featured

Sevdiğinizin Yalan Söylediğini Anlamak Çok Kolay! Bu Hareketler Yalanları Ele Verecek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın erkek ilişkilerinin en önemli sorunu çiftlerin birbirlerine söyledikleri yalanlardır. Kadınlar erkeklerin, erkekler ise kadınların daha çok yalan söylediğini iddia eder. Yapılan araştırmalar ise erkeklerin kadınlardan daha fazla yalan söylediğini ortaya koymuştur. Peki ilişkilerde eşlerin birbirine söylediği yalanlar nasıl anlaşılır?

Eşlerin birbirine yalan söylediğini anlamanın en etkili yolu göz kaçırmak olarak bilinse de bu yöntem artık geçerliliğini yitirmiştir. Aksine yalan söyleyen insanların karşı tarafın inanıp inanmadığını ölçmek için daha dikkatli göz kontağı kurduğu ortaya çıkmıştır. O halde eşinizin yalan söylediğini nasıl anlarsınız? Vereceğimiz ipuçlarını mutlaka uygulayın, gerçekleri çok kolay görebileceksiniz. Haydi detaylara bakalım, kimler yalan söylüyormuş çıksın ortaya!

Kadınların En Çok Söylediği Yalanlar ve Yalan Söyleme Sebepleri Nelerdir?

Kadınlar genelde kendi hayatları ile ilgili yalanlar söylerler. Arka plana atılmak istemedikleri ayrıntılarla ilgili yalan söyleyen kadınlar, bir erkeğin karşısında küçük kalmamak için her yola başvurabilirler. Dış görünüşleri, ruhsal halleri, becerileri, kişilikleri hakkında yalan söyleyen kadınlar kimi zaman kolayca belli ederken kimi zaman asla anlaşılmayacak şekilde profesyoneldir. Kadınların söyledikleri yalanlar nelerdir inceleyelim.

Çoğu kadın kilosu konusunda hassastır ve bu konuda kendini kötü hissetmemek için yalana başvurabilir. İlk sırada bu yalan yer alır ve kadınların en çok bu konuda yalan söylediği bilinmektedir.İkinci sırada ise erkeklerin karşısında güçsüz durmak istemeyen kadınların söylediği “iyiyim ben, bir şeyim yok” yalanı gelmektedir.Erkekler kadınları kıskandıklarını çok belli etseler de kadınlar da bu durum biraz daha farklıdır. Sevgilisini veya eşini çok kıskanan kadınların en sık söylediği yalanlardan biri “Seni kıskanmıyorum” dur.Bu yalan çoğu erkeğin, kadınların geçmiş hayatlarında yaşadıklarını sorun etmesi üzerine en popüler yalan haline gelmiştir. “İlk aşkım sensin, daha önce hayatıma kimse girmedi” yalanını duymayan yoktur herhalde!Kadınlar ilişkilerde yaşanan sorunlarda %90 kendilerini haklı görürler. Eşlerine söyledikleri “sen haklısın” yalanı ise hiçbir zaman haklı değilsin cümlesinin sitemli türüdür.Kaynana faktörü ilişkilerin olmazsa olmazıdır. Annelerine düşkün erkeklerin en çok karşılaştıkları yalanlardan biri de “Anneni çok seviyorum” yalanıdır.Kadınların ilişkide en dikkat ettikleri noktalardan biri de karşı tarafa hayran olduklarını belli etmeme mevzusudur. Bu konunun kadınlar için ne kadar önemli olduğunu “Senin için ölmüyorum zaten” yalanından çok net anlayabilirsiniz.

Peki erkeklerin söyledikleri yalanlar nasıl anlaşılır birlikte görelim.

Erkeklerin En Sık Söylediği Yalanlar ve Yalan Söyleme Sebepleri Nelerdir?

Erkeklerin kadınlardan daha çok yalan söylediği bilinir. Erkeklerin neden yalan söylediğini tahmin etmek ise zor değildir. Erkeklerin en çok yalan söyleme sebebi başlarına gelen olaydan sıyrılmaktır. İkinci sebep ise kadınları kırmak, trip yapmalarının önüne geçmektir. Erkeklerin yalanı çoğu zaman daha kolay anlaşılmaktadır. Bunun nedeni erkeklerin yalan söylemeyi becerememesinden ziyade kadınların bu yalanları kolay anlayabilmelerinden kaynaklanmaktadır. Erkeklerin en çok söylediği yalanlar nelerdir görelim!

