muscoflex-duo-jel-fiyati

2023 Muscoflex Duo Jel Fiyatı Ne Kadar? 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muscoflex duo jel fiyatı 2023 yılında artış göstermiştir. Özellikle omurgada oluşan ağrıların ve kireçlenmelerin giderilmesi için tercih edilen bu jel, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Muscoflex duo jel fiyatı 2023 yılında da, diğer yıllarda olduğu gibi merak edilen konulardan bir tanesi olmuştur. Sürekli değişiklik gösteren ilaç sektörü fiyatları dönemsel veya aylık olarak, Muscoflex duo jel fiyatı konusunda artışa neden olmaktadır. Jel güncel ve ortalama olarak, 80,45 TL’ye satışa sunulmaktadır. 

Muscoflex Duo Jel Nedir, Muscoflex Duo Jel Fiyatı Ne Kadar?

muscoflex-duo-jel-fiyati

Muscoflex spor yaralanmaları, kireçlenmeler, omurgada oluşan ağrılar ve yumuşak doku zedelenmelerinde kullanılan özel bir jeldir. Ağrıların giderilmesinde kuvvetli etki gösteren Muscoflex duo jel SGK fiyatı, birçok kişi tarafından araştırılır.

Güncel olarak belirlenen tutarlara rağmen, ilaçlar için belirlenen fiyatlar sürekli olarak artış göstermektedir. Muscoflex duo jel fiyatı aralıklarında ise bu nedenden dolayı farklılık gözlenir.

30 g’lık tüplerde satışa sunulan Muscoflex duo %0,25+%1,16 jel fiyatı perakende olarak ortalama 48,21 TL’dir. Jel formunda olması kolay bir kullanım sağlamaktadır. Ağrılı romatizmal hastalıklarda kullanılmaktadır.

1 – Muscoflex Duo Jel Fiyatı 2023 Bilgisi

2021 yılına oranla Muscoflex duo jel fiyatı neredeyse iki katına çıkmıştır. Peki, Muscoflex duo ne kadar 2023 yılı için açıklanacak olursa; şu an piyasada perakende olarak 54,53 TL ile 58,90 TL arasında satışa sunulmaktadır.

2 – Muscoflex Duo Jel Fiyatı 2022 Bilgisi

muscoflex-duo-jel-fiyati
Muscoflex Duo Jel Fiyatı

2021 yılında Muscoflex duo jel fiyatı 33,50 TL iken şu an oldukça yüksek fiyatlarda satılmaktadır. İlaç sektöründe bu denli artışların yaşanması, ileride daha yüksek fiyatlarda satılacağının bir göstergesidir.

3 – Muscoflex Duo Jel Fiyatı 2020 Bilgisi 

2020 yılında Muscoflex duo jel fiyatı şu anki fiyat durumuna göre oldukça ekonomik olduğu gözlenir. 2020 yılında Muscoflex kas gevşetici fiyatı ne kadar açıklanacak olursa; 27,98 TL’dir.

Muscoflex Duo Jel Ne İçin Kullanılır?

Piyasadaki kas gevşetici ilaçlarından bir tanesi olan Muscoflex duo jelin etken maddesi tiyokolşikosid’tir. Kaslarda ve omurilikte oluşan ağrıların miktarını önemli ölçüde azaltmaktadır. İltihap giderici özelliğinin bulunması ve bu alanda oldukça etkili olması, Muscoflex duo jel fiyatı konusunun araştırılmasını sağlamaktadır. Muscoflex duo jel fiyatı 2022 yılında, 58,90 TL olmaktadır.

Muscoflex duo jel kullananlar genel anlamda bu jeli önermektedir. Kas iskelet sisteminde oluşan ağrılara kısa sürede etki etmekte ve ağrılarını, kas yorgunluğu bloke etmektedir. Bu nedenle birçok kişi Muscoflex krem, kapsül ve jelini önermektedir.

muscoflex-duo-jel-fiyati

Muscoflex Duo Jel Ne İşe Yarar?

Muscoflex duo jel fiyatı konusunun merak edilmesinin yanı sıra, bu jelin ne işe yaradığı da birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Muscoflex duo jel krem ne işe yarar, genellikle kas iskelet sisteminde oluşan ağrı ve kireçlenmelere iyi gelir. Ayrıca doku zedelenmeleri ve romatizmal ağrıları da iyi gelmektedir.

