featured

Sizi Gece Uykusuz Bırakacak 25 Korku Filmi Önerisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siz de boş zamanlarınızda korku filmi izleyerek gergin anlar yaşamayı seviyorsanız doğru yerdesiniz. Sizler için hazırladığımız 25 korku filmleri listesi ile tüm zamanların en başarılı yapımlarını bulabilirsiniz. Korkunç filmler listemizde yer alan filmlerin her biri IMDb puanı yüksek ve eleştirmenlerden de tam not almış filmlerdir.

YouTube video

Korku filmi izle seçeneklerinden faydalanarak siz de en kaliteli korku türü örneklerini izleme şansına sahip olabilirsiniz. Listemizde bilinmeyen korku filmleri önerileri de yer aldığından mutlaka daha önce izlemediğiniz yapımları bulmanız da mümkün olacaktır. İşte karşınızda dünyanın en iyi korku filmleri listesi:

Tüm Zamanların En İyi Korku Filmi Listesi

Size özel hazırladığımız en iyi korku filmleri listesi sayesinde sinema dünyasının en kaliteli yapımlarını bulabilirsiniz. Üstelik listemizde yer alan pek çok filmi korku filmi izle Türkçe dublaj seçenekleriyle de bulabilirsiniz. Korku film izle seçenekleri sayesinde hafta sonunuzu güzel bir yapım ile taçlandırabilir ya da arkadaşlarınızla heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz.

İşte, sizler için derlediğimiz korku filmleri yabancı listemiz.

1. The Others

The Others, korku filmi listemizin en önemli kült yapımlarından biridir. Filmde, kocası savaşa gitmiş soylu bir kadının iki çocuğu ile birlikte geçirdiği zorlu zamanlar anlatılıyor. Kaldıkları malikaneye çalışan almaya çalışan genç kadın, bu süreçte güvenebileceği kişileri tercih etmeye çalışıyor.

YouTube video

Savaşın çaresizliğini en iyi şekilde anlatan yapım, aynı zamanda sürpriz sonlu filmler arasında da yer almaktadır. The Others, Nicoel Kidman’ı başrolünde barındıran en başarılı korku türü yapımlarından biridir.

2. Alien Serisi

Eski korku filmleri listelerinde de yer alan Alien filmi, bir film serisi olarak günümüze dek ulaşmayı başarmış bir yapımdır. Film, aynı zamanda uzay filmleri arasında da yer almakta ve bilim kurgu türünün önemli bir temsilcisi olmaktadır.

YouTube video

Başka bir gezegene doğru kurtarma görevine çıkmış olan bir uzay ekibi, yolda korkunç bir yaratık ile karşılaşır. Başta her şey normal gibiyken ve tehlike atlatılmışken aslında macera henüz daha yeni başlamaktadır.

3. Saw Serisi

Film indirme sitelerinin bir numaralı aranan serisi olarak Saw (Testere) serisini gösterebiliriz. Tüm zamanların en başarılı yapımlarından olan Saw serisi, her yapımı ile yürekleri ağıza getiriyor. Öyle ki serinin tüm filmlerinde oldukça çarpıcı konular işleniyor.

YouTube video

Testere serisi olarak dilimize çevrilen bu yapımlarda bilinmeyen biri tarafından kaçırılan kurbanları izliyorsunuz. Bu kurbanlar kendilerine sunulan bilmeceleri çözemedikleri zaman çeşitli işkenceler ile karşı karşıya kalıyor. İşkence filmleri arasında da yer alan bu serinin ilk filmi sürpriz son özelliği taşıyor.

4. Conjuring

Conjuring, 2000’li yılların en iyi korku türündeki yapımları arasında ilk sırada yer almaktadır. Bir kısmı gerçek olaylardan oluşan bu seride kötü ruhların esiri olmuş kişilere odaklanılıyor. Paranormal olayların peşine düşen Ed ve Lorraine Warren çifti, her filmde farklı olaylar ile ilgileniyor.

YouTube video

Terk edilmiş bir ev, lanetli bir oyuncak bebek ve uzun yıllardır gizemi çözülmeyen daha pek çok olayı bu film serisinde bulabilirsiniz.

5. Halloween

Korku filmi listelerinin aranılan yüzü olan Halloween, özellikle de Cadılar Bayramı zamanının en sevilen yapımlarındandır. İlk film 1979 yılında vizyona girmiş ve büyük yankı uyandırmayı başarmıştır. Bunun üzerine de 1979 yılındaki filmden yola çıkılarak pek çok Halloween filmi çekilmiştir.

YouTube video

Uzun yıllar önce kız kardeşini vahşice öldüren bir çocuk cezasını çekmekte olduğu akıl hastanesinden kaçar. Üstelik bu kaçış tam da Cadılar Bayramı zamanına denk gelmişti. Eski kasabasına geri dönen korkusuz katil, kendisine yeni kurbanlar aramaya karar verir.

6. The Shining

Korku filmi listesini oluştururken usta yazar Stephen King tarafından yazılan ve daha sonra sinemaya uyarlanan The Shining’i de unutmamak gerekiyor. The Shining, Jack Nicholson’ın başarılı oyunculuğu ile ön plana çıkarken korku dolu sahneleriyle de izleyenleri geriyor.

YouTube video

Kışın en zorlu döneminde bir otelin bekçiliğini yapacak olan bir yazar, ailesi ile otele yerleşir. Fakat otelin kış döneminde çeşitli olaylara ev sahipliği yaptığı yönetim tarafından da bilinmektedir. Kışın zorlu zamanlarında yalnızlık ve çaresizlik bu çekirdek ailenin de sonu olacaktır.

