featured

Netflix’te İzlenmesi Gereken Filmler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix’te yer alan en iyi filmler listesinden yola çıkarak siz de kendinize bir izleme listesi yaratabilirsiniz. Pek çoğu uluslararası festivallerde ödüller almış olan bu yapımları eminiz ki çok seveceksiniz.

YouTube video

Netflix’te izlenmesi gereken filmler imdb puanı açısından da zengin yapımlar olduğundan ilginizi çekecektir.

Netflix’te İzlenmesi Gereken Filmler Listesi

Netflix’te izlenmesi gereken diziler listeleri arasına bir de filmlerden oluşan kapsamlı bir liste eklemek istedik. Netflix söz konusu olduğunda akıllara ilk platformda yer alan diziler gelse de platformun filmleri de oldukça başarılıdır. Bir kısmı orijinal içerik olan filmlerin arasında ödül almış yapımlar da yer almaktadır.

Netflix’te izlenecek en iyi filmler 2020 listelerinde de yer alan yapımlar ile sevdiklerinizle keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. İşte, sizler için hazırladığımız Netflix’te izlenmesi gereken filmler listemiz:

Enola Holmes

YouTube video

Enola Holmes, Netflix’te izlenmesi gereken filmler 2020 listelerinde ilk sırada yer alan bir yapımdır. 2020 yılında pandemi nedeniyle gösterime ara veren sinemaların yerini Enola Holmes hamlesi ile Netflix almıştır. Film, gösterime girdiği ilk gün en iyi Netflix filmleri 2020 listesine de ilk sıradan girmiştir.

Enola Holmes, Sherlock Holmes’un daha önce hiç anlatılmamış bir hikayesine odaklanan bir yapım. Fakat bu filmde Sherlock Holmes yerine küçük kızkardeş olan Enola Holmes’a yakından bakıyoruz. Sherlock ve Dr. Watson’ın da yer aldığı bu filmde ünlü dedektifin hayatının farklı bir noktasını görmüş olacaksınız.

Interstellar

Netflix’te izlenmesi gereken filmler arasında usta yönetmen Christopher Nolan’ın önemli yapımlarından olan Interstellar da yer alıyor. Nolan, bu bilim kurgu türündeki filmi ile bir kez daha tüm övgüleri kucaklamayı başarmıştı.

YouTube video

Intersteallar, gelecekteki bir dünyada geçen ve dünyanın sonunun geldiğinin habercisi olan bir film. Kuraklık, toz fırtınaları ve açlık dünyanın sonunu getirmeye hazırlanırken eskiden bilim insanı olan bir grup, çözüm üretmeye çalışacaktır. Bu bilim insanları, insan ırkı için farklı bir gezegen keşfetme yolunda pek çok şeyi feda etmek zorunda kalacaktır.

Birdman

Netflix platformunda yer alan kült yapımlar arasında Oscar ödüllü Birdman filmi de bulunuyor. Birdman, vizyona girdiği sene gerek oyuncu kadrosu gerekse de eğlenceli senaryosu ile dikkatleri üzerine çekmiş bir yapım olmuştur.

YouTube video

Filmde, süper kahraman filmlerinde oynayan eski bir aktörün kendi tiyatrosu ile olan mücadelesi anlatılıyor. Bir döneme damga vuran aktör, artık küçük tiyatrosunda ilgi çeken oyunlar sahnelemeye çalışıyor. Kariyeri ve özel hayatında gelgitler yaşayan aktör, bu yolda kendi içsel savaşını da vermek zorunda kalıyor.

Extraction

Netflix en çok izlenen filmler sıralamasında ilk sırada yer alan ve rekor kıran Extraction, macera ve aksiyon türlerinin güzel bir örneğidir. Netflix savaş filmleri listesine de farklı bir soluk getiren Extraction, oyuncu kadrosuyla da dikkat çekmektedir.

