Ovadril Krem Ne İşe Yarar | Ovadril Losyon Yan Etkileri Nelerdir?

Ovadril Krem Ne İşe Yarar | Ovadril Losyon Yan Etkileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ovadril krem ne işe yarar? Ovadril losyon uyuza iyi gelir mi, uyuz için kullanılır mı? Ovadril losyon kaç yaş için kullanılır, nasıl kullanılır? Bu yazımızda Ovadril losyon nedir prospektüs bilgilerine göre açıklayacak, Ovadril krem ne işe yarar ve daha fazlası hakkında tüm sorulara yanıt vereceğiz.

Ovadril Krem Nedir? Ovadril Losyon Prospektüs Bilgileri

Ovadril losyon etken maddesi; çinko oksit, difenhidramin ve lidokain hidroklorür olan bir kremdir. Ovadril %13,33+%1,66+%2,5 losyon yardımcı maddeleri ise; bergamot esansı, etil alkol, mentol, propilen glikol, sodyum karboksi metil selüloz, distile su ve benzalkonyum klorür %50 solüsyondur.

İlginizi Çekebilir: Ovadril Losyon Ne İşe Yarar | Ovadril Losyon Yüze Sürülür mü?

Ovadril Losyon Ne İçin Kullanılır? Ovadril Krem Ne İşe Yarar?

Peki, etken maddeleri çinko oksit, difenhidramin ve  lidokain hidroklorür olan Ovadril krem ne için kullanılır? Bu losyon krem böcek sokması, cilt tahrişine bağlı ağrının ve kaşıntının geçici olarak tedavi edilmesi amacıyla kullanılır.

Ovadril losyon prospektüs bilgilerine göre bu kremdeki çinko oksit etken maddesi; doku büzücü, difenhidramin hidroklorür etken maddesi; kaşıntı önleyici ve lidokain hidroklorür etken maddesi de; bölgesel acı ve ağrı giderici, kaşıntı önleyicidir.

Sinek ve böcek sokmalarında yaşanan ağrı, acı ve kaşıntı hissi için bu losyon kullanılmaktadır. Ayrıca cildin çeşitli nedenlerle tahriş olmasına bağlı olarak ortaya çıkan kaşıntı ve acının geçici olarak tedavi edilmesi amacıyla da reçete edilebilir.

Ovadril Krem Ne İşe Yarar | Ovadril Losyon Yan Etkileri Nelerdir?

Ovadril Nasıl Kullanılır?

Ovadril losyon nasıl kullanılır sorusunun cevabı, doktorun bu kremi size ne sebeple reçete ettiğine bağlı olarak değişir. Bu nedenle size Ovadril losyon reçete edildiyse yalnızca doktor talimatlarına uyunuz. Ovadril losyon prospektüs içeriğinde de bu kremin nasıl kullanılacağına dair bilgiler verilmiştir. Ovadril prospektüsünde şu bilgiler verilmiştir:

  • Kullanımdan önce Ovadril %13,33+%1,66+%2,5 losyon tüpünü iyice çalkalayınız
  • Yeterli miktarda Ovadril kremi avuç içinize dökünüz ve sorunlu deriye sürünüz
  • Günlük tekrarlama sayısın doktorunuzun belirttiği kadar yapınız
  • Günde 4 defadan fazla sorunlu cilt üzerine Ovadril krem uygulamayınız
  • Kullanım sonrası deride döküntü ve yanma yaşanırsa kullanıma ara veriniz ve doktorunuza danışınız

Ovadril Losyon Kaç Yaş İçin Kullanılır?

Ovadril krem ne işe yarar, nasıl kullanır açıkladık. Peki, bu kaşıntı önleyici ev ağrı, acı giderici losyon kaç yaş için kullanılır? Ovadril losyon prospektüs içeriğinde bu losyonun 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılamayacağı belirtilmiştir. Bu losyon, 2 yaş üzeri çocuklarda da yalnızca doktor reçete ettiyse kullanılmalıdır. Aksi durumda Ovadril losyon yan etkileri ortaya çıkabilir.

Ovadril Losyon Bebeklerde Kullanımı Var Mı?

Ovadril losyon bebeklerde kullanılmaz. Losyonun prospektüsünde açıkça bu losyonun 2 yaş altı çocuklarda ve bebeklerde kullanılmaması gerektiği yazmaktadır.

Ovadril Losyon Yan Etkileri Nelerdir?

