featured

Ovadril Losyon Ne İşe Yarar | Ovadril Losyon Yüze Sürülür mü?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ovadril losyon ne işe yarar? Günümüzde hemen her evde bulunan Ovadril losyon kullanım alanları ve sağladığı yararlar ile ön plana çıkabilmektedir. Cilt sorunlarını ortadan kaldırmak için tercih edilen Ovadril losyon etken madde içeriği ise çinko, lidokain hidroklorür ve difenhidramindir. Bu nedenle hücre yenilenmesini ve onarımını destekleyebilmektedir. Ovadril losyon ne işe yarar? Ovadril losyon vajinaya sürülür mü? İşte, konuya dair tüm merak edilen sorular…

Ovadril Losyon Ne İşe Yarar? Ovadril Losyon Ne İçin Kullanılır?

Ovadril losyon ne işe yarar? Ovadril losyon içerdiği çinko oksit yanı sıra gliserin, propilen glikol, bergomat esansı, etil alkol, karboksi metil selülöz, benzalkonyum klorür gibi yardımcı maddelerde içermektedir. Ovadril losyon mavi ambalajı ile eczaneler üzerinden temin edebileceğiniz, temiz içeriği ile öne çıkan bir ilaç türüdür. İnsan cildi için geliştirilen bu ürün, hoş kokusu ile de beklentiyi karşılayabilecektir.

1- Ovadril Losyon Kortizonlu mu? Ovadril Losyon Kullanım Alanları Nelerdir?

Ovadril losyon ne işe yarar? Ovadril losyon kortizon içerikli bir ilaç değildir. Bu nedenle sağlığı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden tüm bilgi paylaşımları asılsızdır. Ovadril losyon ne işe yarar hakkında, şu kullanım alanlarının bulunduğu söylenebilecektir;

Cilt tahrişleri,Pişiğin önlenmesi,Kurdeşenin neden olduğu kaşıntının azaltılması,Meme ucu ve anüste bulunan çatlakların iyileştirilmesi,Arı sokmasının neden olduğu ağrı ve şişliğin giderilmesi,Cildin beyazlatılması,Ağda, lazer operasyonu gibi yöntemler nedeniyle oluşan ağrı ve tahrişin giderilmesi,Sivrisinek ısırıklarının neden olduğu kaşıntı ve ağrının azaltılmasıDokuların sıkılaştırılması ve onarılması,Güneş yanıklarının neden olduğu ağrının azaltılması için kullanılabilir.

Bunun yanı sıra Ovadril losyonun uyuşturucu etkisinin bulunduğu bilinmektedir. Erkeklerde cinsel ilişki öncesinde de kullanılabilen bu losyon, geciktirici etkisi yaratabilecektir.

A) Ovadril Losyon Yüze Sürülür mü?

Ovadril losyon yüze sürülür mü? Ovadril losyon ne işe yarar konusunda kullanım alanlarının yaraları ve tahribatı azaltmak olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle ovadril losyonun yüzde oluşabilecek kapalı yara ve tahrişler için kullanılabilmesi mümkün olacaktır.

B) Ovadril Losyon Sivilceye İyi Gelir mi? Ovadril Losyon İsilik İçin Kullanılır mı?

Ovadril losyon ne işe yarar? Ovadril losyon ağrılı ve enfeksiyon içeriği bulunan sivilcelerin tedavisi için kullanılabilecektir. Ayrıca bu losyon sivilcelerin neden olduğu portakal kabuğu görünümündeki izleri de tedavi edebilecektir. Ovadril losyon sıcağın neden olduğu isilik görünümünü azaltmada da oldukça etkili bir üründür.

C) Ovadril Losyon Yanığa İyi Gelir mi?

Ovadril losyon ne işe yarar? Ovadril losyon yanığa iyi gelir mi? Bu losyon deri bütünlüğü bozulan yanıklarda kullanılması önerilen bir krem değildir. Ancak güneşin neden olduğu yanıklarda ya da sıcak ile temasla meydana gelen kızarıklık ve hassasiyetin giderilmesi için kullanılabilecektir. Ovadril losyonun deri bütünlüğü bozulan yanıklarda kullanımı mutlaka doktor önerisiyle olmalıdır.

D) Ovadril Losyon Uyuza İyi Gelir mi? Ovadril Losyon Egzama İçin Sürülür mü?

Ovadril losyon ne işe yarar? Ovadril losyon vücudun her yerinde meydana gelebilecek, ağır kaşıntı hissini ortadan kaldırabilecektir. Bu nedenle uyuzun tedavisinde, kullanımı mümkündür.

Ovadril losyon düzenli kullanımda cilt renginde beyazlaşma ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olabilecektir. Bu nedenle egzamanın neden olduğu kaşıntı, cilt tonu eşitsizliği ve kızarıklığı giderebilecektir.

Uyuza etkili bir çare arıyorsanız, Uyuz kremi Wilkinson pomad kullanımı nasıl olmalıdır yazımızı ziyaret edebilirsiniz. 

