featured

Netflix En İyi Erotik Diziler Listesi 2022

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix en iyi erotik diziler denildiğinde, içinde cinsellik unsurları da bulunan, ama daha çok tutkuyu, bağlılığı, saplantıyı, takıntıyı ve aşkı ön planda tutan dizilerden bahsederiz.

Netflix En İyi Erotik Diziler Listesi 2022

Erotizm de, cinsellik denli tehlikeli, ama vazgeçilemeyen kavramlardan birisidir. Netflix dizilerinde bu konular hemen hemen çoğu dizide işlenir. Çünkü, hayatın en temel gerçeği, üreme, seks, cinsellik ve erotizm üstüne kurulur.

Kadın-erkek etkileşimi ve savaşı temel konudur. Fakat, bazı diziler bağlı oldukları olaylar çerçevesinde cinsellik ve erotizm olgularına daha yakından bakarlar. Bu yönde, Netflix’te yer alan kimi diziler de erotizm sosu bol şekilde yayınlanmıştır. Bu dizileri beşten bire doğru sizin için sıraladık. Umuyoruz ki, hepsini bir solukta bitirebilirsiniz:

1- Love (IMDB puanı 7.7)

YouTube video

Love, Netflix dizi kuşağının cesur komedilerinden biri olarak geçiyor. Tesadüf sonucu tanışan, Mickey ve Gus’un ilişkisindeki iniş çıkışların üstünden, modern zamanlarda yaşanan aşk kavramı anlatılıyor.

İkisi de farklı ayrılık süreçleri yaşayan, farklı psikolojilere ve kişilik yapılarına sahip insanların, bir de aralarındaki kadın-erkek farkları ortaya dökülünce, dizi iyice ilgi çekici bir hal alıyor. Mickey sürekli kafası karışık şekilde gezen, memnuniyetsiz ve asi bir kadınken; Gus ise, alttan almasından, sessizliğinden ve naifliğinden ötürü hep darbe yiyen bir adamı temsil ediyor.

Romantik komedi türünün sevimli örneklerinden biri olan dizi, ön sevişme sahneleriyle ve tutku dolu ilişkilere gönderme yapması sebebiyle, ilgi çekiyor. Kişilerin yalnız yapamadıkları, biri olunca da birliktelikten sıkıldıkları günümüz dünyası çok güzel işleniyor.

Farklı kimliklerin zıtlaşmaları, çok eşli seks iletişimlerinin yoruculuğu, sürekli partner değiştirme/eş arama, tekeşliliğin sıkıcılığı, anlayış, anlayışsızlık, tahammül, tahammülsüzlük, sabır, sabırsızlık gibi birbirinin içine geçmiş olumlu-olumsuz her türlü konu dizide zekice işleniyor.

Bir Netflix klasiği sayılabilecek Love, diğer dizilerde de bulunan çatışma tonlarını, sahtelikleri, aynı zamanda istençleri, yeryüzünde sıkışıp kalma hissini, çaresizliği de çok iyi veriyor. Dizilerin çok boyutluluğu, insanı başka hikâyeler üstünden kendi hikâyesine çekiyor.

2 – You (IMDB puanı 7.8)

YouTube video

You adlı dizi, insanlara aşk bir takıntı mıdır, yoksa bir his midir; yoksa, hormonlarımızın bize oynadığı bir oyun mudur diye sorgulatıyor.

Dizide, Joe adlı bir adam üstünden aşk meselesi işlenmektedir. Joe, ayrıntılar üstünde duran, kendi halinde biri olarak, kitapçıda çalışmaktadır. Bir gün, dükkâna Beck isminde bir kız gelir. Genç kız, hem kültürlü biridir, hem de çok yoğun şekilde çalışmaktadır. Joe onu görür görmez, yıldırım aşkına tutulur. Daha sonra, onunla ilgili her türlü veriyi toplamaya başlar.

Joe, romantik, araştırmacı, entelektüel  bir karakter şeklinde karşımıza çıkarken; Beck de yüksek lisans yapan, çok okuyan, ama iyi niyetli bir kız şeklinde çiziliyor. Beck’in yakın kız arkadaşı Peach ise, Joe’yu sinirlendiren bir karakter olarak çiziliyor. Genç adam, Peach yüzünden kıskançlığa düşüyor. Nitekim, genç kadın da Beck’e karşı lezbiyen duygular besliyor.

