıldızın gelen ışığı ölçme kapasitesinde olan 3 özdeş teleskop kullanılarak gezegenin belirlendiği açıklandı. Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başkanı Dr. Herrera Martin tarafından hem yörüngesi hem de büyüklük olarak dünyaya benzeyen gezegen çok ender rastlanan bir keşif olarak açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!