2- Ovadril Losyon Bebeklerde Kullanılır mı? Ovadril Losyon Kimler İçin Kullanılmaz?

Ovadril losyon ne işe yarar? Ovadril losyon pişik, isilik, şişlik ve cilt tahrişleri bulunan bebeklerde rahatlıkla kullanılabilecektir. Kullanım öncesinde mutlaka bir doktora danışılmalı ve izni alınmalıdır.

Ovadril losyonun etken maddesine ya da yardımcı maddelerden birine alerjisi bulunan kişilerde kesinlikle kullanılmamalıdır. Bunun dışında kullanılması önerilmeyen koşullar şu şekildedir;

Hamilelerde ve emziren annelerde mutlaka doktor önerisi ile kullanılmalıdır.X- ray uygulaması öncesinde kullanılmamalıdır.Difenhidramin içeriği bulunan ilaçlarla birlikte kullanılması önerilmemektedir.Lidokain içeriğine duyarlılığı bulunan kişilerde Ovadril losyon kullanılmamalıdır.Ovadril losyon göze, burnun içine, vajina içine, doku bütünlüğü bozulan yara ve yanıklara kullanılmamalıdır.

3- Ovadril Losyon Nasıl Kullanılır? Ovadril Losyon Kullanımı

Ovadril losyon ne işe yarar? Ovadril losyondan alınan verimin maksimum düzeyde olabilmesi için doğru doz ve kullanım son derece önemlidir. Bu nedenle doktor reçete ettikten sonra kullanım sıklığı ve dozuna sadık kalınmalıdır. Ovadril losyon kullanımı öncesinde iyice çalkalanmalıdır. Çalkalama işlemi sonrasında direkt bölgeye uygulanması ve dairesel olarak nazikçe masaj yapılması önerilmektedir.

Ovadril losyon ne işe yarar? Losyon bölgeye uygulanmadan önce, bölgenin temiz olmasına özen gösterilmelidir. Bu losyonun günlük kullanım miktarı 4 kereden fazla olmamalıdır. Günlük kullanım miktarı 35 gram olarak belirlendiği için tek seferde 8 gramdan fazla kullanımı önerilmez. Minimum 7 günlük kullanım sonrasında semptomlarda azalma gözlenmiyorsa, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması önerilmektedir.

4- Ovadril Losyon Ne İşe Yarar? Ovadril Losyon Yan Etkileri Nelerdir?

Ovadril losyon ne işe yarar konusu sonrasında yan etkilerinin neler olabileceğinden de bahsedilmelidir. Ovadril losyon kullanımında günlük doz miktar aşıldığı takdirde ya da alerji söz konusu olduğunda bazı belirtiler ortaya çıkabilecektir. Ovadril losyon yan etkileri ise şu şekildedir;

YouTube video
Mide bulantısı, kusma,İshal,Sersemlik ve uyuşukluk,Sinirlilik, baş dönmesiNefes darlığı,Işığa duyarlılık,Yüz, dudak ve boğazda görülen şişlik,Tansiyon düşmesi,Üst ya da alt karın bölgesinde ağrı,Ciltte döküntü ve titreme,Eritem,Ciltte karıncalanma,Anjiyoödem,Kalp hızında artma,İdrar yaparken zorlanma,Ağız kuruluğu,

5- Ovadril Losyon Kullananlar Ne Diyor?

Ovadril losyon ne işe yarar? Ovadril losyon kullananlar ağırlıklı olarak olumlu geri dönüşlerde bulunmaktadır. Olumlu yorumlarda bulunan birçok kişi, hastalıkların ve semptomların önlenmesinde etkili sonuçlar alındığını ifade etmektedir.

Bu losyondan olumlu sonuç alamayan kişiler ise genel olarak, düzenli kullanım sağlamadıklarını ifade etmektedir. Bu nedenle Ovadril losyonlarda doğru doz ve düzenli kullanım son derece önemlidir.

6- Ovadril Losyon Fiyat 2021 | Ovadril Losyon Muadili Olan Ürünler Nelerdir?

Ovadril losyon fiyat 2021 yılı itibariyle güncellenerek, eczaneler üzerinde satışa sunulmuştur. 120 gramlık ambalajı bulunan losyonun 2021 itibariyle güncellenen fiyatı 12.13 TL’dir. Ovadril losyonun temin edilemediği durumlarda içeriği ve etki mekanizması aynı olan muadili ilaçlar kullanılabilecektir. Ovadril losyon ne işe yarar konusunda yarar sağlayabilecek Ovadril muadili ilaçlar ise şu şekildedir;

Avil merhem ve tablet,Tanol losyon,Difestol jel,Kalmosan losyon,Fenistil jel,Stilex jel,Ectopix krem,Stiderm jel krem,Lokalen pomad,Solerat jel,Nolerji jel,Diyenil losyon

Güncel Ovadril losyon fiyatları hakkında bilgi almak için buraya göz atabilirsiniz. 

4
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!