featured

Römork Nedir? Römork Çeşitleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Römork genel anlamda bir taşıma aracıdır. İnsan ya da yük taşımacılığında kullanılan römork, farklı şekil, boyut, kapasitelerde olup motorsuz bir araçtır. Tekerlekleri sayesinde itme ve çekme işlemlerini gerçekleştirebilir. Motorsuz bir vasıta olduğundan motorlu araçların arkalarına bağlanacak şekilde tasarlanmıştır.

Ülkemizde ve dünyada yaygın bir kullanım alanı olan römorklar ayrıca geniş bir kullanım yelpazesine de sahiptir. Yaygın kullanımı sebebiyle sürekli yenilenen ve geliştirilme halinde bir taşımacılık türüdür. Çeşitli araç türlerinde kullanımı mümkündür. Seyahat amaçlı kullanımı olduğu gibi yük taşımacılığında da kullanımı yaygındır.

Römork Nedir? Römork Çeşitleri Nelerdir?

Araçların kapasitesinin yetersiz kaldığı durumlarda römork kullanımı fazladan alan sunmaktadır. Maliyet açısından bakıldığında römork kullanımı ayrıca lojistik alanında da oldukça yaygın bir şekilde kullanılır. Fiyat performans açısından bakıldığında bakımı kolay olmakla birlikte uzun yıllar boyunca kullanıcısına hizmet etmesi mümkündür. Kullanıcılarının istekleri doğrultusunda özel olarak da tasarlanabilirler.

Fransızca kökenli olan römork kelimesi yerine ülkemizde treyler kelimesi de kullanılabilir. Taşıdığı yükün kapasitesine ve çeşidine farklı römork  türlerini bulmak mümkün.

Tenteli RömorklarDamperli RömorklarRefrijeratörler RömorklarKapalı Karoserler RömorklarPlatform/Açık Kasa RömorklarAlçak Çerçeveli Platformlar RömorklarTanklar RömorklarŞasiler RömrklarKonteynır Taşıyıcı/ Yedek Karoserler RömorklarKancalı Yükleyiciler/ Hidroliftler RömorklarAraba Taşıyıcıları RömorklarTaşınması İçecekler RömorklarHayvan Nakil aracı RömorklarBüfe karavanlarOtomobil Römorklar

Römork Çeşitleri Nelerdir?

Taşıyacağı yükün ağırlığı baz alındığında römorklar ayrıca farklı sınıflara ayrılır. Araç kullanıcıları bu sınıflarda ve çeşitlerde bir römork kullanabilmek için ayrıca bazı şartları da yerine getirmesi gerekir. Mesela bazı vasıtaları ağırlıkları bakımından düşünürsek sahip olmaları gereken bazı ehliyet sınıfları mevcuttur.

Ticari ve hususi kullanımları göz önüne alınarak değerlendirilirler. Trafikte olası memnuniyetsizlikleri önlemek amacıyla bu tür sınıflandırmalar yapılmıştır.

Bu bilgiler ışığında potansiyel bir römork kullanıcısıysanız aracınıza en uygun römork çeşitlerinden birini seçmek ve fiyat bilgisi alabilmek için https://www.truck1.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!