YouTube video

Filmde, korkunç bir suç dünyasında arada kalan genç bir çocuk, bu yolda savaşın kazanan tarafından olmak için çabalamaktadır. Kötü amaçlı kişiler tarafından kaçırılan genç çocuğun peşine de Tyler Rake isimli bir kurtarıcı düşecektir.

The Platform

Netflix filmleri 2019 listelerinde yer alan The Platform, İspanyol sinemasının ses getiren yapımlarından biridir. Film, Netflix platformunda yer alan orijinal bir içeriktir. The Platform, yayınlandıktan uzun bir süre dahi gündemi meşgul etmiş çarpıcı bir filmdir.

YouTube video

The Platform, kaç katlı olduğu bilinmeyen bir hapishanede geçen zorlu mücadeleleri konu alıyor. Yemeğin üst katlardan alt katlara aktarıldığı filmde alt kısımda yer alanlar açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyor. Açlık, kimi zaman insanların en zayıf yanı olarak kötü sonuçlar doğuruyor.

Bird Box

Bird Box da Netflix’te izlenmesi gereken filmler korku listelerinin ilk sıralarda yer alan yapımlarından biridir. 2018 yılında vizyona giren filmde ne olduğu bilinmeyen korkunç bir güçle mücadele edilmektedir.

YouTube video

Bird Box, bir anda ortaya çıkan bir kötü gücün insanları intihara zorlamasını anlatıyor. Gözleri kapalı olmayan insanlar gördükleri bir şey yüzünden kendilerini öldürmeye çalışıyor. Bu yolda hayatta kalmaya çalışan bir grup ise gözleri kapalı bir şekilde hareket ederek kurtulma noktasına ulaşmaya çalışıyor.

Marriage Story

Netflix festival filmleri arasında yer alan Marriage Story, hikayesi ile 2019 yılına damga vuran yapımlardan olmuştur. Oyuncu kadrosu ile de büyük övgü toplayan film, Oscar Ödül Töreni’nde de başarılar elde etmeyi başarmıştır.

YouTube video

Marriage Story, boşanmak üzere olan bir çiftin bu yolda aldığı kararları konu edinen bir hayli gerçekçi bir yapım. Her iki tarafa da hak verebileceğiniz bu yapımda boşanma sürecinin sancılarını ve arada kalışları apaçık bir şekilde görebilirsiniz.

Roma

Roma, şüphesiz ki Netflix’te izlenmesi gereken filmler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Oscar ödüllerinde büyük bir başarı elde eden Roma, usta yönetmen Alfonso Cuaron’un otobiyografisidir.

YouTube video

Film, Şili’de yetmişli yılları anlatan bir senaryoya sahiptir. Burjuva bir aileye hizmet eden hizmetçi bir genç kadına odaklanan filmde, dönemin siyasi olayları da konu ediliyor. Gerçekçi bir film olma özelliğini taşıyan Roma, toplum eleştirisi yaparak da izleyenleri düşüncelere sürüklüyor.

Uncut Gems

Uncut Gems, Netflix platformunda yayınlanan son dönemin en başarılı filmlerinden biri olmuştur. Adam Sandler’ın oyunculuğunun arşa çıktığı film, 2012 yılının atmosferinde geçmektedir.

YouTube video

Filmde, New York’ta kuyumcuların olduğu bir sokakta geçen tuhaf hikayeler anlatılıyor. Risk almayı çok seven bir adam, paraya ulaşabileceği her yolu deniyor. Sürekli borçlanan ve alacaklılarından kaçan adam, bahis oynamak için tüm değerlerinden vazgeçiyor.

The Two Popes

Netflix’te izlenmesi gereken filmler arasında yakın döneme damga vuran The Two Popes filmi de yer alıyor. Film, gerçek bir hikayeyi senaryosuna taşıdığından dolayı geniş çaplı tartışmalara da neden olmuştur.

