featured

Sağlıklı Beslenme Yazı Dizisi 1: Hücresel Beslenme Nedir? Nasıl Uygulanır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hücresel Beslenme Nedir?


Hücresel beslenme, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besinlerin, ne eksik ne de fazla miktarlarda tüketilmesini temel alan; düzenli ve sağlıklı beslenme yöntemidir. Hücresel beslenme, tam anlamıyla bir diyet programı değil; bir yaşam tarzıdır. Çünkü geleneksel diyetlerin aksine, hücresel beslenme yaşam tarzında, belirli bir dönem yoktur. Hücresel beslenme yaşam tarzına sahip kişiler, beslenme düzenlerini, yaşam koşulları ile birleştirmişlerdir. Bu da sağlıklı yaşamayı alışkanlık haline getirmiştir.

Hücresel Beslenme Neden Gereklidir?


Hücresel beslenme nedir, sorusundan daha çok; hücresel beslenme neden gereklidir, sorusunu sormak çok daha doğru bir yaklaşımdır. Çünkü bir yaşam tarzı değişikliğine gidileceği zaman bunun nedeninin iyi bir şekilde anlaşılması ve buna bağlı olarak istek duyulması gerekmektedir. Hücresel beslenme alışkanlığı, kişiye sağlıklı beslenmenin yollarını öğretmektedir. Sağlıklı beslenen kişiler ise sağlıklı bedene ve zihne sahip olurlar.

Hücresel Beslenme Yaşam Tarzı Hangi Amaçla Edinilir?


Hücresel beslenme yaşam tarzına sahip kişiler, istedikleri zaman kilo verebilirler. Bu programa aşağı kilo kontrolü denir. Aynı zamanda bu yaşam tarzını benimseyen kişiler, istedikleri oranda kilo da alabilirler. Bu yönteme de yukarı kilo kontrolü denilmektedir. Hücresel beslenme yaşam tarzını edinen kişiler, beslenme programlarını değiştirerek istedikleri zaman kilo alabilirler, istedikleri zaman kilo verebilirler ve istedikleri kiloda sabit kalabilirler. Bu noktada beslenme programının düzenli uygulanması önem taşımaktadır.

Hücresel Beslenme Yaşam Tarzını Kimler Uygulayabilir?


Hücresel beslenme yaşam tarzını, isteyen herkes uygulayabilir. Fakat her kişinin kendi metabolizmasına uygun yaşam tarzı benimsemesi gerekmektedir. Peki yaşam tarzı nasıl belirlenir? Hücresel beslenme alışkanlığını kazanmak isteyen kişiler ne yapmalıdır? Hücresel beslenme yöntemlerini öğrenmek için, kişinin öncelikle hücresel beslenme uzmanları ve danışmanları ile görüşerek, kendi bedenlerine uygun kilo kontrol programının yapılmasını sağlamalıdırlar. Hücresel beslenme uzmanları, dileyen kişilerin kendi bulundukları iş ya da evlerine giderek, yanlarında götürdükleri özel ölçüm aracı ile kişinin kilo, yağ, kas, su ve metabolizmayı ilgilendiren kemik yapısını incelerler ve kişinin hangi yönde beslenmeye ihtiyaç duyduğunu tespit ederler. Beslenme danışmanlarının kendi ofis ortamlarına ulaşmak isteyen kişiler ise yine uzmanlarla iletişim kurarak, ofis ortamında ölçüm yaptırabilirler. Bu noktada kişinin müsaitlik durumu önemlidir. İş yoğunluğu çok olan danışanlar genellikle kendi iş yerlerine davet ederek, danışmanları ile tanışırlar ve zaman kaybı yaşamazlar.

Kişisel Ölçüm Yapmak Gerekli Midir?


Kişisel ölçüm yaptırmak kesinlikle gereklidir. Çünkü bir insanın dış görünüşü ile iç yapısı birbirinin zıttı olabilir. Çok zayıf ya da çok orantılı görünen birçok bedende kastan çok yağ bulunabilmektedir. 25 – 26 yaşlarında gayet orantılı olan fiziğe sahip olan kişiler, düzensiz ve dengesiz beslenme nedeniyle 35 yaşından sonra çok kilolu bireyler haline gelebilmektedir. Bu noktada Hücresel beslenme nedir? sorusunun cevabını öğrenmek, hücresel beslenme danışmanları ile iletişim kurarak, ölçüm yaptırmak önemlidir.

Kişisel Ölçüm Yapmak Ücretli Midir?


Kişisel ölçüm yaptırmak tamamen ÜCRETSİZDİR. Hücresel beslenme nedir, nasıl uygulanır, sorularının cevabını almak isteyen kişinin yapması gereken tek şey, beslenme uzmanı (supervisor) ile Instagram  ya da Facebook üzerinden görüşerek kendisine uygun zamanı ve yeri belirlemesidir.
Hücresel beslenme nedir, yazısı dışında Yaz Aylarında Beslenmede Tüketilmesi Gereken 6 Sağlıklı Besin  yazısını da inceleyerek yaz dönemi yenmesi gereken sağlıklı besinleri öğrenebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!