Kadınların en çok kiloyla ilgili yalan söylemelerine karşılık erkeklerin en çok yalan söylediği de kilo yalanıdır. Fakat bu yalan kendi kiloları hakkında değil de kadınlara “Bence hiç şişman değilsin” yalanıdır.Erkekler karşı tarafa her zaman güven vermek isterler. Eşlerinin güvenini sağlamak için “Ben asla aldatmam” yalanını duymayan kadın yoktur.Cinsellik erkekler için vazgeçilmez bir ilişki temelidir. Çoğu erkek bu durumu kabullenmeyerek “Cinsellik benim için her zaman 2. Planda” yalanını söyleyebilir.Kadınların kıskançlığından bahsetmiştik. Yoldan geçen kıza baktın mı sorusuna “Vallahi bakmadım, ne giymişti onu bile görmedim” yalanını duymayan var mı?Erkeklerin en sık başvurduğu yalanlardan biri de geç kalmalarının üstünü örtmek içindir. “Trafikte idim, kaza oldu, yol kilitlendi, 5 dakikaya oradayım” en sık duyulan yalanlardandır.Çoğu erkek için kadınların geçmişinin çok önemli olduğunu belirtmiştik. Erkekler ise bu durumu “Geçmişin benim için gerçekten önemli değil” yalanı ile noktalar. Sorgulama ise daha sonra başlar.

Peki erkeklerin yalan söylediği nasıl anlaşılır birlikte görelim.

Kadınların ve Erkeklerin Yalan Söyledikleri Nasıl Anlaşılır?

1. Hızlı Konuşma Yalan Belirtisi Olabilir

Yalan söyleyen insanlar genelde beden dili ile kendini ele verir. Beden dilinin profesyonel olduğu durumlarda ise konuşmalara dikkat edebilirsiniz. Eşiniz her zamankinden daha hızlı konuşmaya başladıysa ve boncuk boncuk terler döküyorsa bunlar bir işaret olabilir.

2. En Güçlü Yalan Belirtisi: Burun Kaşıma

Eşinizin yalan söylediğinden şüpheleniyorsanız konuşurken burnunu kaşıma davranışı %80 onu ele verecektir. Özellikle erkeklerin başvurduğu bu yöntem yalan sinyallerini çalıyor olabilir dikkat edin!

3. Önceki Gözlemleriniz: Dürüstlük Referansı

Uzun süre birlikte olan eşler bu durumu daha iyi gözlemleyebilirler. Eşinizin önceki davranışlarını düşünerek hangi durumlarda nasıl davranacağını kestirebilirsiniz. Aşina olduğunuz bir durumda bambaşka bir şekilde davranıyorsa alarm çalıyor olabilir. Size karşı dürüst olduğu zamanlar ki beden dili ve konuşma dili iyi bir referans olabilir.

4. Konuşurken Sık Sık Yutkunma

Yalan söyleyen erkekler ve kadınlar konuşurken sık sık yutkunma davranışı gösterebilirler. Tabi bu güçlü bir belirti değildir çünkü çoğu insan bu davranışını kontrol edebilir. Ancak henüz yalanda yolun başındaysa kendini ele verebilir.

5. Bir Klasik: Öksürme

En klasik yalan yöntemlerinden biri yalan söylenen esnada öksürmedir. Bu davranışı gerçekleştirerek yalan söyleyen bir eşiniz varsa çok şanslısınız çünkü en kolay anlaşılan beden dillerinden biridir.

6. Sorulardan Kaçma ve İlgisiz Cevaplar

Kadınların en sevdiği şeylerden biri soru sormak, erkeklerin ise sorulardan kaçmaktır. Bu kaçamak ilgisiz cevaplarla birleşiyorsa mutlaka bir iş vardır. Dikkat!

7. Ani Gelen Gülme Krizleri

Erkeklerin ve kadınların yalan söylediğini nasıl anlarız sorusuna cevaplardan biri de ani gelen gülme krizleridir. Konuşma esnasında alakasız bir yerde gülüyorsa eşiniz ya söylediği yalanın işe yaramasına ya da konunun değişmesine zemin hazırlıyordur.

8. Soruları Tekrar Etmek

Zaman kazanmak için başvurulan yöntemlerden en klasiği soruları tekrar etmektir. Yalana hazırlık aşaması olan bu aşamada papağan misali sorduğunuz soru tekrarlanırken cevap için arka planda antrenman yapılıyor olabilir.

9. Dudak Yalama ve Isırma

Burun kaşıma gibi dudak yalama da yalan söylemenin bir sinyali olabilir. Dudaklarını ısırmaya ve yalamaya başlayan kişi zor duruma girmeye yakındır. Ter dökmeden son çırpınışlar olabilir.

10. Bacakların Hareketleri İpucu Olabilir

Yalan söyleme sinyalleri içinde önemli bir ipucu da bacak hareketleridir. Konuşma esnasında bacaklarını sürekli hareket ettiren, ritmik hareketlerle sallamaya başlayan bir eşiniz varsa dikkatli olmakta fayda vardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!