Bir erkek, iki kadın karakter çevresinde şekillenen üçgen merkezinde giden dizi, aynı adla yazılan bir romandan uyarlanmıştır. Romanın yazarı ise, Caroline Kepnes’tir.

3 – Californation (IMDB puanı 8.3)

YouTube video

Netflix en iyi erotik diziler üstünden yapılan listede üçüncü sırada yer alan Californation, bir Amerikan yapımıdır. Hank Moody karakteri üstünden giden dizi, yazarlık, sanat, aile kurmak, cinsellik, evlat yetiştirmek gibi konuları iç içe geçiriyor.

Hanky, kızına iyi bir baba olmaya çalışırken, çevresindeki kadınların çekiciliğinden ötürü, ona yaklaşmalarına karşı koyamıyor. Kadınların ilgisinden bir türlü sıyrılamayan bu yazar, son zamanlarında bir şey üretemediği gibi, kızının annesi olan Karen’e de geri dönmek istiyor.

Kaliforniya’nın heyula gibi çeken cazibesinden, buradaki çıkar ilişkilerinden, dalaverelerden yorulan Hank, daha sakin bir yere çekip gitmek istese de, ne bu hayattan kurtulabiliyor ne de ailesiyle bir araya gelebiliyor.

Bu anlamda, yan hikayede de Hank’e benzemeye çalışan menajeri Charlie’yi görüyoruz. Charlie de karısı Marcy’den sıkıldığı için, çapkınlık yapmak istiyor. Hank’in çekiciliğini kullanarak, kadınları ağına düşürmek istiyor. Onun da evliliği oldukça mutsuz seyrediyor.

Dizide dışarı karşı sessiz sakin, normal, onurlu ve havalı görünen insanların, içten içe nasıl çürüdüklerine dikkat çekiliyor. Soğukkanlı insanların, ateşli hak savunucularının, yeryüzünde yaşayan her insanın nasıl da büyük zaaflara kapıldığını gözler önüne seriyor. Bu anlamda, yoğun tutkuların erotizmle de çarpıştığı bölümler ortaya çıkıyor.

4 – Outlander (IMDB puanı 8.4)

YouTube video

Netflix en iyi erotik diziler sıralamasında, erotizm anlatısını en iyi işleyen dizilerden biri olarak Outlander’ı sayabiliriz. Nitekim, dizi hem zamanlar arası yolculuk gibi bir konuyu, hem evli bir kadının iki erkek arasında kalışını, hem de tarihsel meseleleri ele alıyor.

Dizi 1945 yılında yaşayan, evli olan, savaş hemşiresi Claire Randall üstüne yoğunlaşıyor. Evli olan bu kadın, ilginç bir şekilde 1743 yılına yolculuk ediyor. Burada, İskoç asıllı, yakışıklı romantik savaşçı Jamie Fraser’a aşık oluyor ve onunla evleniyor.

Claire, iki farklı zaman diliminde, iki erkek arasında kalarak, kendi içinde bir çıkmaza giriyor. Evliyken, bir yandan da Jamie’yi düşünmekten zihnini alıkoyamıyor.

Outlander, Diana Gabaldon adlı yazarın kitabından uyarlamış olup, güçlü sevişme sahneleri göstererek, tutkulu erotik bağlılıklar yansıtıyor.

5 – What If (IMDB puanı 6.3)

YouTube video

Netflix en iyi erotik diziler üstünden, en iyi olabilecek eserlerden biri What If denilebilir. Dizi, eskimeyen Faust mitini, insanın güç ve konum elde etmek için ruhunu şeytana satmasını işlemektedir.

Bu sefer, şeytanla anlaşma yapma pahasına tehlikeli oyunlara giren bir bilim kadını Anne Montgomery’ye yoğunlaşıyor. Bu kariyer hırsıyla yanıp tutuşan kadın, bilimin verdiği tutkunun körlüğüyle de, bir kadına kocasıyla yatması için ahlaksız teklifte bulunuyor.

Gizli bir yatırımcıyla, teknoloji bilim çalışmaları için anlaşma yapan Anna, ondan aldığı paranın seksen milyon dolarını teklifi yaptığı genç kadının şirketine yatırıyor.

