Prefabrik Ev Yapım Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Prefabrik Ev Yapım Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu yapılabileceği, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile netlik kazanmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısı ile gündemdeki bazı konular ele alınmıştı.

Bunlardan bir tanesi de prefabrik ev yapımı için halka verilecek olan yardımdı. Yapılacak bu yardım ile ev alması mümkün olmayan ve ev için elinde bir arazisi bulunan vatandaş, ev sahibi olabilecek! Peki, prefabrik ev yapım yardımı ne kadar ve başvurusu nasıl yapılır? İşte, detaylar…

Prefabrik Ev Yapım Yardımı Nedir?

Prefabrik Ev Yapım Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Prefabrik ev yapım yardımı, kendi evini yapabilmenin hayalini kuran ancak ekonomik yetersizlikler sebebiyle bunu başaramayan kişilere verilen yardımdır. Geri ödemesiz olarak verilen bu yardım sayesinde, ekonomik açıdan durumu olmayan kişilerinde ev sahibi olmasının önü açılmıştır. Bunun yanı sıra prefabrik evler için onarım ihtiyacı bulunanlar içinde belirli bir meblağa kadar, yardım verilebilecektir.

Prefabrik Ev Yapım Yardımı Ne Kadar? Prefabrik Ev Yapım Yardımı Kim Tarafından Veriliyor?

Prefabrik Ev Yapım Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Prefabrik Ev Yapım Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Prefabrik olarak ev yapmak isteyenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Yaptıkları Kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, bu yıl yapılacak olan yardımın diğer yıllara oranla iki kat artış ile güncellendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre 2022 yılı için belirlenen prefabrik ev yapım yardımı 150 bin lira, betonarme ev yapım yardımı ise 200 bin lira olarak belirlendi. Bunun yanı sıra ev onarım yardım 75 bin lira, öksüz yetim yardım 600 lira, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardım ise 1000 liraya yükseltildi.

Prefabrik ev yapmak isteyenlerin alabileceği bu yardım Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilecek. Bunun için ise başvuru şartlarını sağlamak, ilgili tarihlerde başvuru yapmak ve yapılan değerlendirmenin olumlu bulunması gerekiyor.

Prefabrik Ev Yapım Yardımının Başvuru Şartları Neler?

Prefabrik Ev Yapım Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi prefabrik ev yapım yardımının alınabilmesi için bazı koşulların sağlanması gerekiyor. Bu yardımın alınabilmesi için istenen şartlar ise şu şekilde;

  • Hane içinde kişi başına düşen gelir sayısının asgari ücretin 1/3’ünden az olması ( 2022 asgari ücrete göre kişi başına düşen gelir 1.833.45 TL’den az olmalı)
  • Yaşlılık, engellilik, dul olma, tek ebeveynli olma gibi özel durumlardan birine haiz olunması,
  • Prefabrik ev yapılacak arazi ya da alanın tam hisseli tapusuna haiz olma

Yukarıda belirtilen şartların taşınmaması halinde yapılan başvurular Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kentsel dönüşüm kira yardımı nedir bilgi almak istiyorsanız, yazımıza göz atabilirsiniz.

Prefabrik Ev Yapım Yardımının Başvurusu Nasıl Yapılır?

Prefabrik Ev Yapım Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Prefabrik ev yapım yardımı almak isteyen kişilerin başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına yapması gerekiyor. Başvurular buradan ilgili bakanlığa iletiyor. Her ilin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları değişiklik göstereceğinden, başvuru öncesinde araştırma yapılması gereklidir.

Bulunduğunuz ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının nerede olduğunu öğrenmek isterseniz, https://www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv/ bu linkten ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!