featured

Neden Bazen Bazı Yiyecekleri Canımız Çok Çeker?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı zamanlarda kendimizi ya bir buzdolabının önünde dakikalarca dururken ya da bir erzak dolabının içerisinde bir şeyler yemek için ararken buluruz. Sonra elimize ya bir çikolata veya herhangi bir besini alırız ve hatta günlerce aynı yiyeceği takıntılı gibi bol bol tüketme ihtiyacı hissederiz. Sizde de böyle durumlar kuşkusuz oluyordur değil mi? İşte bu durum genellikle vücudumuzda bazı vitaminlerin ve minerallerin eksik olduğu anlatıyor aslında.

Peki, neden bazı zamanlarda aşırı peynir yeme isteği, bazı zamanlarda aşırı çay ya da kahve tüketme isteği veya çikolata ve hatta bazı zamanlarda ise kırmızı et tüketme isteğiyle karşı karşıya kalırız? Şimdi uzmanların aşırı tüketme isteğine nasıl açıklık getirdiklerini öğrenelim mi?

Aşırı Peynir Yeme İsteğinin Nedenleri Nelerdir?

Aşırı peynir yeme isteği, çoğunlukla yağ içeriğinin yeterli olmamasını işaret eder ve kalsiyum eksikliğinin de belirtisi olabilir.

Kırmızı Et Yeme İsteğinin Nedenleri Nelerdir?

Kırmızı et yeme isteği genellikle demir eksikliğinden olabilir. Kırmızı et ayrıca B12 kaynağıdır. Eğer kırmızı et yememenize rağmen kırmızı et yeme ihtiyacı hissediyorsanız, demir ve b12 suplementleri kullanılabilir.

Neden Çikolata Yeme İsteği Olur?

Çikolata yeme isteği genellikle kadınların adet dönemlerinde sıkça görülür. Uzun süre aç kalındığında veya kalorisi az olan diyetler yapıldığında çikolata ihtiyacı sıkça görülebilir. Ayrıca magnezyum mineralinin az olması halinde de aşırı çikolata yeme isteği olabilir. Magnezyum eksikliğinden uyku düzeni olumsuz etkilenebilir ve kişi yorgun hale gelebilir. Stres seviyesi artınca da şeker ve çikolata yeme sıklığı artabilir.

Neden Bazı Zamanlarda Aşırı Çay ve Kahve Tüketme İsteği Olur?

Fosfor, sodyum ve demir eksikliklerinden aşırı çay ve kahve tüketme isteği olabilir.

Normalin üzerinde alkol tüketimi isteği oluyorsa buda potasyum, gultamin ve kalsiyum eksikliklerindendir.

Neden Yağlı ve Kızartmalı Ürünleri Tüketme İsteği Duyarız?

Vücudumuz çok fazla yağlı ve kızartmalı ürünleri tüketme isteği duyuyorsa bunun nedeni omega yağı asitlerinin vücutta eksikliğinden olabilir.

Diğer Gıdaları Fazla Tüketmenin Nedenleri Nelerdir?

Asitli ve karbonatlı içecekleri fazla tüketiyorsanız vücutta kalsiyum eksikliğindendir.Yumurta beyazı sevilmediği halde fazla tüketiliyorsa Biotin eksikliği olabilir. Biotin tınak ve saç için önemlidir.Aşırı meyve ve sebze tüketilmesi halinde ise vücutta C vitamini eksikliğinin işaretidir.Bazı durumlarda çamur, toprak gibi ilginç şeylerde tatmak isteyenler olabilir. Özellikle bu duruma sıkça hamileliklerde veya çocuklarda rastlanmaktadır ve anemi belirtisi olabilir. Anemi ise demir, folat ve B12 eksikliğinden olur.Aşırı tatlı yeme isteği magnezyum, krom ve çinko eksikliğinden olabilir.

Bazı yiyecekleri aşırı tüketme isteği duyuyorsanız eğer bir doktora gitmenizde ve durumunuzu doktora anlatmanızda fayda vardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!