Rene Zellweger’in ilk dizi deneyimi olan What If, para, kariyer, güç, beğenilme arzusu gibi konulara odaklanıyor. Baştan çıkarıcı Anna’nın buram buram erotizm kokan görüntüleri de dizide bolca yer alıyor.

What If ayrıca, bir zamanlar izlenilen Ahlaksız Teklif filmindeki hikâyeyi andırıyor. Başrollerini Demi Moore’un, Robert Redford’un, Woody Harrelson’ın paylaştığı filmde de, zengin bir iş adamı, kocası ekonomik olarak sıkışan Diana’ya bir gecelik sevişme için para teklif ediyor. Bu film de Netflix üstünden izlenebiliyor.

6- Sex Education – (IMDb Puanı: 8.3)

Sex Education, hem bir gençlik dizisi hem de içerisinde çeşitli erotik ögelerin yer aldığı bir yetişkin yapımıdır. Lise çağındaki gençlerin cinsellikle ile ilk imtihanlarını aktaran dizi, Netflix dizileri arasında popüler bir konumda bulunuyor.

YouTube video

Netflix en iyi erotik diziler arasında başı çeken bu yapımda annesi seks terapisti olan liseli bir çocuğun deneyimleri anlatılıyor. Otis, annesinden öğrendiği deneyimler ve hikayeler sayesinde kendi lisesinde de bir seks terapisi kliniği kurmuştur. Bu sayede popüler olan Otis, bu klinikte lise çağının çeşitli sorunları ile de baş edecektir.

7- Perfume – (IMDb Puanı: 7.1)

Patrick Süskind’in “Koku” isimli romanından önce beyazperdeye aktarılan Perfume, Netflix dizisi olarak karşımıza bir daha çıkıyor. Korku ve gerilim türünün de güzel bir örneği olan dizi, cinayet temasında ilerliyor.

YouTube video

İçerisinde bolca erotizm de barındıran bu mini dizide kokuya karşı hassas bir seri katilin hayatını izleyeceksiniz.

8- Master of Sex – (IMDb Puanı: 7.9)

Master of Sex de Netflix platformlarına transfer olan oldukça popüler bir yapımdır. Komedi türünün güzel bir örneği olan bu dizide yer yer erotik sahneler de yer alıyor. Uzman Jinekolog Dr. William Masters’ın akademik araştırmasını konu alan dizide cinsellik üzerine çarpıcı örnekler yer alıyor.

YouTube video

Cinsellik tabusunun yıkılması ve daha iyi anlaşılır hale gelmesi için çabalayan doktora bu yolda sekreteri eşlik ediyor olacak. Çok farklı hikayelerin anlatıldığı diziyi izlerken büyük keyif alacağınızı da garanti ediyoruz.

9- Shameless – (IMDb Puanı: 8.6)

En iyi erotik diziler klasmanında yer alan Shameless, aslında İngiliz yapımı aynı isimli diziden yeniden uyarlanmıştır. Erotizm temasını oldukça açık bir şekilde işleyen bu dizide birden fazla baş kahraman bulunmaktadır. Anneleri tarafından terk edilen kardeşlerin alkolik babaları ile olan mücadelesinin anlatıldığı dizi büyük beğeni topluyor.

YouTube video

Dizide erotizm teması çarpıcı bir şekilde işlenirken yer yer komedi ve dram içeriklerine de yer veriliyor. Shameless, fakirliğin ve buna bağlı olan ruhsal buhranların da anlatıldığı oldukça çarpıcı ve önemli bir yapımdır.

10- Elite – (IMDb Puanı: 7.6)

Netflix en iyi erotik diziler listemizde İspanyol yapımı gençlik dizisi olan Elite de yer almaktadır. Elite, La Casa de Papel’in dünya çapındaki başarısından sonra Netflix platformlarında yer alan bir dizi olmuştur. Sınıf farkının da anlatıldığı bir dizi olan Elite, gençlik çağının cinsellik hallerini açık bir şekilde izleyiciye aktarıyor.

YouTube video

Elite, hem bir gençlik dizisi olarak hem de bundan bağımsız sosyo kültürel olayların incelemesi olarak listenize eklemeniz gereken bir yapımdır.

