featured

Ramazan Menüsü: Kaşarlı Domates Çorbası, Bayat Ekmek Pizzası ve Su Muhallebisi Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan menüsü hazırlamak, her akşam iftara her gece de sahura ne pişirsem diye düşünmek bazen yorucu olabiliyor. Siz yorulmayın diye her gün sahur tarifleri listemiz sizlerle. Bu günkü sahur menümüz hem doyurucu hem de pratik. Bu gün sahur menümüz de; Kaşarlı Domates Çorbası, Bayat Ekmek Pizzası ve Su Muhallebisi var!

Ramazan-ı Şerif’in herkese bolluk, bereket getirmesini diliyor ve muhteşem Ramazan menüsü için sahur tarifleri vermeye geçiyoruz. İşte ilk tarifimiz olan bol kaşarlı, kıtır ekmekli domates çorbası tarifi!

Yanına da Kıtır Ekmek Pek Yaraşır: Kaşarlı Domates Çorbası Tarifi

Sofraların kırmızı güzeli domates, sahur tarifleri için leziz mi leziz bir çorba oldu. Peki domates çorbası nasıl yapılır? İşte en kolay, en lezzetli domates çorbası tarif sizlerle!

Malzemeler

5 tane iri domates (yumuşak ve sulu olması önemli)2 YK un1 YK tereyağı4 sb et suyu (sıcak olacak)2 çb sıcak sütİstenilen miktarda kaşar

Yapılışı

Domatesleri kesin.Tereyağını derince bir tencerede yakmamaya dikkat ederek eritin.Unu tereyağına ekleyerek kavurun.Un kokusu olmamasına dikkat edin.Kestiğiniz domatesleri tereyağına ekleyerek biraz daha kavurun.Ardından  et suyunu tencereye aktarın.Isıttığınız sütü de tencereye ekleyerek hızlıca karıştırın.15 dakika ocağın altını iyice kısarak çorbayı pişirin.Altını kapatın ve pürüzsüz olması için blendırdan geçirin.Çorbayı kaseye aldıktan sonra kaşar ekleyerek yanında kıtır ekmek ile servis edin.

 Domates çorbası nasıl yapılır, sorusuna verilebilecek en kolay cevap işte bu domates çorbası tarifi. Hem doyurucu hem de lezzetli ve sağlıklı olan bu tarif ramazan menüsü için oldukça ideal.

Bayat Ekmekler Çöpe Değil Fırına: Bayat Ekmek Pizzası

Hemen hemen hepimizin evinde bayat ekmek oluyor. Yapılan araştırmalar her gün çöpe yüz binlerce ekmek atıldığı yönünde. Bayat ekmeklerinizi bu tarif sayesinde değerlendireceksiniz. Harika bir pizza tarifine hazır mısınız? İşte ramazan menüsü kapsamında sahur tarifleri içerisinde yer alan bayat ekmek pizzası tarifi!

Malzemeler

İstediğiniz kadar salam, sucuk, biber, mısır, domates ve zeytinPizzanızın üzerini örtecek kadar kaşarYarım su bardağı süt1 adet yumurta2 bayat ekmek1 yemek kaşı tereyağı2 yemek kaşığı salçaKarabiberTuz

Yapılışı

Tüm malzemeleri küçük küçük olacak şekilde doğrayın.Bayat ekmekleri ya rondodan geçirin ya da ufak ufak doğrayın.Süt ve yumurtayı ekmeklere ekleyin.İyice karışmasını sağlayın.Salçayı ayrı bir kapta su ile açın.İçerisine tuz ve karabiber ekleyerek ekmeklerin içine salçayı ekleyin.Tereyağı ile geniş bir tavayı yağlayın.Biraz da sıvıyağ ekleyin.Bayat ekmek karışımını tavaya şekline göre yerleştirin.Üzerine pizza malzemelerini ekleyin.Tavanın kapağını kapatarak ve pişmeye bırakın.Pizza piştikten sonra kapağı açın, kaşarı ekleyin ve tekrar kapağı kapatarak  kaşarlar eriyene kadar pişirin.Tavadan alın ve dilimleyerek servis edin.

Bayat ekmek pizzası tarifi ile, ekmekleriniz en lezzetli şekilde değerlenecek. Ramazan menüsü sahur tarifleri için oldukça uygun olan bu lezzetli yemeği kolaylıkla hazırlayabilir, sahur da damakları şenlendirebilirsiniz. 

Eskiye Özlem Duyduran Tatlı: Su Muhallebisi Tarifi

Sahur da yemekler yendi, niyet edilmeden önce sıra tatlıya geldi. Ramazan menüsü tatlısız olmaz dedik ve sizler için sahur tarifleri listesine kolay mı kolay, sizleri çocukluğunuza döndürecek o güzelim tatlıya yer verdik. İşte muhteşem su muhallebisi tarifi.

Malzemeler

400 ml su ( 2 su bardağı)400 ml süt ( 2 su bardağı)1 su parmağından bir parmak kadar eksik şeker100 ml nişasta (yarım su bardağı)

Yapılışı

Tüm malzemeleri derin bir tencereye alarak karıştırarak kaynatın.Kaynayan karışımı kaselere ya da borcama alın.Kaseleri ya da borcamı biraz ıslatmayı unutmayın.Sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırın.2 saat kadar dinlendirin ve ardından servis edin.

Dilerseniz niyet etmeden önce son olarak bir de elma yiyerek beden zindeliğinizi koruyabilirsiniz.

Ramazan menüsü sahur tarifleri kapsamında 4. Gün tariflerimiz de sizinle paylaştık. Siz ne pişireceğinizi düşünmeyin diye her gün en kolay ve doyurucu sahur tarifleri ile sizlerleyiz. Yemek tarifleri kapsamında olan sahur yemekleri olabildiğinde pratik olmalı. Bizler de bu yüzden pratik sahur tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Tatlı tarifleri de listemiz içinde yer alıyor. Sahur menüleri sizi gün boyu tok tutacak tariflerle dolu. Dilerseniz yemeklerin yanına kahvaltılık ürünler de ekleyebilirsiniz.  Eğer tariflerden haberdar olmak istiyor iseniz, her gün sahur menüsü için bizleri takip edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Ramazanda Kilo Vermek yazımızı incelemek için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!