featured

Perebron Şurup Nedir Ne İşe Yarar | Öksürük Şurubu Perebron Nasıl Kullanılır | Perebron Şurup Fiyat 2021

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuk doktorlarının en sık reçete ettiği ilaçlardan biri Perebron öksürük şurubu. Peki, Perebron kullananlar memnun mu? Perebron kullanan anneler çocuklarına bu ilacı nasıl veriyor? Perebron nasıl kullanılır? Perebron yan etkileri nelerdir? Perebron çocuğa verilir mi, bebeklerde perebron kullanımı nasıl yapılmalıdır? Öksürük kesici, ateş düşürücü Perebron prospektüs bilgileri nelerdir? Perebron fiyat 2021 yılında ne kadar? İşte, tüm merak edilen soruların 50 mg 5 ml Perebron prospektüs bilgilerine göre cevaplandığı Perebron şurup nedir ne işe yarar yazımız sizlerle…

Perebron Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır ?

Perebron şurup nedir; Perebron etken maddesi oksolamin fosfat, yardımcı maddeleri ise; sitrik asit susuz, ponso 4R, metil paraben, şeker, frambuaz esansı ve distile su olan bir şuruptur. Halk arasında Perebron öksürük şurubu olarak bilinmektedir ve Santa Farma ilaç şirketi tarafından üretilmektedir.

120 ml’lik cam şişede satışa sunulan Perebron öksürük şurubu içeriğinde 5 ml’lik kaşığı da bulunmaktadır. Perebron 50 mg/5 ml rengi berrak kırmızı rengindedir.

Perebron Şurup Nedir? Perebron Şurup Ne İşe Yarar ?

Perebron şurup nedir; her 5 ml yani bir ölçeğinde 50 mg oksolamin fosfat içeren bir şuruptur. Oksolamin fosfat sayesinde bu ilaç, solunum yolu mukozasının inflamasyonunu yani yangı ve iltihabı, ağrıyı, ateşi ve öksürüğü tedavi eder, tahrişi ortadan kaldırır. Ayrıca Perebron öksürük şurubu, balgamı eritici etkiye sahiptir ve salgıları sulandırır. Perebron prospektüs bilgilerinde bu şurubun öksürüğü, nedenleri ile birlikte tedavi ettiği de yazmaktadır.

Kısacası; öksürüğün semptomatik tedavisinde kullanılan Perebron ne işe yarar; üst solunum yolu enfeksiyonu ve soğuk algınlığına eşlik eden semptomları tedavi eder.

Perebron Şurup Nasıl Kullanılır ?

Perebron kullananlar ya da kullanmaya yeni başlayacak olanlar Perebron şurup nedirPerebron nasıl kullanılır sorusunun yanıtını merak etmektedir. Perebron öksürük şurubunun en doğru kullanımı, doktorun önerdiği şekildedir. Eğer doktor tarafından Perebron nasıl kullanılır bilgisi verilmediyse eczacınıza danışabilir veya Perebron prospektüs bilgilerinden yararlanabilirsiniz.

Hem yetişkinlerde hem de 2 yaşından büyük çocuklarda kullanıma uygun olan Perebron prospektüs bilgilerine göre; günde 4 defa yemeklerden sonra 5 ml’lik olarak 1 veya 2 ölçek kullanılabilmektedir. Genellikle yemeklerden sonra içilmesi tavsiye edilen Perebron öksürük şurubu gerekli durumlarda eşit miktarda su ile sulandırılıp da içilebilmektedir. Perebron 50 mg 5 ml ne kadar süre kullanılması gerektiği bilgisi mutlaka doktordan öğrenilmeli, bilinçsiz kullanılmamalıdır.

Perebron Şurup Günde Kaç Defa Kullanılır ?

Perebron günde kaç defa kullanılır sorusu, en az Perebron şurup nedir kadar merak edilen sorular arasında yer alıyor. Perebron prospektüs içinde bu şurubun günde 4 kez kullanılabileceği yazmaktadır. Ancak en doğru kullanım, doktorun önerdiği şekilde olacaktır.

Perebron Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılır?

Perebron kaç yaş için diye araştırıldığında; bu şurubun hem yetişkinlerin hem de 2 yaşından büyük çocukların kullanımına uygun olduğu görülmektedir. Perebron şurup nedir araştırması yapıldığında, yaşlı hastalarda kullanımı için de özel bir durumu olmadığı görülüyor.

Perebron Şurup Çocuğa Verilir mi ?

Yetişkinlerin soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarında sıklıkla kullandığı en yaygın soğuk algınlığı ilaçları arasında bulunan Perebron şurup nedirPerebron çocuğa verilir mi diye de merak edilmektedir. Perebron öksürük şurubu, 2 yaş üzeri çocuklara verilebilmektedir. Eğer çocuğunuz için bitkisel öksürük şurubu arayışında iseniz Bitkisel Prospan Öksürük Şurubu yazımıza göz atabilirsiniz.

Perebron Şurup Nedir | Perebron Şurup Bebeklerde Kullanımı Nasıl Yapılır?