11- Sense8 – (IMDb Puanı: 8.3)

Netflix en iyi erotik diziler listemizde platformun en dikkat çeken yapımlarından olan Sense8 de yer alıyor. Sense8, Matrix’in de yönetmenliğini yapan Wachowski Kardeşlerin mini dizisidir. Dizide, bir şekilde birbirleri ile bağılı hale gelen 8 kişinin hayatlarına odaklanılmaktadır.

YouTube video

Dizide, farklı ülkelerde olmalarına rağmen bir şekilde birbirleri ile bağlantı kuran 8 farklı karakter yer alıyor. Bu karakterlerin bağlantıları da öyle küçük olaylar ile sınırlı kalmıyor. İçerisinde bolca erotik sahnenin de olduğu Sense8 dizisi 2 sezondan oluşan mini bir yapımdır.

12- The Witcher – (IMDb Puanı: 8.2)

Netflix en iyi erotik diziler listemizde Netflix’in yeni gözbebeği olan The Witcher isimli yapım da yer almaktadır. The Witcher, epik bir dizi olarak karşımıza çıksa da erotik sahneleri ile de iddialı olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla The Witcher’ı da en başarılı erotik yapımlar listesine almamız gerekmektedir.

YouTube video

The Witcher, kendisi ile aynı adı taşıyan bir kitap serisinden uyarlanmış bir yapımdır. The Witcher, aynı zamanda tüm zamanların en sevilen bilgisayar oyunları arasında da yer almaktadır.

12- Freud – (IMDb Puanı: 6.5)

Erotik sahnelerin yer aldığı yapımların arasında yer alan Freud, Avusturyalı psikiyatr Sigmund Freud’un hayatına odaklanıyor. Alışılagelmiş bir biyografik yapım olmayan Freud, erotik sahneleri ile ön plana çıkan bir dizidir. 8 bölümlük bir mini dizi olan yapımda gizemli olayların çözüme kavuşturulması da beklenmektedir.

YouTube video

Freud dizisinde cinsellik temasının psikanalize dayandırılarak aktarılmasına şahit olacaksınız. Dizi, normal bir biyografi türü bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmış olsa da çarpıcı sahneleri ve hikayesi ile ön plana çıkıyor.

ve diğer pek çok yapım ateşli sahneleriyle milyonlarca insanın dikkatini çekmeyi başarmıştır. Yukarıda sıraladığımız Netflix Türkiye‘de de gösterime giren erotik Netflix dizilerini sizler için bir araya getirdik.

Hayata küçük bir ara vermek, sahip olduğu erotik sahneleriyle içinizi ısıtacak bir dizi arıyorsanız, listemizdeki 12 diziyi incelemenizi öneririz. İyi seyirler…

Erotizm Nedir ?

Erotizm, Eros’tan gelme bir terim olup, içinde yoğun duyguları barındıran bir hisler bütünüdür. Cinsellikle bağdaştığı yön, kadın-erkek yahut eşcinsel kimlikleri içinde barındırması, hormonlara ve biyolojik unsurlara bağlı olmasıdır.

Fakat, ondan farkı, sadece bunlarla sınırlı kalmamasıdır. Bir pedofili cinsellik konusunun içine girerken, takıntı boyutunda da hastalık addedilir. Asla, erotizmle örtüşmez. Fakat, bir erkeğin bir kadına tutkusu, bir kadının bir erkeğe bağlılığı erotizmi tetikleyebilir.

Cinsellik ve Erotizm Farklı Şeyler midir?

Cinsellik, daha genel ve toplumsal çerçevesi olan bir konuyken, erotizm kişiden kişiye farklılık gösteren gizemli bir unsur halini alabilir. Kimi insan, bir kadının parfüm kokusundan bile etkilenirken, başka insan o kokudan değil de, diğer kokudan etkilenir. Bu sebeple, erotizm yoğunluk içerir.

Pornografi, cinsellik konularıysa, hep yüzeyle ilgilenir, daha yaşamsaldırlar. Erotizm hikâyelerin peşindedir. Aşkı, kafada yaratılanı ve yakılan ateşi arar. Ama, tıpkı cinsellik ve pornografi gibi, onun da kimi hikayeleri istenmedik sonuçlara yol açabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!