featured

Ramazan Menüsü: Kremalı Mantar Çorbası, İnegöl Köftesi, Fırında Kremalı Kaşarlı Patates, Meksika Salatası ve Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün ne yapsam diyenler için lezzeti bir Ramazan menüsü olarak leziz iftar yemek tarifleri sunacağız. Bugün iftar vakti sofralara enfes bir çorba olan kremalı mantar çorbası, ana yemek olarak İnegöl köftesi, tatlı olarak muhteşem bir sütlü tatlı olan yalancı tavuk göğsü ve salata olarak da bir dünya mutfağına gideceğiz ve Meksika salatası hazırlayacağız. Şimdi gelin birlikte bu yemeklerimizi iftar olmadan hızlıca hazırlayalım.

Ramazan Menüsü Yemek Tarifleri

YouTube video

1- Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır? Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri

1,5 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 adet orta boy kuru soğan,200 gram mantar,2 diş sarımsak,1,5 yemek kaşığı un,1 su bardağı et suyu,2-3 bardak içme suyu,Tuz, karabiber,200 ml krema.

Kremalı Mantar Çorbası Yapımı

Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır diyenlere en kolay haliyle kremalı mantar çorbası tarifi vereceğiz.

Mantarların kabukları soyulur ve bol suda yıkanarak dilimlenir.Soğanın ve sarımsakların kabukları soyularak ince ince doğranır.Bir tencere içerisine sıvıyağ ve tereyağı konur ve soğanlarda eklenerek kavrulur.Ardından sarımsak ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.Malzemelerin üzerine mantar eklenir ve mantar suyunu salana kadar karıştırılarak pişirilir.Üzerine un ilave edilir ve karıştırılarak harmanlanır.Et suyu, tuz, karabiber ilave edilir ve mantarların üzeri kapanana kadar içme suyu eklenerek pişirilmeye bırakılır.Arzuya göre istenilen farklı baharatlarla birlikte krema ilave edilir ve birkaç taşım pişirilir.Hazır olan kremalı mantar çorbası iftarda çorba kaselerine alınarak servise sunulur.

YouTube video

2- İnegöl Köftesi Nasıl Yapılır? İnegöl Köftesi Tarifi

İnegöl Köftesi Malzemeleri

400 gram orta yağlı dana kıyması,100 gram orta yağlı kuzu kıyması,1 tatlı kaşığı tuz,Yarım tatlı kaşığı karbonat,1 tatlı kaşığı limon suyu,1 adet rendelenmiş orta boy soğan

İnegöl Köfte Yapılışı

İnegöl köftesi Bursa’nın inegöl ilçesine ait lezzetti bir köftedir.

Karbonat limon ile çözülür ve tüm malzemeler iyice yoğurularak karıştırılır.2-3 saat buzdolabında üzeri kapatılarak dinlendirilir.En son dinlenen köftenin içerisine suyu soğan ilave edilerek iyice yoğurulur.Yuvarlak ve ince bir şekilde şekil verilerek tüm inegöl köftesi ister yanmaz tavada, ister mangalda orta ısıda pişirilir.

3- Fırında Kremalı Kaşarlı Patates Nasıl Yapılır? Fırında Kremalı Kaşarlı Patates Tarifi

Kremalı Kaşarlı Patates Malzemeleri

600 gram patates,2 paket yemek kreması,Tuz,Karabiber,3 yemek kaşığı sıvı yağ,200 gram rendelenmiş kaşar peyniri.

Kremalı Kaşarlı Patates Yapılışı

Patatesler bol suda yıkanarak ve kabukları soyulduktan sonra halka şeklinde dilimlenir.Dilimlenen patatesler sıvı yağ ve tuz ile harmanlanarak fırın tepsisine alınır.180 derece fırında ara sıra karıştırılarak patatesler hafif kızartılır.Kızaran patateslerin üzerine krema ilave edilir ve 2-3 dakika kadar daha pişirilir.Patatesler fırından çıkarılmadan önce rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 1-2 dakika kadar fırında peynirler eritilir.Servise hazır hale gelen kremalı kaşarlı patates sıcakken inegöl köfte ile birlikte servis tabağına alınarak sunulur.

4- Meksika Salatası Nasıl Yapılır? Meksika Salatası Tarifi

Meksika Salatası Malzemeleri

1 kutu Meksika konservesi,1 kutu mısır konservesi,1 adet orta boy kırmızı soğan,3 adet köy biberi,2 adet kapya biberi,7-8 adet çeri domatesi1 adet sarı dolma biber ( bulunabilirse)Karabiber, tuz.Limon suyu,Sıvı yağ.

Meksika Salatası Yapılışı

Çok kolay bir tarif olan Meksika salatası tarifi vazgeçilemeyecek kadar da lezzetlidir. Bu salatanın özelliği iri iri doğranmasıdır.

Çukur bir kasenin içerisine soğanın kabukları soyularak halkalar halinde kalınca dilimlenir. Tanelerine ayrılır.Domatesler yıkandıktan sonra ikiye bölünerek eklenir.Konserve malzemeleri olan Meksika fasulyesi ve mısır soğuk sudan geçirilerek kaseye eklenir.Tüm biberler bol su ile yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkarılarak hakla şeklinde doğranır ve kaseye ilave edilir.Bir küçük kase içerisine sıkılmış limon suyu, karabiber, tuz ve sıvıyağ eklenir ve iyice karıştırılarak kasedeki salatanın üzerine dökülür.Tüm malzemeler harmanlanır ve salata kaselerine alınır. İftar vakti gelmeden Meksika salatası servis için sofrada yerini alır.

5- Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeleri

1 lire süt,2 yemek kaşığı un,1,5 yemek kaşığı tereyağı,1 su bardağı şeker,1 su bardağı Hindistan ceviziTarçın,Arzuya göre süslemek için fındık.

Yalancı Tavuk Göğsü Yapılışı

Çok kolay bir tarif olan yalancı tavuk göğsü tatlısı, sütlü tatlılar arasında pekçok kişinin de favori tatlısıdır.

Bir çukur tencere içerisine yağ ve un alınarak un kavrulur.Üzerine şeker, Hindistan cevizi ve süt ilave edilir ve karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.Pişirilen yalancı tavuk göğsü soğumadan bir mikser yardımıyla ılıyana kadar ve kremamsı bir hal alana kadar en az 5-10 dakika çırpılır.Çırpılan ve kremamsı olan sütlü tatlı bir tepsiye dökülür ve soğumaya bırakılır.Soğuyan yalancı tavuk göğsü buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilir.İftar vakti sonrasında pasta tabaklarına alınarak ve tarçın dökülerek servis edilir.

sahur tarifleri hazırlayacağız.

Allah tutulan tüm oruçları kabul etsin, afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!