featured

Partnerinizin Sizi Aldattığını Öğrendiğinizde Ne Yapmalısınız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Normal şartlarda elbette bir sevgi, aşk ilişkisinde asla görülmemesi gereken durumların başında sadakatsizlik gelmektedir.

Sağlıklı ve olgun ilişkiyi diğerinden ayıran noktada genel olarak bu olmaktadır. Fakat her zaman istenen, hayal edilen şekilde ilişkinin ilerlemediği de acı bir gerçektir.

Peki sevgiliniz ya da eşinizin bir başkasıyla birlikte olduğunu öğrenseydiniz ne yapardınız?

Aslında bu durum öfkeyle birçok davranışın yapılmasına sebep olduğu kadar öfkenin dinmesinden sonra hiç beklenmeyen davranışların da ortaya çıkmasına sebep olabiliyor.

İşte aldatma durumu ile karşı karşıya kaldığınızda dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar…

 1- Aldatmayı İçselleştirmeyin

Aldatma konusunda belki de en çok düşülen hataların başında durumu içselleştirmek yer alıyor. Özellikle kadınlarda görülen bu durumun erkeklerde de görüldüğünü söylemek mümkün.

Unutmamalısınız ki aldatma davranışı karşınızda bulunan kişinin bir ‘tercihidir’. Yani bu tercihin sebebi siz olmak zorunda değilsiniz.

‘Acaba daha güzel olsam nasıl olurdu?’ ‘Beni güzel bulmadığı için mi aldattı?’ ‘Kesin beni artık yakışıklı bulmadığı için aldattı’ gibi kendinizce çıkarımlarda bulunmayın.

Bu durum benliğinize dair zedelemeye yol açar, özgüvensizlik geliştirir. Güzelsinizdir hatta daha güzel olsaydınız bile karşınızdaki kişi sizi aldatabilir.

2- Öfkenizle Hareket Etmeyin

Öfke ile alınan kararların sadece partnerinizle olan ilişkilerinizde değil hayatınızın genel olarak tüm bölümlerinde sorun yaratacağı bir gerçektir. Bu yüzden aldatıldığınızı öğrendiğiniz anda öfke ile hareket etmeyin.

Planlar yapın, belirli bir şekilde hareket edin demek elbette doğru olmayabilir. Bu kişinin kendisine kalmış bir durumdur.

Fakat önce durumu karşı tarafa ilettiğinizde onun açıklamasına müsaade edin. Böylece tam olarak her şeyi öğrenmiş olmakla birlikte içinizdekileri dökmek için de bir fırsat yaratmış olursunuz.

3- Tüm Duygularınızı ve Düşüncelerinizi Partnerinize Belirtin

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki kişiler sahip olduğu duygu ve düşünceyi karşıya aktarmadan (iyi ya da kötü) ilişkiyi sonlandırdığında yarım kalmış bir şeyler meydana geliyor. Bu yarım kalmışlık senelerce ilişkinin unutulmamasına sebep oluyor.

Yarım kalmışlık, bitirilmemiş işler gibi psikolojide çeşitli kavramlarla açıklanan bu durum hayatın geneli için geçerli.

Eğer bir durum ya da kişi sizin için tamamen sonlanacaksa onunla bir şekilde vedalaşmanız gerekir. Yüz yüze yapmak istemiyorsanız, partnerinizi temsilen bir fotoğrafıyla da vedalaşabilirsiniz.

4- Affedecekseniz Zaman Tanımalı ve Gerçek Anlamda Affetmelisiniz

Affetmek aldatma durumlarından sonra da ortaya çıkabilen bir süreçtir. Özellikle evli ve çocuğu olan bireylerde bu davranışın daha sık ortaya çıktığı belli oluyor.

Her ilişkide ortaya çıkabilen affetmek oldukça doğal bir davranıştır. Her ne yaşanılmış olursa olsun affetmek istediğinizde bu konuda sizi yargılayanların olmaması gerekir.

Fakat affetmek konusunda kararlı ve dikkatli olmanız gerekiyor. Ağızdan çıkan düz bir affettim lafı maalesef gerçek anlamda affettiğiniz anlamına gelmiyor.

Bu durum ilerleyen zamanda içinizde bitmeyen bir öfkeyi aynı zamanda da güvensizliği devam ettirecektir. Gerçek anlamda affetmeyi hissetmek ve yaşamak için kendinize zaman vermeniz hemen bu kararı almamanız gerekir.

5- Gelecek İlişkilere Anlam Yüklemeyin

Aldatma vakaları sadece o an için kişinin hayatını etkilemez. Maalesef çoğu zaman ayrılma durumu sonrasında gelecek ilişkilere karşı ön yargıları da beraberinde getirir.

Ya tekrar aldatılırsam? İşte bu düşünce kişinin zihninde sürekli dönüp durur. Oluşan güvensizlik durumu sadece karşı cinsteki bir bireye değil arkadaşlık ilişkilerine bile yönelebilir.

Ancak bu durumda kendinize karşı kötü bir karar almış olursunuz. Çünkü geçmişinizin yaşantılarını gelecekte gelen yeni bir kişi ceza alarak çekmemelidir.

Ortada bir suç varsa bu suçlu yeni ilişkinizdeki birey değildir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!