Silverdin Krem Nedir Ne İçin Kullanılır?

Silverdin Krem Nedir Ne İçin Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silverdin krem nedir ne için kullanılır? Silverdin krem yanık izine iyi gelir mi? Silverdin yüze ve açık yaraya sürülür mü? Bu yazımızda yara ve yanıklarda kullanılan Silverdin krem %1 hakkında en çok merak edilen sorulara Silverdin krem prospektüs bilgilerine göre cevap vereceğiz.

Silverdin Krem Nedir?

Silverdin krem nedir; etken maddesi gümüş sülfadiazin olan yanık ve yara kremidir. Yardımcı maddeleri ise; deiyonize su, polisorbat 80, gliserin monostereat, likit parafin, setil alkol, polisorbat 60, matil paraben ve propilen glikoldur.

Silverdin Krem Ne İçin Kullanılır?

Peki, Silverdin krem ne için kullanılır? Silverdin %1 krem yanık ve yaralara uygulanan bir kremdir. Bu kremin kullanım amacı; yara ve yanıklarda enfeksiyon gelişmesini önlemektir. Yara ve yanık bölgelerinde iltihaba neden olan bakterileri öldürür.

Kısacası Silverdin krem nedir ne için kullanılır; yara ve yanık bölgelerinde enfeksiyon gelişmesini önlemek ve tedavi etmek amacıyla kullanılır.

Silverdin Krem Nedir Ne İçin Kullanılır?

Silverdin Krem Nasıl Kullanılır?

Silverdin krem nasıl kullanılır sorusunun cevabı; doktor ve eczacı tarafından verilmektedir. En doğru kullanım şekli, doktor ve eczacının belirttiği şekildedir. Ancak Silverdin prospektüs içeriğine bakıldığında Silverdin krem nasıl kullanılır sorusunun cevabı şu şekilde verilmiştir:

  • Yara ya da yanık bölgesi temizlenir
  • Silverdin %1 krem 3-5 mm kalınlığında olacak şekilde yara ya da yanık üzerine uygulanır
  • Uygulama sırasında hijyenin sağlanması için spatul ya da eldiven kullanılır
  • Gerekli durumlarda uygulama sonrası yara ve yanık üzeri steril bezle örtülebilir
  • Günde en az bir kere yara ya da yanık üzerine Silverdin %1 krem uygulanır
  • Hareket sebebiyle krem uygulanan yerden kremin uzaklaşması durumunda günde birkaç kez tekrar uygulama yapılabilir
  • Eğer yara ya da yanık üzerinde akıntı varsa ve bu akıntı nedeniyle krem deri üzerinde kalmıyorsa, krem uygulaması daha sık tekrarlanabilir

Silverdin Kaç Defa Sürülür?

Silverdin kremin günde kaç defa sürüleceği doktor tarafından söylenecektir. Ancak konu hakkında bilgi verilmediyse Silverdin prospektüste yazan kullanım talimatına uyulmalıdır. Silverdin prospektüs içeriğinde de günlük kullanım sayısı verilmemiştir.

Silverdin %1 krem günde en az bir kere uygulanır. Eğer hareket ya da akıntı nedeniyle krem cilt üzerinde kalmıyorsa günde birkaç defa krem uygulaması tekrarlanabilir.

Kimler Silverdin Krem Kullanamaz?

Silverdin krem nedir ne için kullanılır açıkladık. Peki, kimler Silverdin %1 krem kullanamaz? Silverdin krem prospektüs içeriğine göre; bu kremin etken ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlar kullanmamalıdır çünkü Silverdin yan etkilerinin görülmesi söz konusu olabilir.

Ayrıca yine Silverdin prospektüs bilgilerine göre; bu krem erken doğmuş bebekler ile 2 aylıktan küçük bebekler için kullanılamaz. Şiddetli karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda da dikkatli kullanılmalıdır.

Silverdin Krem Nedir Ne İçin Kullanılır?

Silverdin Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Silverdin krem prospektüs içeriğinde yaygın görülen yan etkiler; uygulama bölgesinde döküntü, kaşıntı egzamadır. Seyrek görülen Silverin krem yan etkileri ise; deri nekrozu, deride renk değişikliği, yanma hissi, aşırı duyarlılık, kızarıklık, böbrek iltihabıdır. Çok seyrek olarak da böbrek yetmezliği görülebilmektedir.

Silverdin Açık Yaraya Sürülür Mü?

Silverdin krem her açık yaraya sürülmez ancak doktorunuz reçete ettiyse açık yaraya Silverdin %1 krem uygulayabilirsiniz. Yan etkilerin söz konusu olmaması için doktorunuz önermeden açık yaraya Silverdin krem uygulamayınız.

Silverdin Krem Yüze Sürülür Mü?

Eğer doktorunuz reçete ettiyse, yanık ya da yaranız yüz bölgesindeyse Silverdin kremi yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ancak bu krem ağız, göz ve göz çevresine temas ettirilmemelidir.

Silverdin Krem Yüze İyi Gelir Mi?

Silverdin krem nedir ne için kullanılır, yüze sürülür mü açıkladık. Peki, Silverdin krem yüze iyi gelir mi? Silverdin krem nedir başlığında da açıkladığımız gibi bu krem, yara ve yanık nedeniyle ortaya çıkabilecek enfeksiyonu engellemek ve tedavi etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Dolayısı ile yüzde iltihaplanmaya neden olabilecek yara ya da yanık var ise yüze iyi gelir. Ancak bu krem yüz bölgesinde başka amaçla kullanılmaz, başka bir amaçla iyi gelmez.

Silverdin Krem Nedir Ne İçin Kullanılır?

Silverdin Yanık İzine İyi Gelir Mi? Silverdin Krem Yanık İzini Geçirir Mi?

Silverdin krem nedir diye incelediğimizde; bu kremin yanık izine iyi geldiği değil; yara ve yanık bölgesinde enfeksiyon gelişmesine engel olduğu görülüyor. Dolayısı ile Silverdin %1 krem yanık izini geçirmek için kullanılmaz. Silverdin yanık kremi olsa da yanık izi geçiren krem değildir.

Silverdin %1 krem yanık izini geçirir mi hakkında detaylı bilgi için Silverdin Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi? yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Silverdin Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Silverdin krem pişik için de kullanılmaz. Silverdin prospektüs içeriğinde bu kremin pişik için kullanılabildiği yönünde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Silverdin Krem Fiyatı | Silverdin Krem Ne Kadar?

Silverdin krem fiyatı, bu yazının hazırlandığı tarihte 41.27 TL’dir.

Silverdin Krem SGK Karşılıyor Mu?

Silverdin krem SGK kapsamında olan bir yara ve yanık kremidir. Eğer doktorunuz reçete ettiyse eczane satış fiyatından daha ucuza satın alabilirsiniz.

Silverdin Krem Nedir Ne İçin Kullanılır?

Silverdin Krem Reçetesiz Satılıyor Mu?

Silverdin krem reçetesiz de satılmaktadır. Ancak reçetesiz olarak satın alındığında SGK kapsamında karşılanmaz ve eczane satış fiyatı üzerinden satın alınabilir.

Silverdin %1 Krem Nasıl Saklanır?

Silverdin %1 krem çocukların ulaşamayacağı yerde, 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Bu nedenle Silverdin’i buzdolabında saklamayınız.

Silverdin Krem Prospektüs Bilgileri

Silverdin %1 krem ile ilgili daha detaylı bilgi için Silverdin krem prospektüsünü buradan inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!