YouTube video

The Two Popes, Papa II Benedict’in de adının karıştığı düşünülen sansasyonel Vatikan olaylarına odaklanıyor. Papa’nın görevden feragat etmesi ile başlayan süreçte Vatikan’da meydana gelen pek çok üstü kapalı gerçek gün yüzüne çıkıyor.

The Irishman

Netflix’in en önemli yapımları arasında yer alan The Irishman, Martin Scorsese imzalı önemli bir filmdir. Usta yönetmenin son filmi olan The Irishman, sinema dünyasının en önemli isimlerini de kadrosunda barındırıyor.

YouTube video

Filmde, askerlikten dönen Frank isimli sıradan bir adamın kendisini yeraltı dünyasında kirli işlerde bulması anlatılıyor. Frank, fedai olarak başladığı bu karanlık işlerde hiç ummadığı bir mertebeye ermeyi başarıyor.

Annihilation

Netflix’te izlenmesi gereken filmler arasında ön plana çıkan Annihilation, tuhaf olaylara ışık tutan çarpıcı bir yapımdır. Bilim kurgu türünde olan bu filmde paralel bir evrende meydana gelen ilginç olaylar konu alınıyor.

YouTube video

Annihilation, bir grup kadın araştırmacının farklı bir evrende yaşanan tuhaf durumları incelemesini anlatıyor. Daha önce kimsenin başarılı olamadığı bu görevde, evrendeki bir oluşum insanların yok olmasına ve ölmesine neden oluyor.

Okja

Netflix’te izlenmesi gereken filmler komedi listelerinde de yer alan Okja, Parasite filminin yönetmeni olan Bong John Hoo imzalı. Cannes Film Festivali bünyesinde gösterime giren film, o dönemde de büyük ilgi görmüştü.

YouTube video

Okja, hayvan sevgisini merkezine alan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Filmde küçük bir kız çocuğu ile bakmakta olduğu tuhaf hayvanı başrolde bulunuyor. Kapitalist bir dünyada rağbet gören bu cins hayvanın peşine düşen bir grup ise bu yolda acımasız işlere kalkışıyor.

El Camino: A Breaking Bad Movie

Netflix’te izlenmesi gereken filmler arasında Breaking Bad hayranlarını mutlu eden bir yapım da bulunuyor. Kült dizinin son bölümünden sonraki sürecini anlatan film, 2019 yılının en merak edilen yapımı olmuştur.

YouTube video

El Camino, Walter White’ın ölümünden sonra Jesse’nin kurtuluşuna odaklanan bir yapım. Jesse’nin hayat mücadelesinde çaresiz çırpınışları ve bazı flashbackler de filmin ana temasını oluşturuyor.

Black Mirror: Bandersnatch

Bir başka diziden uyarlanan yapın olan Black Mirror: Bandersnatch, Netflix’in en fazla dikkat çeken filmidir. İnteraktif bir senaryoya sahip olan film, birden fazla sona ve senaryoya da ev sahipliği yapıyor.

YouTube video

Filmde, bir oyun firmasında çalışmaya başlayan genç bir adamın başına gelen tuhaf olaylar anlatılıyor. İzleyenin yönlendirmesi ile gelişen ve değişen senaryoya bağlı olan filmde pek çok farklı alternatif yer alıyor.

Gone Girl

Netflix’te izlenmesi gereken filmler arasında yer alan klasik yapımlardan biri de Gone Girl isimli bu gerilim filmidir. Oldukça çarpıcı bir senaryoya sahip olan film, sürpriz sahneleri ile de izleyenleri ağzı açık bırakabiliyor.

YouTube video

Gone Girl, bir anda ortadan kaybolan bir kadının hikayesidir. Evliliği pek yolunda gitmeyen genç kadın, eşini cezalandırmak için türlü işlere kalkışmıştır. Bu yolda medyanın ilgisi de terk edilen adamın hedef tahtasına konmasına neden olacaktır.