Muscoflex piyasada farklı formları ile dikkat çeken kas gevşeticilerden bir tanesidir. Özellikle birçok kişinin tercih ettiği kapsül formunda olan Muscoflex duo 75/8 mg fiyat, ne işe yarar açıklanacak olursa;

Ameliyat sonrası oluşan ağrıların giderilmesinde ve kas sistemi hastalıklarında tercih edilen ilaçlar arasında yer almaktadır. Doktor kontrolünde kullanılan bir ilaçtır. Aksi belirtilmedikçe, günde 2 kez 1 adet kapsül alınarak kullanılır. Fiyat bilgisi konusunda ise her geçen gün değişiklik yaşanmaktadır.

Muscoflex ampul formu ise, günde 2 kez kas içine enjekte ederek kullanılmaktadır. Düzenli kullanım süresi, 3 ile 5 günle sınırlı olabileceği gibi doktorlar şiddetli kas ağrısı çeken hastalarda, bu süreyi 7 güne kadar uzatır.

Ağrı ve spazmların giderilmesinde kullanılan jel formu da, pratik kullanımı ile dikkat çekmektedir. Bu noktada jelin faydalarını daha iyi anlayabilmek için, Muscoflex duo jel nedir, ne işe yarar detaylı bir şekilde açıklanacak olursa;

  • Omurgalarda oluşan ağrılı semptomların giderilmesinde oldukça etkili bir ilaçtır.
  • Ani oluşan kas gerginliği  ve inflamasyon nedeniyle ortaya çıkan kas iskelet sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir.
  • Tendinit ve kas kireçlenmelerinde kullanılmaktadır.
  • Spor yaralanmaları ve doku zedelenmeleri için tercih edilen bir ilaçtır.
  • Vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan eklem kireçlenmeleri ve kese iltihaplarında etkili olan bir ilaçtır.

Jel formunun günde 3 ila 4 kez kullanılmasında herhangi bir sakınca görülmemektedir. Ancak doktorun önerdiği dozun dikkate alarak kullanılması oldukça önemlidir.

muscoflex-duo-jel-fiyati

Muscoflex Duo Jel Kullanımı Nasıl Olmalıdır? Yan Etkileri Nelerdir?

Muscoflex Duo jel, mutlaka doktor kontrolünde ve uygun dozlarda kullanılması gerekir. Aynı zamanda jelin doktora danışmadan bırakılması da doğru olmamaktadır. 

Birçok formu bulunan Muscoflex’in, kapsül formu bir bardak suyla belirtilen saatlerde alınmalıdır. Ampül formu ise sağlık personelleri tarafından kas içine enjekte edilerek uygulanmaktadır.

Krem ve jel formunun Muscoflex duo jel prospektüs bilgisine göre, ağrılı ve spazmı olan bölgelere yavaş yavaş ovalayarak sürülmesi gerekmektedir. Aynı zamanda krem ve jel kullanımlarında dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de, açık yaralara kullanılmaması gerektiğidir. Ağrı olan bölgelere günde 2 kez düzenli bir şekilde kullanmak yeterli olmaktadır.

Muscoflex düzenli kullanılmasına rağmen bazı kişilerde yan etkilere sebep olabilmektedir. Ciddi yan etkilerin görülmesi hâlinde, en yakın sağlık kuruluşuna gidilerek doktor kontrolünden geçilmesi gerekmektedir. İlacın olası yan etkileri ve ciddi yan etkileri hakkında detaylı bir açıklama yapılacak olursa;

Ciddi yan etkileri;

  • Bilinç kaybı, baygınlık, uyku hâli ve hastalarda sersemlik yaşanması durumu
  • Yüzde, elde ve dudaklarda şişliklerin görülmesi
  • Ciltte meydana gelen bölgesel kaşınma, döküntü ve kızarıklık
  • İlaç alımından sonra meydana gelen nefes almada ve yutkunmada zorluk

Olası yan etkileri;

  • İshal
  • Bulantı veya kusma
  • Midede yanma ve ağrı

Omurilikte fıtık oluşan ve kas ağrılarına iyi gelen Muscoflex duo jel fiyatı eczanelerde 2023 yılı itibariyle en yüksek, 85 TL en az ise 75,00 TL’dir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!