featured

Saray Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır? 20 Dakikada Orijinal Saray Muhallebisi Yapılışı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saray muhallebisi tarifi oldukça basit ve kolay malzemelerden oluşmaktadır. Mis gibi tadı ile hafif ve farklı sütlü tatlılar arasında yerini almaktadır. Hem görüntüsü hem de lezzeti ile 5 çaylarının mükemmel tatlı partneridir.

Peki saray muhallebisi yapılışı nasıldır? Saray muhallebi çeşitleri nelerdir? Hangi malzemeler gereklidir?

Saray Muhallebisi Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler

Saray muhallebi tarifi için;

1 litre süt100 gr tereyağ1 bardak toz şeker4 yemek kaşığı un1 tane yumurta sarısı1 paket vanilya1 su bardağı çekilmiş ceviz gereklidir.

Görüldüğü üzere çok az bir malzeme ile koca bir borcamda tatlı yapabilmeniz mümkündür. Üstelik saray muhallebisi Türk mutfağında en çok sevilen ve yapılan sütlü tatlılar arasındadır.

Saray Muhallebisi Çeşitleri | Malzemesine Göre Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Saray muhallebisi nefis yemek tarifleri yapım aşamaları için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

YouTube video

Saray muhallebisi birçok çeşitte yapılmaktadır. Her çeşit kullanılan malzemesine göre tatlıya isim vermiştir.

Bu sebeple tatlı tariflerini orijinal saray muhallebisini detaylıca anlattıktan sonra çeşitlerdeki nüans ve farklara değinerek açıklayacağız.

1- Orijinal Saray Muhallebisi Tarifi

Orijinal saray muhallebisi için iki aşamalı bir başlangıç söz konusudur. İlk etapta bir tencereye 1 litre sütü alın ve ateşi açın.

Hemen yanda 1 bardak toz şekeri yumurta sarısı ile güzelce karıştırın ve süte ilave edin. Sütü güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şeker eridiği gibi süt çok ısınmadan ateşi kapatın.

İkinci aşamada 100 gr tereyağı başka tencerede eritin ve 4 yemek kaşığı unu yağa ilave ederek kavurun. Kavrulan una az önce altını kapadığınız sütü karıştırarak yavaşça ilave edin. Sürekli karıştırmazsanız karışımda topaklanmalar olacaktır. Buna dikkat etmek gereklidir.

Tencerede iyice koyulaşan ve muhallebi kıvamı alan karışımın altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Tencereyi altı kapalı vaziyette sürekli olarak soğuması için karıştırın.

Karıştırarak hem soğumasını sağlayacaksınız hem de topaklanmasını önleyeceksiniz.

İyice soğuyan saray muhallebisi ni borcama dökün ve yayın. Üzerine çekilmiş cevizleri serin ve soğuması için buzdolabında bekletin.

Ortalama 5-6 saat sonra kalıp halinde kesilmiş dilimleri ile muhteşem bir sunumda tatlınız hazır olacaktır. Afiyet olsun.

2- Bisküvili Saray Muhallebisi Tarifi

Bisküvili saray muhallebisi yapılışı orijinal saray muhallebisi ile aynı usulde ilerler. Öncelikle yumurta sarısı şekerle karıştırılır ve ateşe konulan süte eklenerek şeker eritilir. Sonra tereyağında un kavurulur ve şekerli süt yavaşça ilave edilir.

Muhallebi kıvamı aldıktan sonra ise soğuyana kadar karıştırılır. Soğuyunca borcama dökülür ve yayılır.

Bu aşamada çekilmiş ceviz yerine ister kakaolu bisküvi isterseniz de sade bisküviyi robotta çekerek tatlınızın üzerine serebilirsiniz. Her iki şekli ile de muhteşem bir sunum olacaktır.

3- Kakaolu Saray Muhallebisi Tarifi

Kakaolu saray muhallebisi yapılışı için gerekli malzemeler:

1 su bardağı şeker1 litre süt1 yumurta sarısı2 tatlı kaşığı nişasta1 paket kakaolu bisküvi4 yemek kaşığı un100 gr tereyağı1 paket kakaolu krem şantiCeviz

Kakaolu Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır Yapım Aşamaları

Öncelikle tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine un ve nişastası ekleyerek iyice kavurun. Sütü yavaşça ilave edin ancak karıştırmaya devam edin.

Yumurtanın sarısı ile şekeri yan tarafta iyice karıştırın ve sütün içine ilave edin. Karıştırmaya devam edin. Koyulaşmaya başladığında vanilyayı ilave edin ve ocağı kapatın.

Ocaktan indirdiğimiz muhallebiyi soğuyana kadar güzelce karıştırın. Topaklanmasını engelleyin ve soğutun. Bisküvileri güzelce robottan geçirin. Borcama bisküvileri yerleştirin kalanları ise üzerini süslemek için kullanın.

Bisküvilerin üzerine güzelce muhallebiyi yayın. Muhallebi üzerine de sütle kıvam verdiğiniz krem şantiyi dökün ve yayın. İyice soğuması için buzdolabında ortalama 5-6 saat dinlenmesi yeterli olacaktır. Afiyet olsun.

4- Hurmalı Saray Muhallebisi Tarifi

1 litre süt2 çorba k.pirinç unu1 su b.toz şeker1 kg.trabzon hurması1 su b.su2 çorba k.nişasta4 çorba k.toz şeker2 parça damla sakızı1 çorba k.nişasta ile çok basit şekilde hazırlanan bir tariftir.

Beyaz renk malzemeleri, damla sakızı ve sütü bir tencerede güzelce karıştırın. Muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Muhallebiyi bir borcama dökün ve soğumasını bekleyin.

Bu arada hurmaları rendeleyin, üzerine şeker, nişasta ve suyu ilave ederek blender ile çekin, kısık ateşte pişirin.

Sonra soğuyan muhallebi üzerine bu sosu dökün. Buzdolabında 4-5 saat bekledikten sonra tatlıyı çıkarın ve dilimlerin üzerine fıstık ya da dövülmüş ceviz ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.

5- Çikolata Soslu Saray Muhallebisi Tarifi

YouTube video

Çikolata soslu saray muhallebisi; orijinal saray muhallebinin yapım aşamasına kadar aynıdır. Ancak ceviz konulmaz üzerine güzelce kıvam verilmiş çikolata sosu dökülür.

Saray Muhallebisi Kalori Miktarı

Saray muhallebisi kalori miktarı bir porsiyon için 251 kaloridir. Bu yüzden diyette olanlar için yemek yanında ortalama tavsiye sütlü tatlı olduğu söyleyebilir.

Arda nın Mutfağı Saray Muhallebisi Tarifi

YouTube video

En güzel saray muhallebi tarifi ve kakaolu su muhallebisi tarifi için Arda’nın mutfağından püf noktalarını için aşağıdaki videoyu izlemeniz yeterli olacaktır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!