7. Koğuştaki Mucize

Netflix’te izlenmesi gereken filmler Türkçe kategorisinde yer alan 7. Koğuştaki Mucize, Türk sinemasının ses getiren filmlerinden biridir. Güney Kore filmi olan aynı isimli yapımdan uyarlanan film, ülkemizde ve dünyada da büyük ilgi görmüştür.

YouTube video

Filmde, akli dengesi yerinde olmayan ve annesi ile küçük kızına bakan Memo isimli bir adamın hayatına bakıyoruz. Memo, işlemediği bir cinayet suçundan hüküm giyerek küçük kızından ayrı kalmak zorunda kalmıştır. Bu yolda çok fazla mücadele veren genç adam, adaletin sağlanmasını beklemektedir.

Call Me By Your Name

Netflix’te izlenmesi gerekn filmler listesine yeni eklenen Call Me By Your Name, başarılı ve ödüllü bir filmdir. Kendisi ile aynı ismi taşıyan kitaptan uyarlanan filmde, oyunculukları ile ön plana çıkan yetenekli isimler yer almaktadır.

YouTube video

Film, 1983 yılında İtalya’nın küçük bir kasabasında geçmektedir. Tüm yazı buradaki yazlıklarında geçiren genç Elio, babasının öğrencisi olan Oliver ile tanışır. Elio, Oliver’dan bar hayli etkilense de Oliver’ın ilgisini çekmek düşündüğü kadar kolay değildir.

Green Book

Oscar ödüllü bir yapım olan Green Book, bir döneme odaklanan oldukça çarpıcı bir filmdir. Aslında bir dram filmi olan Green Book, yer yer komedi unsurlarını da izleyiciye sunmaktadır. Film, 2018 yılının en fazla konuşulan yapımlarından biri olmuştur.

YouTube video

Green Book, siyahilere karşı büyük bir kin besleyen bir adamın dünyaca ünlü siyahi bir jazz sanatçısına hizmet etmesini konu ediniyor. Turneye çıkan sanatçının şoförü olan önyargılı adam, bu yolculukta önyargılarını yıkmaya çalışıyor.

Lord of the Rings Serisi

Netflix’te izlenmesi gereken filmler arasında fantastik sinemanın en önemli yapımı olan Yüzüklerin Efendisi serisi de yer alıyor. Netflix platformundan izleyebileceğiniz seri, tüm zamanların en başarılı yapımları arasında da bulunmaktadır.

YouTube video

Yüzüklerin Efendisi, toplamda üç filmden oluşan bir üçleme yapımdır. Orta Dünya isimli bir evrende geçen filmde güç yüzüğünün yol açtığı sorunların çözülmesi hedeflenmektedir. Efler, insanlar, cüceler ve orklar gibi ırkların yer aldığı film serisine mutlaka göz atmalısınız.

Bonus: The Lobster

Netflix’te izlenmesi gereken filmler arasında oldukça tuhaf bir film olan The Lobster da yer alıyor. Söz konusu Netflix’te izlenmesi gereken filmler ise The Lobster’a mutlaka bir şans vermelisiniz.

The Lobster, çift olmayanın bir hayvana dönüştürüldüğü alternatif dünyada geçen bir filmdir. Filmde, eşini bulmak için bir konaklama merkezine gelen bir adamın bu yolda harcadığı çabalar yer alıyor. Netflix’te izlenmesi gereken filmler listemizin son filmi olan The Lobster, sürükleyici senaryosu ile de dikkat çekiyor.

YouTube video

The Lobster, çift olmayanın bir hayvana dönüştürüldüğü alternatif dünyada geçen bir filmdir. Filmde, eşini bulmak için bir konaklama merkezine gelen bir adamın bu yolda harcadığı çabalar yer alıyor. Netflix’te izlenmesi gereken filmler listemizin son filmi olan The Lobster, sürükleyici senaryosu ile de dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!