Muconex Şurup Ne İşe Yarar

Muconex Şurup Ne İşe Yarar | Muconex Nedir Ne İşe Yarar? Muconex Yan Etkileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muconex şurup ne işe yarar? Granül içerikli olan ve farklı mg içerikleri bulunan Muconex şurup özellikle kış aylarında sıklıkla ihtiyaç duyulan bir ilaç türüdür. Doktorların hemen herkese reçete edebileceği Muconex şurup ne işe yarar? Muconex şurup nedir ve ne için kullanılır? Muconex yan etkileri nelerdir? Tüm bu yanıtlar için yazımızı takip edebilirsiniz.

Muconex Şurup Nedir? Muconex Şurup Ne İşe Yarar?

Muconex Şurup Ne İşe Yarar

Muconex nedir detaylı olarak bilgi verelim. Bu ilaç içeriği sıklıkla balgam problemi bulunan hastalara reçete edilmektedir. Balgamın kıvamını inceltme ve atılımını hızlandırma özelliğine sahip olan bu ilaç, balgamın giderilmesinde etkili olabilecektir.

1- Muconex Şurup Antibiyotik Midir? Muconex Şurup Etken Maddesi Nedir?

Muconex Şurup Ne İşe Yarar

Muconex şurup ne işe yarar? Muconex şurup bir antibiyotik değildir. Antimukolitik içeriğe sahip ilaç balgamın yoğunluğunu azaltabilmek için geliştirilmiştir. Etken maddesi ise asetilsisteindir. Bunun yanı sıra bu ilaçta sorbitol, sükroz, aspartam, beta karoten ve portakal aroması gibi yardımcı maddelere yer verilmiştir.

Muconex 10 ve 30 olarak farklı şase formundadır. Bunun yanı sıra farklı mg seçenekleri bulunduğu bilinmelidir. Kişinin semptomları doğrultusunda farklı mg seçenekleri reçete edilmektedir.

2- Kimler Muconex Şurup Kullanamaz?

Muconex Şurup Ne İşe Yarar

Muconex şurup ne işe yarar? Karaciğer ve böbrek yetmezliği bulunan bireylerin bu ilaç kullanımı öncesinde bir doktora başvurması gereklidir. Bunun yanı sıra farklı ilaç kullanan kişilerin, ilaç etkileşimi yaşamaması adına doktoru bilgilendirmesi tavsiye edilmektedir.

Son olarak kalıtımsal fruktoz intoleransı bulunan, astım ve ülser tanısı alan hastalarında doktor gözetiminde kullanılması önerilmektedir.

3- Muconex Şurup Neye İyi Gelir? Muconex Şurup Öksürüğe İyi Gelir mi?

Muconex Şurup Ne İşe Yarar

Muconex şurup ne işe yarar kısmında merak edilen bir diğer konu ilacın öksürüğü arttırıp arttırmadığıdır. Bu ilaç balgam atılımını hızlandırdığı için ilk etapta öksürüğü arttırabilir. Bunun nedeni ise öksürük ile balgamın daha hızlı atılabilmesindendir. Ancak balgamın atılması ile birlikte öksürüğün gözle görülür düzeyde azaldığı görülebilecektir.

Öksürükte etkili Kreval şurup ne işe yarar bilgi için yazımıza göz atabilirsiniz.

4- Muconex Şurup Kaç Yaşında Kullanılır? Muconex Şurup Nasıl Kullanılır?

Muconex Şurup Ne İşe YararMuconex Şurup Ne İşe Yarar

Muconex şurup ne işe yarar ve Muconex şurup bebeklerde kullanılır mı bir hayli merak ediliyor. Bu ilaç 6 yaş altındaki çocuklara reçete edilmemektedir. 6-14 yaş aralığında olan çocuklarda kullanımı uygundur.

6-14 yaş aralığındaki çocuklarda küçük dozajlar verilirken, 14 yaş ve üstü çocuklarda yetişkin dozun uygulanması mümkündür. Yetişkin doz ise bir şase olarak belirlenmiştir.

Bu ilaç bir bardak su ile eritilerek kullanılmaktadır. Şase üzerine yarıdan fazla su eklenmesi sonrası içeriğin iyice çözünmesi sağlanmalıdır. Çözelti ağız yoluyla alınmalıdır. Eğer yetişkin dozu tüketilmeyecekse, kalan paket içeriği atılmalıdır.

5- Muconex Şurup Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmeli? Muconex Şurup Kaç Gün Kullanılır?

Muconex Şurup Ne İşe Yarar

Muconex şurup ne işe yarar? Mukolitik bir etkisi bulunan bu şurup çözüldükten sonra içilmelidir. Tamamen çözülmeden içilmesi etkisini azaltabilecektir. Günde bir kez kullanılan bu şurup için belirlenen kullanım süresi 7 gündür. Ancak semptomun gidişatına göre kullanım süresi azaltılabilmekte ya da arttırılabilmektedir.

6- Muconex Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır? Muconex Şurup Nasıl Saklanmalı?

Muconex Şurup Ne İşe Yarar
Muconex Şurup Ne İşe Yarar

Muconex şurup ne işe yarar? Bilindiği üzere bu ilaç içeriği şase olup sulandırıldıktan sonra içilmektedir. Buzdolabında 2 ila 8 derece ısı altında saklandığında bu şurup içeriği 12 güne kadar saklanabilecektir. Belirtilen süre sonunda kullanımının sonlandırılması tavsiye edilmektedir.

Muconex küçük çocukların kullanımı için zararlı olabilir. Bu kapsamda çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanması tavsiye edilmektedir.

7- Muconex 900 mg Yan Etkileri Nelerdir?

Muconex Şurup Ne İşe Yarar

Bilindiği üzere Muconex içerisinde asetilsistein bulunmaktadır. Bu nedenle yan etki olarak mide problemlerinin görülmesi olası olabilir. Bulantı, kusma, ishal bu semptomlardan bazılarıdır. Bunun yanı sıra olası yan etkiler şu şekildedir;

  • Kaşıntı,
  • Cilt kızarıkları,
  • Kurdeşen,
  • Soluk almada güçlük,
  • Kalp atışında hızlanma,
  • Kan basıncının düşmesi,
  • Dil, dudak şişmesi,
  • Hava yolunun tıkanması,
  • Bronşlarda daralma,
  • Ağız içi iltihaplanması,
  • Ateş

8- Muconex Şurup Ne İşe Yarar? Muconex Şurup Fiyat Bilgisi Nedir?

Muconex Şurup Ne İşe Yarar

Muconex şurup ne işe yarar kısmında kapsamlı tüm bilgilere yer verdik. Şimdi birde bu ilacın fiyat içeriğinin ne olduğundan bahsedelim. Muconex şurup 2024 yılı itibariyle 74.86 TL’den satışa sunulmaktadır. Reçeteli yahut reçetesiz olarak satılması mümkündür. Reçeteli olarak satın alındığında yapılacak ödeme yalnızca katkı payı ile sınırlı olacaktır.

Güncel Muconex fiyat bilgisi için buraya göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!