Portakal Kilo Aldırır mı

Portakal Kilo Aldırır mı? 1 Adet Portakal Kaç Kalori?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Portakal kilo aldırır mı ya da portakal suyu kilo aldırır mı soruları kilo almak isteyenlerin çokça sorduğu ve diyetisyenlerin çokça duyduğu sorulardır. Diyet yapan kişiler genelde sağlıklı kilo alımı için meyve takviyesi yapar, ağır yemekler tüketmemeye çalışır. Portakalda bu meyveler arasındadır. Peki portakal yemek kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı?

 

Portakal Kilo Aldırır mı?

Portakal Kilo Aldırır mı
Portakal Kilo Aldırır mı

Citrus cinsi bir ağacın meyvesi ve özellikle kış aylarında yenmesi vazgeçilmez portakalın hem iyi hem kötü özellikleri vardır. Her şeyin gibi. Portakal kilo aldırır mı sorusunun bu noktada cevabı hayır kilo aldırmaz aksine kilo verdirirdir. Ama portakalı tüketme sıkılığınızda bu durum tam tersine dönüşebilir. Yani her zaman ölçülü olmalısınız.

 

Portakal Kilo Aldırır mı? Portakalın Zararları Nelerdir?

Portakal yağ yakımını hızlandırdığı için kilo vermenize yardımcı olur, içeriğinde lif olmasından dolayı sindirim sisteminizi düzenleyici özelliklere sahiptir ve iyi çalışmasını sağlar. Tüketimini fazla aldığınızda ise portakal kilo aldırabilecek etkenlere sahiptir.  Eğer zayıflamak istiyorsanız günlük maksimum 2 tane yemeniz yeterli olacaktır. Kilo alma durumunda ise maksimum 4 adet yeterli olacaktır.

 

Portakal Diyette Yenir mi?

Portakal kilo aldırır mı gibi diyette portakal yenir mi sorusu akıllara geliyor. Evet yenir ama bazı etkenlere dikkat edilmeli. Portakal içerisinde asit bulundurduğu için gastrit, reflü ve ülser hastalarının kesinlikle çok tüketmesi iyi değildir. Ayrıca ölçüsüz tüketildiğinde karnınız şişmesine sebep olur ve iştahınız kapanır. Portakal karın kramplarına da kaynak olabilir.

 

1 Adet Portakal Kaç Kalori İçerir?

Portakal kilo yapar mı sorusuna istinaden portakalın kalori miktarını da bilmelisiniz. Bir dilim portakal 14 kalori, 1 adet küçük boy portakal 47 kalori, Orta boy portakal 103 kalori, büyük portakal ise 141 kalori içerir. Ayrıca portakal bolca C vitamini oranına sahiptir. Ayrıca portakal sayesinde diyet yaparken farklı yemek tariflerine ulaşabilirsiniz.

 

Akşam Portakal Yemek Kilo Aldırır mı?

Portakal Kilo Aldırır mı

Akşamları portakal yemenin kilo aldırmasından ziyade karnınızda şişkinlik yapması gibi bir etkisi olacaktır. Özellikle de akşam yemeğinden sonra tüketirseniz tıkanabilirsiniz ve mide bulantısı yaşayabilirsiniz. Akşamları zaten belirli saatlerden sonra besin tüketmemek önerilir. Eğer akşam yemeğinizi hafif yer ve bir süre sonra portakal tüketirseniz kilo alımına yol açmaz.

 

Akşam Besininde Portakal Kilo Verdirir mi?

Portakal kilo aldırır mı sorusunun akabinde portakalı günün hangi zamanı yenmesi hakkında sorular mevcut. Eğer meyve diyeti içerisinde iseniz menünüze portakalı da dahil edebilirsiniz ve kilo kaybı yaşayabilirsiniz. Ama ölçülü miktarlarda. Ancak bir diyet uygulamasında değilseniz akşam yemeği sonrası portakal tüketimini azaltabilirsiniz. Bunların dışında aktif diyetisyeniniz varsa diyetiniz hakkında danışınız.

 

Portakal Suyu Kilo Aldırır mı?

Tercihe göre portakal sıkılıp meyve suyu fazında da içilebilir. Su oranı yükseleceği için faydası artacaktır. İsterseniz su oranını arttırabilirsiniz. Ama bu şekilde tüketecekseniz şeker katmamanız daha sağlıklı olacaktır. Böylece portakalın besin değerleri düşmemiş olur.

 

Bu noktada portakal kilo aldırır mı ve bir bardak portakal suyu kaç kalori soruları birbirinden ayrılır. Çünkü adet ve tüketim yönünden kaloriler değişir. Bir bardak portakal suyunun 44,09 kalori içerdiğini söyleyebiliriz.

 

Mandalina Kilo Aldırır mı?

Portakal Kilo Aldırır mı

Kış aylarında vücut bağışıklığı biraz düştüğü için mandalina, portakal gibi kış meyvelerini yemek vücudunuza iyi gelecektir. Ciddi durumda olmasa da portakal gibi şeker oranı içerdiği için fazla kullanımında kilo alımına yol açabilir. Ayrıca bazı organlarda yağ birikmesi dahilinde tüketiminin önemli olduğu aklınızda kalabilir.

 

Elma Kilo Aldırır mı?

Portakal Kilo Aldırır mı

Kalorisi 52,1 olan elmanın metabolizmayı hızlandırma gibi çok yararlı bir özelliği vardır. Ayrıca gerek diyet için gerek yaşam boyu sürekli üretilmesi tavsiye edilen önemli bir besindir. Ek olarak bağırsakları da rahatlatır. Fazla tüketmekte bir sakınca görülmediği diyetisyenler tarafından söyleniyor. Çok tükettiğiniz takdirde bile kilo alımına yol açmaz.

 

Muz Kilo Aldırır mı?

Portakal Kilo Aldırır mı

Sürekli diyet halinde olan kişilerin muz kilo aldırır mı ya da abound portakal kilo aldırır mı sorularını sıkça sorması normaldir. Diyet yapanların önceliği düşük kalori içeren besinleri tüketmektir. Bu şartı da genelde meyvelerin birçoğu karşılar. Muz da düğer çoğu meyve gibi yeteri kadar tüketilirse kilo aldırmaz.

 

Ayrıca muz tadının güzel olması ve şekerli olmasından dolayı sürekli tüketme hissi uyandırabilir. Bunun dışında abound portakal, portakalın toz haline geliş bir fazıdır. 1 paketi 24 gramdır ve 89 kalorisi mevcuttur. Genelde kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketilir. Ayrıca bu ürünü kullanım aşamasındayken vücudunuzu sporla da destekleyebilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!