featured

Ramazan Menüsü: Ekmacun ve Sütlü Çorba Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Ramazan menüsü olarak vereceğimiz menümüzde muhteşem bir tariflerimiz var. Bugün ne pişirsem diyenler için yapacağımız bu tarif lahmacunun hamurla yapılmışı değil fakat ekmekle yapılmışı olacak. Alışılagelmişin dışında sıra dışı bir yemek olan bu tarifi sizlerle paylaşacağız ve bu tarifimizin adını merak ettiğiniz değil mi? Tarifimizin adı Ekmacun. Bu lezzetli ekmacun tarifi ile birlikte bugün birde çorba olarak sizlere sütlü çorba tarifi vereceğiz. Gelim şimdi hep birlikte tariflerimizi yapmaya başlayalım.

Ramazan Menüsü Tarifleri

1- Ekmacun Nasıl Yapılır? Ekmacun Tarifi

Ekmacun Malzemeleri

1 paket tost ekmeği veya 1 bayat ekmek,Yarım kilo orta yağlı kıyma,1 adet büyük kuru soğan,3 adet köy biberi,3 adet domates veya 1,5 su bardağı domates konservesi,1 y emek kaşığı tereyağı,Tuz, karabiberİsteğe göre pul biber.

Ekmacun Yapılışı

Ekmacun nasıl yapılır diyorsunuz belki ama çok kolay ve pratik olan ekmacun nasılmış hemen yayp tadına bakalım.

Ekmekler çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir.Kıyma çukur bir kabın içerisine alınır ve üzerine kuru soğanın kabukları soyularak ince ince kıyılır.Köy biberi ve domateslerde ince ince doğranır.Tereyağı, tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber ilave edilerek ekmacun malzemeleri iyice yoğrulur.Yoğurulan kıymalı karışımdan alınarak bir kaşık yardımıyla ekmeklerin üzerine sürülür ve ekmekler tepsiye sıralanır.200 derece fırında kıymalar pişene kadar pişirilir.Arzuya göre pişmek üzere olan bazı ekmacun üzerine yumurta kırılabilir ve tekrar pişirilmeye devam edilir. Pişirlen yumurtalı ekmacun veya sade ekmacun sahur vaktinde servis edilir.

2- Sütlü Çorba Nasıl Yapılır? Sütlü Çorba Tarifi

Sütlü Çorba Malzemeleri

1,5 su bardağı pirinç,1 litre süt,2 su bardağı içme suyu,Tuz,1 yemek kaşığı tere yağı,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sütlü Çorba Yapılışı

Sütlü çorba yapılışı için öncelikle pirinçler bol su ile yıkanır.Suyu süzülen pirinçler içme suyu ile birlikte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.Su yetersiz gelirse bir miktar daha kaynar su ilave edilir.Pişen pirinçlerin üzerine 1 litre süt ve tuz eklenerek süt kaynayıp pirinçlerle biraz koyulaşana kadar pişirilmeye devam edilir. Ara sıra tenceredeki çorba karıştırılır.Hazırlanan sütlü çorba üzerine dökmek için bir sos tavasında tereyağı ve kırmızı toz biber hafif pişirilir.Pişirilen sütlü çorba üzerine biberli yağ çorbanın üzerine dökülür.biber ve yağ istemeyenler çorbayı sade olarak veya karabiber serperekte içebilirler.

Bugünkü sahur menüsünde size iki farklı tarif sunduk. Hazırlayacağınız enfes bir kahvaltı ile birlikte kıymalı ekmek ya da bizim tabirimizle Ekmacun ile Sütlü çorba muhteşem bir sahur sofrası olacaktır. Sahur tarifleri yanına arzuya göre evde bulunan bir tatlıdan veya mevsim meyvesi ilave edilerek bugün ki sahurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bir sonraki Ramazan menüleri tarifimizde buluşalım…

Allah tutulan oruçları kabul etsin, afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!