featured

Ramazan Menüsü: Mahluta Çorbası, Urfa Kebap, Kereviz Salatası ve Haşhaşlı Revani Tarifleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan menüsü hazırlamak için mutfağa girecek olanlar için iftaryemek tarifleri 4. gün menüsünde bugün yine lezzetli yemek tarifleri vereceğiz. İlk tarifimiz nefis mahluta çorbası, ana yemek olarak yöresel lezzetlerimizden Urfa kebap, enfes kereviz salatası ve tadına doyum olmayan haşhaşlı revani tarifi olacak. Bu dört lezzetli ve yapımı kolay olan tarifleri hazırlamak için fazla vakit kaybetmeden yemeklerimizi yapmaya başlayalım.

İftar Yemek Tarifleri

1- Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır? Mahluta Çorbası Tarifi

Mahluta Çorbası Malzemeleri

1 Kuru soğan,1 Su bardağı mercimek,Yarım su bardağı pirinç,1 diş orta boy sarımsak,2,5 su bardağı et suyu,2,5 su bardağı içme suyu,2 yemek kaşığı sıvı yağ,Çay kaşığının ucuyla karabiber,Bir tutam kişniş,Bir tutam tuz,Arzuya göre bir tutam pulbiber

Mahluta Çorbası Yapılışı

Mahluta çorbası yapılışı kolay ve pratik bir çorbadır.Öncelikle ince ince doğranmış soğan sıvı yağ ile derin bir tencerede pembeleşmeyecek şekilde kavrulur.Üzerine sarımsaklar rendelenerek kokusunun çıkmasını sağlamak için kısa bir sürede sarımsaklar kavrulur.Mercimek ve pirinç bir süzgeç içerisine alınarak yıkanır.Yıkanan pirinç ve mercimekler tencereye ilave edilir ve baharatlar eklenir.En son et suyu ile içme suyu ilave edilerek önce çorba kaynatılır ve sonra kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.Mercimekler ve pirinçler tam olarak pişene kadar pişirilmeye devam edilir.Pişen mahluta çorbası servise hazır hale gelir.Arzuya göre limonla servis edilir.

2- Urfa Kebap Nasıl Yapılır? Urfa Kebap Tarifi

Urfa Kebap Malzemeleri

300 gram orta yağlı kebaplık dana kıyma,300 gram orta yağlı kebaplık kuzu kıyma100 gram kuyruk yağı,Bir tutam tuz,2 adet domates,Sumak,Kırmızı soğan.

Urfa Kebap Yapılışı

Kuyruk yağı bir blenderde iyice çekilir.Sonra kuyruk yağı, kıymalar ve tuz hepsi yoğurulur.Hazırlanan Urfa kebap şişlere el su ile nemlendirilerek takılır.Bir ızgarada ters düz edilerek kızarana kadar pişirilir. Pişirme kıvamı arzuya göre değişebilir.Domateslerde ızgarada pişilir.Soğanlar dilimlendikten sonra sumak ile bir tabakta karıştırılır ve Urfa kebap bir servis tavağına alınır.Hazır olarak alınan ya da evde yapacağınız lavaş ile birlikte servis edilir.

3- Kereviz Salatası Nasıl Yapılır? Kereviz Salatası Tarifi

1 adet kereviz,3 yemek kaşığı mayonez,1 tutam tuz,2 su bardağı suyu süzülmüş yoğurt,1 su bardağı ceviz.

Kereviz Salatası Yapılışı

Derin bir cam kase içerisinde yoğurt, tuz ve mayonez karıştırılır.Kereviz önce bol su ile yıkanır ve kabukları soyulur.Kabukları soyulan kereviz rendelenir ve hemen yoğurt ve mayoneze eklenerek karıştırılır.Ufalanmış ceviz ilave edilir ve karışıtırılır.Süslemek için ceviz kullanılır. Kereveiz salatası servis tabağına alınarak servis edilir.

4- Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır? Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Malzemeleri

3 yumurta,1 su bardağından biraz az toz şeker,1 su bardağından biraz az sıvı yağ,1 su bardağı süt,1 su bardağı mavi haşhaş,1 su bardağı irmik,1 paket vanilya şekeri,1 paket kabartma tozu,1,5 bardak kadar un,

Şerbeti için Malzemeler

3 bardak su,3 bardak toz şeker,Yarım limon suyu.

Üzeri için Malzemeler

2 paket krem şanti,2,5 su bardağı süt,Hindistan cevizi

Haşhaşlı Revani Yapılışı

Derin bir çırpma kabı içerisinde yumurta ve şeker iyice çırpılır.Ardından şeker, yağ, süt eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.Üzerine un, irmik haşhaş, kabartma tozu, şekerli vanilya eklenir ve çırpılır.Bir tepsi içerisine dökülür ve 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Bir çukur tencere içerisinde su, şeker ve limon kaynatılır ve şerbet kıvamına gelince ocaktan alınır. Soğutulur.Pişen haşhaşlı revani soğuyunca dilimlenir.Şerbeti dökülür ve revaninin şerbetini çekmesi beklenir.En son krem şanti ile birlikte süt ayrı bir kabın içerisinde çırpılır ve soğutulur.Şerbetini çeken revaninin üzerine krem şanti sürülerek buzdolabında dinlendirilir. Soğuyunca iftardan sonra bir kahve veya çay eşliğinde servis tabaklarına alınarak haşhaşlı revani sunulur.

Bugünün Ramazan menüsü olarak mahluta çorbası, Urfa kebap, kereviz salatası ve haşhaşlı revani düşündük. Bir sonraki sahur menüsünde farklı tarifler hazırlayacağız. Allah Kabul etsin ve afiyet olsun!

İlginizi çekebilir : Ramazanda Kilo Vermek Mümkün Müdür?  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!