Ovadril losyon yan etkileri olan bir kremdir. Ovadril losyon prospektüs içeriğinde bu losyonun yan etkileri görülme sıklığına göre açıklanmıştır. Buna göre Ovadril losyon yan etkileri aşağıdaki gibidir:

  • Yaygın görülen yan etkiler: döküntü, kaşıntı, cilt tahrişi
  • Yaygın olmayan yan etkiler: alerjik reaksiyon, bulanık görme, sersemlik hissi, idrar yapmada zorluk, ağız kuruluğu, mide bulantısı, üst karın ağrısı, ishal, kusma
  • Seyrek görülen yan etkiler: kalp atışında hızlanma, anjiyoödem, titreme, deri döküntüsü, karıncalanma/uyuşma, ürtiker

Ovadril losyon yan etkileri olabilen bir losyondur ancak bazı yan etkiler görüldüğünde losyon kullanımı bırakılmalı ve en kısa sürede hastanelerin acil servislerine başvurulmalıdır. Bunlar ciddi yan etkiler olabilir. Acile başvurulmasını gerektiren ciddi Ovadril losyon yan etkileri ise şunlardır:

  • Alerjik reaksiyonlar
  • Ayak bileği, el ve ayaklarda aniden şişme
  • Işığa duyarlılık
  • Kan basıncı düşmesi
  • Nefes almada zorluk
  • Boğazda, yüzde, dudakta şişme
  • Ciltte yaygın hale gelen şiddetli kaşıntı ve kızarıklık
Ovadril Krem Ne İşe Yarar | Ovadril Losyon Yan Etkileri Nelerdir?

Ovadril Losyon Uyuzda Kullanılır Mı?

Ovadril krem ne işe yarar diye prospektüs içeriği incelendiğinde; uyuz ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak halk arasında bu losyonu uyuz için kullandığını ve fayda gördüğünü aktaran kullanıcılar vardır. Ovadril kullananlar genellikle böcek sokması, kaşıntı ve cilt tahrişine bağlı acı, ağrı yaşayan kişilerdir.

Ovadril losyon yan etkileri olan, günlük kullanım dozu olan ve yalnızca doktorun önerdiği dozda kullanılması gereken bir losyondur. Bu sebeple, bir başkasına iyi geldi diye uyuz olan kişiler doktorlarına danışmadan Ovadril kullanmamalıdır. Bu bilinçsiz kullanım, uyuzlu cilt sorununun ilerlemesine neden olabilir.

Ovadril Losyon Uyuza İyi Gelir Mi?

Ovadril losyon prospektüsünde, Ovadril krem ne işe yarar incelendiğinde; bu losyonun uyuz üzerinde etkisi olduğu yazmamaktadır. Dolayısı ile Ovadril uyuz kremi değildir; uyuz olan kişiler doktorları reçete etmediği sürece Ovadril kullanmamalıdır. Eğer uyuz sorununuz varsa ve kaşıntı şikayetiniz geliştiyse sadece doktorunuz Ovadril reçete ettiyse kullanınız.

Ovadril Losyon Yüze Sürülür Mü?

Gerekli durumlarda Ovadril losyon yüze sürülebilir. Eğer cilt tahrişi yüz bölgesindeyse, yüzde kaşıntı varsa, böcek sokması yüz bölgesinde yaşandıysa ya da acı hissi yüz bölgesinde yaşanıyorsa ve doktor tarafından bu losyon önerildiyse Ovadril losyon yüze sürülebilir. Ancak ağız çevresi ile göz çevresine temas ettirilmemelidir.

Ovadril Krem Ne İşe Yarar | Ovadril Losyon Yan Etkileri Nelerdir?

Ovadril Losyon Uyuşturur Mu?

Ovadril krem ne işe yarar diye baktığımızda; bu losyonun etken maddelerinden biri de lidokain hidroklorürdür. İçerğindeki lidokain hidroklorür sayesinde bu losyon anestezik kremler arasındadır. Dolayısıyla uyuşturma etkisi vardır. Bu nedenle özellikle güzellik merkezlerinde, acılı işlemler öncesinde cilt üzerine uygulanabilir.

Ovadril Losyon Reçetesiz Alınır Mı?

Ovadril losyon reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilmektedir.

Ovadril Ne Kadar? Ovadril Krem Fiyatı Ne Kadar?

Ovadril losyon fiyatı bu yazının hazırlandığı tarihte 42.88 TL’dir.

Ovadril Krem Nasıl Saklanır?

Ovadril krem ne işe yarar baktığımızda; kaşıntı, acı ve ağrı giderilmesinde ve böcek sokmalarında işe yarar. Dolayısı ile uzun süreli kullanım yapılmaz. Peki, Ovadril losyon nasıl ve nerede saklanır? Ovadril losyon prospektüsüne göre bu krem; 30 derecenin altındaki oda sıcaklığında, ışık görmeyen yerde saklanmalıdır.

Ovadril Losyon Prospektüs Bilgileri

Ovadril krem ne işe yarar nasıl kullanılır gibi bilgileri, losyonun prospektüs bilgilerine göre açıkladık. Eğer siz de Ovadril losyon prospektüs incelemesi yapmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!