featured

Ramazan Menüsü: Limonlu Şehriye Çorbası, Milföy Hamurlu Talaş Böreği ve Kabak Mücver Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün sahur da ne pişireceğim? Sorusu aklınız da dönüp durmasın diye sizler için sahur tarifleri hazırlıyoruz. Hem kolay hem pratik olan bu tarifleri aile de büyük küçük herkes çok sevecek. Oldukça kolay hazırlanabilen yemekler olduğu için de ev hanımları rahat edecek! Her gün ramazan menüsü olarak sunacağımız sahur tariflerin de bugün yer alan yemekler: Limonlu şehriye çorbası, kolay talaş böreği ve kabak mücver!

Ramzan Menüsü Tarifleri

İftar bitti, sofralar kaldırıldı ve şimdi akıllar da tek bir soru: Sahur da ne yiyeceğiz? Bu gün sizler için oldukça doyurucu, sizi iftara kadar tok tutacak ramazan menüsü ile geldik. Bu sahur tarifleri ile hem gün boyu açlık hissetmeyecek, hem de hazırlarken yorulmayacaksınız. Şimdi geçelim limonlu şehriye çorbası, kolay talaş böreği ve kabak mücver tarifimize!

Hem Sağlıklı Hem Doyurucu: Limonlu Şehriye Çorbası

Doyurucu ve sağlıklı bir çorba olan limonlu şehriye çorbası tarifi ile sahur tarifleri yazımıza başlıyoruz. Herkesin ocağında en az bir kez kaynamış olan şehriye çorbası tarifi şöyle:

Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da Ayçiçek yağıBir yemek kaşığı salçaYarım yemek kaşığı biber salçasıKuru nane1 adet iri domates5 su bardağı suBir küçük çay bardağı arpa şehriyeBir su bardağı tavuk suyuİsteğe göre maydanozLimonİstenilen miktarda tuz

Yapılışı

2 yemek kaşığı yağı tencereye alın, üzerine salçaları ekleyerek kavurun.Ardından nane ve 3 su bardağı suyu ekleyerek biraz daha kavurun.Domatesi rendeleyin tencereye ekleyin.Biraz daha karıştırdıktan sonra 2 su bardağı suyu ve 1 su bardağı tavuk suyunu da tencereye ekleyerek karıştırmaya devam edin.Biraz kaynadıktan sonra şehriyeleri ve tuzu da ekleyerek kaynamaya bırakın.Şehriyeler yumuşadıktan sonra tencerenin altını kapatın.10 dakika kadar demlendirdiğiniz çorbayı kaseye alarak kıyılmış maydanozu üzerine ekleyin.Limon sıkın. Afiyet olsun.

Ramazan menüsü ve sahur tarifleri için çorba vazgeçilmez bir yemektir. sahur sofrasında her ne kadar kahvaltılık, patates, peynirli omlet vb. yiyecekler tüketmek kolay gelse de sofranzıda mutlaka çorba bulunmalı. Şehriye çorbası ile hem sağlık bulacaksınız hem de vücudunuzun sıvı ihtiyacını karşılamış olacaksınız.

Şimdi geçelim damakları lezzeti ile kavuran, kolayca yapılan ve karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacak olan kolay talaş böreği tarifine! Sahur tarifleri için araştırma yaparken doyurucu olmasına dikkat etmeniz iftara kadar kan şekerinizin normal seyirde kalmasına yardımcı olur. Bu börek oldukça doyurucu ve tok tutan bir börek. Talaş böreği nasıl yapılır, derseniz de işte kolaylıkla yapacağınız milföy hamurlu talaş böreği tarifi!

Eşsiz Bir Lezzet: Milföy Hamurlu Talaş Böreği

Börek İçin

Küçük boy bir fırın tepsisine 5 adet hamuru birleştirerek yerleştirin.Ardından kürdan ya da çatalla üzerine delikler açın.Hamurun üzerine pişirme kağıdı örtün ve hamurun kabarmaması için üzerine ağırlık yapacak bir borcam koyun ve 190 derecelik fırında 10  dakika pişirin.10 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarın. Borcamı üzerinden alın. Yaptığınız etli karışımı hamurun üzerine eşit şekilde yayın.Kalan hamurları da karşımın üzerine yerleştirin.Ardından yumurta sarısını böreğin üzerine vererek çörekotunu serpin ve fırına verin.15 dakika pişirin ( bu süre fırınınıza göre değişir kontrollü pişirin) ve fırından çıkarın.İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Talaş böreği hem karbonhidrat hem de protein ihtiyacınızı karşılayarak sizi tok tutar. Sahur tarifleri için deneyebileceğiniz bu harika böreği ramazan menüsü kapsamında beğeninize sunduk. Şimdiden hayırlı sahurlar dileriz!

Son tarifimiz olan kabak mücverinin yararlarını saymakla bitiremeyiz. Ramazan menüsü içerisinde mutlaka bulundurmanız gereken mücver tarifi hem kolay, hem doyurucu, hem de büyük küçük herkes tarafından sevilen bir lezzet. Sahur tarifleri için mutlaka denemenizi öneririz. İşte mükemmel lezzeti ile kabak mücveri tarifi!

Hem Küçüklere Hem Büyüklere: Kabak Mücver Tarifi

Tüm bu lezzetli yemeklerden sonra bir adet de muz yerseniz, gün boyunca kan şekeriniz düşmez ve magnezyum ihtiyacınız da giderilmiş olur.

Sahur yemekleri menüsünün böylece sonuna geldik. Sizler için sahurun üçüncü gününe yaraşır tarifler verdik. Sahur tarifleri yapılması kolay ve pratik olmalı ki zaten iftara yemek yetiştirmeye çalışan hanımlar daha fazla yorulmasın. Sahur sofranızda illa yumurta da olmasını istiyorsanız, yumurtalı ekmek yapabilirsiniz.

Onun dışında hamur kızartması gibi ağır yiyecekler sahur sofrasına ağır gelebilir. Sahur için hazırladığımız tariflerimiz, besin-kalori değerleri düşünülerek hazırlanır. sahur menüsü için tatlı tarifleri arıyorsanız, sitemizde ki diğer tariflere bakabilirsiniz. Her gün İftar menüleri ve pratik sahur tariflerinden haberdar olmak ister misiniz?

O halde bizi takip etmeyi unutmayın. Ramazan menüsü için oldukça ideal olan sahur tariflerimiz, İftar menüleri ve yemek tarifleri ramazan ayı boyunca okuhaber de  sizlerle olacak.

Herkese hayırlı ramazanlar, bereketli sahurlar diliyoruz! 

                

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!