featured

Sağlıksız Beslenme ile Diyet Yapılır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha iyi görünüme sahip olunması için yapılan sağlıksız beslenme hataları, insan sağlığı açısından büyük risk doğurmaktadır. Vücudumuzun besin kaynağı olan yiyeceklerin tüketilmemesi sırasında oluşan büyük hasarlar, aynı şekilde düzensiz olarak yapılan beslenmelerde de oluşabiliyor. İstenmeyen kilolardan kurtulmak isteyen insanlar da ne yazık ki sağlıksız biçimde yaptıkları diyetler yüzünden geri dönüşü olmayan hastalıklara kapılabiliyorlar. Dengesiz beslenmenin ve yetersiz beslenmenin sonucunda gelen vitamin eksikliği sonucunda vücut direnci azalmakta bu da kişinin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. 

Hassas ve narin olan vücut otomasyon sistemimiz ihtiyaç duyduğu besinleri almadığı zamanlarda tıpkı bir aracın benzin deposunun boşalmasıyla hareket etmesinde oluşan zarar gibi kalıcı büyük sorunlar yarabiliyor. Uzman doktorların sürekli olarak uyarmasına rağmen sağlıksız ve yanlış beslenme ile diyet yapan insanlar kalp damar hastalıklar, diyabet, osteoporoz gibi hastalıklara yakalanabiliyor.

Sağlıksız Beslenme ile Yapılan Diyetlerin Vücutta Oluşturdukları Zararlar

Aniden vücudunuzun alışmış ve ihtiyaç duymuş olduğu besinleri kesmeniz halinde vücudunuzda tırnak kırılmalarına, saçların dökülmesine, cansızlaşmasına ve ciltte kalıcı soluklaşmaların başlamasına neden olur. Her ne kadar sağlıksız şekilde yaptığınız diyetler sizleri istediğiniz vücut kilolarına ulaştırsa dahi ileride sağlıksız beslenme nedeniyle oluşturan eksik proteinler yüzünden böbrek ve karaciğer sorunlarını yaşayabilirsiniz.

Doktor aracılığıyla bile aldığınız diyet programında halsiz, soluk, sinirli olma gibi durumlar yaşıyorsanız, uygulanmakta olan diyet programı kesinlikle sizler için yanlıştır. Sağlıksız yapılan diyetler sonucunda verilen kiloların daha fazla alınması durumları da kaçınılmaz hale geliyor. Daha sağlıklı şekilde kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, mutlaka beslenme konusunda uzman diyetisyenlerden hizmet almanızı öneriyoruz.

Diyet Yapılırken Yapılan “Az yersem çok kilo verebilirim” Hatası

Diyet programları uygulanırken en çok hata yapılan konulardan bir tanesi ise az yersem, öğün atlarsam kilo verebilirim mantığıdır. Herhangi bir ara öğün atlamanız, sağlıksız beslenme hayatınıza atacağınız en kötü adımdır ve devam ettirilmesi halinde kan şekeri dengenizi olumsuz şekilde etkileyebiliyor.

Yapmış olduğunuz bu tür hataları alışkanlık hale getirdiğiniz zaman bir sonraki ara öğünününüz de vücudunuz daha çok yemek yeme sinyallerinizi sizlere gönderecektir. Ayrıca çok akıllı mekanizmaya sahip olan metabolizma, kendini korumaya alma içgüdüsüyle yavaşlar ve vücudunuzdan depolanan proteinleri kullanmaya başlar. Bu tür durumların devam edilmesi halinde ileri ki süreçlerde kan şekeri hastalıkları farklı boyutlarda karşınıza çıkma ihtimali daha yüksek olacaktır.

Diyet Sürecini Hızlandırmak İçin Kullanılan Zayıflama İlaçları

Piyasada kolaylıkla erişim sağlayabileceğiniz zayıflama ilaçları , hayati rol oynadığı gibi ileri de ölümle sonuçlanabilecek büyük sonuçlar doğurabiliyor. Uzman diyetisyen doktorunuzla oluşturmuş olduğunuz program haricinde süreci hızlandırmak maksadıyla kullanmayı kafaya koyduğunuz zayıflama ilaçları psikolojik hastalıklara da neden olabiliyor.

Haberlerde de sıkça gördüğümüz “zayıflamak isterken canından oldu” gibi başlıklar genel olarak diyet esnasında doktorların haberleri olmadan kullanılan ilaçların doğurmuş olduğu sonuçlardan kaynaklanıyor. Bu yüzden doğal yöntemlerle yapılan zayıflama ilaçları dahil bu ibareyi taşıyan her türlü ürünü kullanmadan önce mutlaka programı beraber oluşturmuş olduğunuz doktorunuza başvurarak kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Aksi taktirde hiç istenmeyen durumlar yaşayabilirsiniz.

Bağlayacak olursak, sağlıklı beslenme ve dengeli beslenme eşliğinde yapılan diyet programları kalıcı kilo verme ve sağlıklı kilo verme için mutlaka uyulması gereken kuralları içermektedir. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için sebze, meyve ve besin değerleri yüksek, kalori değerleri alçak besinler tercih edilmelidir. 

Sağlıklı Beslenme İpuçları

Sağlıklı beslenme ile kilo vermek için bazı kurallara uymak gereklidir. Bunları sıralayacak olursak; 

Sağlıklı beslenme temelli diyet programı için yeterli ve dengeli beslenme gereklidir. Bunun için ise günlük alınması gereken besin değerlerinin eksiksiz alınması gereklidir. Çok çok aralıklı yemektense az az sık sık yemek yemek gereklidir. Şekerli, tuzlu ve baharatlı yemeklerden kaçınmak gereklidir. Aşırı şeker tüketimi böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Akşam yemeklerini saat 19 ‘dan sonra yememek gereklidir. 4 saatten daha fazla süre aç kalınmamalıdır. Aksi halde vücut kendisini çok aç hissederek çok fazla yemek yeme isteği oluşturacaktır. Bu da aşırı yemeye neden olacaktır. Sağlıklı beslenme kurallarının en önemlisi hızlı yemek yememektir. Hızlı yemek yerken normalde çok daha fazla yemek yemek isteği uyanır. Doyma isteği uyanmayarak normalden çok fazla yemek yenerek sağlıksız beslenme gerçekleşir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!