Perebron bebeklerde kullanımı uygun olan bir ateş düşürücü, ağrı kesici, iltihap giderici bir şurup değildir. Perebron prospektüs içeriğinde, bu şurubun bebeklerde halüsinasyona neden olabileceği ve bu nedenle kullanılmaması gerektiği yazmaktadır.

Emziren Anneler ve Hamileler Perebron Öksürük Şurubu Kullanabilir mi?

Perebron prospektüs içeriğinde bu öksürük şurubunun hamileler tarafından kullanılmaması gerektiği yazmaktadır. Şurubun anne sütüne geçip geçmediği bilinmediği için de Perebron öksürük şurubu emziren anneler tarafından da kullanılmamalıdır.

Perebron Şurup Yan Etkileri Nelerdir ?

Her şurup gibi Perebron öksürük şurubu da yan etkileri olan bir ilaçtır. Öncelikli olarak Perebron etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olan kişiler bu şurubu kullanmamalıdır. Perebron prospektüs içeriğine göre hafif Perebron yan etkileri şunlardır:

Geçici olarak ağızda his azalmasıMide yanmasıMide bulantısıKusmaBağırsakta hareketlilikGöz yanılsama

Bu Perebron yan etkileri hafiftir. Eğer Perebron kullananlar arasında bu hafif yan etkileri yaşayanlar varsa mutlaka şurubu aç değil, tok karnına içmelidir. Şurubu eşit miktarda su ile sulandırmak da bu ya etkileri ortadan kaldırabilmektedir. Eğer Perebron yan etkileri geçmez ise doktorunuza durumu iletebilir ve hastalığınızın tedavisi için Perebron muadili şurup talep edebilirsiniz.

Hafif yan etkilerin dışında ciddi Perebron yan etkileri de bulunmaktadır ve bir sağlık kuruluşunda müdahale gerektirebilir. Seyrek rastlanan ancak sağlık kuruluşuna başvurmayı gerektiren ciddi Perebron yan etkileri ise şunlardır:

Boğazda, ağızda veya yüzde şişmeNefes almada zorlukKan basıncında anı düşmeÜrtiker

Perebron Şurup Fiyat 2021 | Perebron Öksürük Şurubu Fiyat 2021

Perebron öksürük şurubu fiyatı da merak edilenler arasında. SGK kapsamında olan Perebron fiyat 2021 yılında 17.92 TL’dir ve yalnızca eczanelerde satılmaktadır.

Perebron Şurup Açıldıktan Sonra Kaç Gün Kullanılır ?

Perebron kullanımının ne kadar süreyle yapılacağı bilgisi doktor tarafından verilmektedir. Bu nedenle Perebron kullananlar, doktor tavsiyesinin dışına çıkmamalıdır. Ayrıca Perebron öksürük şurubu 25 derecenin altında oda sıcaklığında saklanmalıdır ve son kullanma tarihine dikkat edilmelidir.

Perebron Şurup Reçetesiz Alınır mı ?

Perebron reçetesiz alınır mı sorusunun yanıtı da internet kullanıcısı Perebron kullananlar ve Perebron kullanan anneler tarafından merak ediliyor. Bu soğuk algınlığı şurubu normal reçete ile satıldığı için eczanelerden reçetesiz olarak da alınabilmektedir. Ancak doktor tavsiyesi olmadan kullanım önerilmemektedir.

Perebron Şurup Yasaklandı mı ?

Perebron öksürük şurubu doktorlar tarafından üst solunum yolu enfeksiyonu olan ve soğuk algınlığı yaşayan hastalara sık reçete edilmektedir. Bu nedenle de kimi zaman eczanelerde Perebron bulunmamakta ve Perebron muadili şuruplar verilmektedir. Kendisine Perebron reçete edilen hastalara Perebron muadili ilaç verilince de Perebron yasaklandı mı sorusu akıllara gelmektedir. Ancak bu şurup yasaklanmamıştır.

Perebron Şurup Muadili Öksürük Şurupları Nelerdir?

Perebron muadili öksürük şurupları da oksolamin fosfat içeriklidir. Piyasada Perebron muadili olarak verilen şuruplar genel olarak şunlardır:

Subitol ŞurupBronko ŞurupOxobest ŞurupTusebron ŞurupFenko Şurup

Perebron Öksürüğü Arttırır mı ? Perebron Şurup Kullananlar ve Perebron Şurup Ekşi Yorumları

YouTube video
İnternet üzerinde Perebron öksürüğü arttırır mı araştırması da sık yapılıyor. Çünkü kimi Perebron kullananlar, bu şurubun öksürüğü arttırdığına dair yorumlarda bulunmuş. Ancak Perebron prospektüs içeriğinde böyle bir durumdan bahsedilmemektedir. Aksine; Prebron öksürük şurup çok yönlü bir öksürük şurubudur. Yalnızca öksürüğü değil; öksürüğe neden olan iltihabı gidermekte ve balgamı da yumuşatarak vücuttan atmaktadır.

Kimi Perebron kullananlar, bu şurubun öksürüğü fazlalaştırarak öksürüğü geçirdiğini yorum olarak belirtmiştir. Dilerseniz Perebron ekşi başlığından tüm yorumlara ulaşabilir, Perebron şurup nedir inceleyebilirsiniz.

4
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!