PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton
PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton

PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PP levha sektöründe önde gelen firma olan King Karton Plastik Sanayi Grubu sizler için en kaliteli ürünleri sunuyor. Ürünler 2-12 mm kalınlıklarında üretilmektedir. Bunun yanı sıra farklı ağırlıklarda üretilerek kullanım alanına uygun tercih yapma şansı sağlamaktadır.

İnşaat ve iç dış mimaride büyük bir ilerleme sağlayan geniş kullanım sahasına sahiptir. Nem ve ses izolatörü görevini de üstlendiği için endüstriyel alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Levhalar benzersiz bir iş görme tipine sahip oldukları için ev aletleri içinde idealdir. Buzdolabı gibi ürünlerin arkasında ya da ev eşyalarının endüstrisinde ambalaj olarak rahatlıkla kullanılabilir.

PP oluklu levha ürünleri çevreye zarar vermez. Bu yüzden yeşil endüstri olarak adlandırılmaktadır. Genellikle tarım ve inşaat sektöründe kullanılan bu malzemeler rulo ya da tabaka şeklinde üretilmektedir.

PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton
PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton

Plastik Levha Nedir?

Plastik levha esnek olmayan ama yüksek mukavemete sahip bir karton biçimidir. Levhalar, krugit, oluklu plastik sheet ve plast sheet olarak da isimlendirilmektedir. Ambalaj endüstrisi, inşaat, model yapımı, bahçecilik, iç mimari, baskı ve reklamcılık, otomatik, tarım, kalıplama gibi pek çok çeşitte endüstri için kullanılmaktadır. Bu sektörlerde King Karton plastik ürünleri kullanılması fayda sağlayacaktır.

Hafif ve dayanıklı oluklu plastik levhalar grafik ve ambalaj ihtiyaçları için özelleştirilebilen ürünlerdir. Polipropilen levhalar pek çok farklı ürüne dönüştürülebilir. Kutu, kasa, taşıma kapları, stant gibi hallere dönüştürülebilir. PP oluklu levha renk açısından zengin olması ve pek çok boyutta üretilmesi sayesinde çatı ve dış duvarların dekorasyonunda da kullanılmaktadır.

Günümüzde bu levhalar aynı zamanda stant haline getirilerek mağazaların, sergilen, bankaların, çeşitli organizasyonların, ofis ve büro gibi üretim yapılan yerlerin tanıtıcısı olarak da tercih edilmektedir. Çünkü kolay bir şekilde pp levhaların üzerine baskı yapılabilmektedir. Yani marka ve logo ya da afişleri sergileme imkânı sağlar.

PP Levha Hangi Malzemeden Üretilir?

PP Oluklu levha polipropilen denilen bir malzemeden imal edilir. Bu malzeme %100 geri dönüştürülebilir olduğu için doğaya da zarar vermez. Çünkü petrokimya hammaddesinden oluşur. Karton plastlar ekstrüzyon işlemleri esnasında üretilmektedir. Yani iki dış düz levha, dar ve dikey plakalarla paralel olacak şekilde bağlanırlar.

Düşük maliyeti nedeniyle işletme bütçesine oldukça katkı sağlar. Hem levhaları satın alırken düşük bir bütçe ayırmak yeterli olur hem de tekrar kullanıma müsait bir ürün olduğu için uzun vadeli kullanım ömrü sağlar. Bu açıdan da maliyeti oldukça aşağıya düşürmektedir.

PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton
PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton

PP Oluklu Levha Kullanmanın Faydaları

Koruyucu ve fonksiyoneldir. Her tür parça için optimum seviyede koruma sağlar. Koşullara uygun aparat tasarımı yapılmasını kolaylaştırır. Çünkü ergonomiktir ve katlanma, kesme gibi işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Ekonomiktir. Tekrar tekrar kullanılabilir bir üründür. Verimliliği arttırır çünkü kullanımı basittir. Düşük malzeme yoğunluğuna sahiptir. Bu sayede taşıma maliyetlerini minimum seviyeye indirme konusunda önemli bir üründür.

Hasar oranını azaltır. Polipropilen oluklu levha normal karton kutular daha yüksek ürün üretimine sahiptir. Bu sayede taşıma için kullanıldıklarında, içine konular eşya ve ürünler nakliye esnasında maksimum şekilde korunur.

Tasarım yeteneği çok yüksektir. Yani paketlenecek ürünün boyuna ya da arşivlenecek yerin durumuna göre özel olarak tasarlanabilmektedir.

Yüksek basınç toleransına sahiptir. PP levha yapısı ve şekli incelendiğinde alt ve üst alanları birbirine bağlayan kolonlar olduğu açıkça görülebilir. Bu kolonların amacı birim alandaki yükseklik sayısı ile birbirine yakınlığı plast levhanın dış basınçlara ve ağırlıklara karşı maksimum seviyede direnç göstermesini sağlamaktır. Bu sayede, özellikle üst üste istifleme ya da nakliye edilme durumlarında kutuların ve ambalajların ezilip yıpranmasını engeller.

PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton
PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton

King Karton PP Oluklu Levha Çeşitleri

King karton plastik konusunda faklı levhalar üretmesiyle bilinmektedir. Bu farklılıklar karton plast levha malzemesi, kalınlığı, rengi, ağırlığı ve boyutudur.

Levhalar genellikle polipropilenden üretilse de başka malzemeden üretilenleri de mevcuttur. Levhalar aynı zamanda farklı gramajlarda ve ölçülerde üretilir. Çünkü geniş bir kullanım alanı sunmayı öncüler. Bu ürünler 2,3,4,5,6,8,10 mm kalınlıklarda üretilir. Bunun yanı sıra renk skalaları geniştir.

Tercihe ve ihtiyaca göre turuncu, siyah, kırmızı, gri, yeşil, mavi ve beyaz renklerde pp levha bulunabilmektedir. Kişiler levhaya ihtiyacı olan alanlara ve uygulama tipine göre farklı boy, ağırlık, renk ve kalınlıkta levha sipariş edebilirler. Tüm bu değişkenler göz önüne alındığında seçilecek olan pp levha fiyatı da etkileyecektir.

PP Levha Kullanım Alanları

Plastik levha kullanım alanı açısından büyük bir skalaya sahiptir. İhtiyaç duyulan ve isteğe bağlı olarak pek çok alanda kullanılabilir.

  • Hangar ya da kümes hayvanı bulundurulan çiftliklerde çatı kaplaması yapılabilir.
  • Bölücü olarak kullanılabilir. Yani malların depolanması ve istiflenmesi için idealdir. Özellikle fabrika gibi ortamlarda malların toparlanması için kullanılırlar.
  • Seralarda yetiştirme yatağı olarak değerlendirilebilir.
  • Palet kutusu olarak kullanılabilir. Ürünlerin üretim ve dağıtım yerleri arasında kolay ve kontrollü taşınması için idealdir. 
  • Çeşitli ürün paketleme kutuları olarak kullanılabilir.
  • Katlanarak ya da kesilerek plastik koli haline getirilebiliyor. Bu sayede kutu ve koli ihtiyaçları da karşılanabiliyor. Bu şekilde meyve kutusu gibi alanlarda da avantajlı şekilde iş yapılabilir.
  • Mağazalarda stant oluşturmak için tercih edilebilir. Özellikle yiyecek ya da lansman ürünleri için idealdir.
  • Masaüstü standı olarak tercih edilebilir. Özellikle eczanelerde kullanılan bu stantlar tezgâh ve kasada müşteriye sunum yapmak için idealdir.
  • Reklam stantları için tercih edilebilir.
PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton
PP Levha Sektöründe Öncü Firma King Karton

PP Levha Özellikleri

PP levha diğer kartonlardan çok farklıdır. Daha işlevsel özelliklere sahip olmasıyla benzersiz bir üründür.

  • Çevre dostudur ve geri dönüşüme uygundur.
  • Yumuşak değildir ama esnektir. Güneş ışığına doğrudan maruz bırakılmazsa uzun bir süre esnekliğini korumaktadır.
  • Nem, ses ve ısı yalıtımı olarak kullanılır.
  • PP levha oldukça hafiftir. Hafif olduğu için taşıması kolay ve pratiktir.
  • İlaç ve gıda ambalajlarında kullanılabilecek kadar hijyeniktir. İnsan sağlığını tehdit etmez.
  • -30 ile 80 derecelerde dayanıklılığını korur.
  • Deterjan ile temizlemeye müsait bir yapısı vardır. Bu sayede kirlendiğinde çöpe atmak yerine tekrar tekrar kullanılabilir.
  • Ağırlıklara karşı yüksek bir direnci vardır. Bu da kolay aşınmamasını sağlar.
  • Levhalar kokusuzdur. Su geçirmez özelliği sayesinde tabakası kokuları hapsetmez.
  • King Karton üzerinden verilen levha siparişlerde baskı kullanılabilmektedir. Bu sayede reklam ya da marka logosu gibi etkinliklerde kolaylık sağlar.
  • Zımba ve yapıştırıcılar ile etkinlik yapılabilir. Bu levhaların kesilmesi de yapıştırılması da zor değildir.
  • Levhalar alev almaz. Bir kaza sonucu ateş sıçradığında tutuşmaz ama erir. Bu sayede yangının yayılmasını ve ateşin sıçramasını önler.

PP Levha Hangi Yöntemler ile İşlenebilir?

PP levha işleme konusunda büyük bir avantaj sağlar. Hafif yapısı ve dayanıklılığı sayesinde çoğu işleme kusursuz cevap verir. Bu sayede pek çok sektörde kullanım alanına sahiptir.  Vidalanabilir, yapıştırılabilir, testere gibi aletler ile kesilebilir, zımba ya da delgeç ile işlem yapılabilir, ısıtılarak şekil verilebilir, rahat şekilde delinebilir.

Levhalar farklı ürün şekilleri oluşturmak adına istenilen boyutta kesilebilir ve şekillendirilebilir. Bu sayede de levhaları ihtiyaç olan ya da istek duyulan her alanda sergileme imkânını sağlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!