7. The Ring

The Ring, Amerikan versiyonu toplamda iki filmden oluşan klasik bir korku türü yapımıdır. Aslında Japon yapımı Ringu filminden uyarlanan bu filmde Samara isimli kült karakter ile tanışma şansını yakalıyoruz.

YouTube video

İzledikleri bir video kaset sonucunda korkunç bir ölümle yüzleşen gençler, ve bu olayların peşine düşen bir kadın gazeteci. The Ring serisinde yaşanan olaylar ve video kasetin sırrı er ya da geç ortaya çıkacaktır.

8. Psycho

Korku ve film noir türünün en önemli temsilcisi olan Alfred Hitchcock’un en popüler eseri şüphesiz ki Psycho’dur. Korku sinemasının en önemli öncülerinden olan bu film, kendisinden sonra gelenlere adeta bir rehber olmuştur.

YouTube video

Genç bir kadın, geceyi geçirmek üzere yol üstündeki bir otele yerleşir. Bu oteli yöneten ana oğul kadının konforlu bir gece geçirmesi için çabalar. Fakat hiçbir şey beklenen gibi olmaz ve sinema tarihinin meşhur duşta cinayet sahnesi işte bu filmde karşımıza çıkacaktır.

9. Exorcist

Korku filmi listesinde mutlaka yer alması gereken bir yapım da Exorcist (Şeytan) filmidir. Tüm dünyada geniş bir yankı uyandıran bu film, korku türünün önemli temsilcileri arasında yer alıyor.

YouTube video

Bir rahibin şeytan çıkarma görevini anlatan filmde şeytanın insan bedenini ele geçirmesi işleniyor. Genç bir kızın bedeninde hayat bulan şeytan, rahibe ve verilen tüm çabalara karşı korkunç bir direnç örneği gösteriyor.

10.  Pet Sementary

Listemizin ikinci Stephen King uyarlaması olan Pet Sementary, dilimize de “Hayvan Mezarlığı” olarak çevrilmiştir. Korku filmi 2019 listelerinde de yer alan bu film yeniden çekimi ile genç kuşakların da beğenisine sunulmuştur.

YouTube video

Yeni bir eve taşındıktan sonra başlarına gelmedik olay kalmayan bir ailenin ölmüş olan kedileri de yakındaki ormana gömülür. Ormanın içerisinde bulunan hayvan mezarlığı ise korkunç bir lanetin aslında başlangıç noktasıdır.

11. The Thing

Bilim kurgu temalı bir korku filmi olan The Thing, kutuplarda araştırma yapan bir ekibin başına gelen olaylara odaklanıyor. Usta yönetmen Ridley Scott tarafından çekilen yapımda oldukça çarpıcı ve esrarengiz bir olaylar zinciri işleniyor.

YouTube video

Araştırma ekibinde ortaya çıkan bir “şey” insan vücudunu ele geçirerek sinsi bir şekilde ilerlemektedir. Bu da ekip içerisinde pek çok korkunç cinayetin işlenmesine neden olan bir hayli korkunç bir durumdur.

12. It

It, doksanlı yılların başında mini dizi olarak ekranlara gelmiş ve bir neslin kabusu olmuş oldukça korkunç bir yapımdır. Stephen King uyarlaması olan bu hikayenin yakın zamanda yeniden uyarlanmış versiyonu da çekilmiştir.

YouTube video

Belli tarihlerde ortaya çıkan ve Maine isimli kasabada kabuslar estiren bir palyaço, özellikle çocukları hedef alarak ilerlemektedir. Kişinin en büyük korkuları ile beslenen bu palyaçoyu durdurmak ise düşünülenden daha da zordur.

13. The Six Sense

Başarılı ve klasik bir korku yapımı olan The Six Sense, korku filmi indir sitelerinin rağbet gören yapımlarından biridir. Sürpriz bir sona sahip olan bu filmde ölüler dünyasından gelen kişilerle konuştuğunu söyleyen bir çocuk yer alıyor.

YouTube video

Ölü insanlar ile iletişime geçebilen bu çocuk, ailesinin de zoruyla uzman bir psikiyatr ile görüşmeye başlıyor. Bu süreçte çocuğun altıncı hissinin ne denli uydurma ve ne denli gerçek olduğu da ortaya çıkıyor.

14. High Tension

High Tension, korku türünün kıyada köşede kalmış oldukça önemli ve başarılı yapımlarından biridir. Tedirgin edici ögeleri içerisinde barındıran bu filmde arkadaşının ailesini ziyarete giden bir kadının başına gelenler anlatılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=ZfkysYCxTdU

İki genç kadın, yakın arkadaşlıklarını pekiştirmek adına birbirlerinin aileleri ile tanışıyor. Fakat bu tanışmalardan birinde oldukça korkunç ve tuhaf olaylar yaşanıyor. Sonu beklenmeyen bir şekilde biten bu filmi eminiz ki siz de çok severek izleyeceksiniz.

15. Triangle

Hazır sürpriz sonlu filmlerden konu açılmışken listemizin en tuhaf yapımına da merhaba demek isteyebilirsiniz. Triangle, yakın dönem korku sinemasının en kusursuz yapımlarından biri olarak kaşımıza çıkıyor.

YouTube video

Filmde genç bir kadının bir tekne seyahatinde başına gelen korkunç olaylar anlatılıyor. Küçük çocuğunu okula bırakıp bu seyahate çıkan genç kadın, terk edilen bir gemide korku dolu dakikalar yaşamak zorunda kalıyor.

16. The Blair Witch Project

Cadı filmleri arasında en kült yapımlardan biri olan The Blair Witch Project, amatör çekimin de önemli temsilcilerinden biridir. Korku filmi listelerinin aranılan filmi olan bu yapım, farklı versiyonlarda da çekilmeye devam ediyor.

YouTube video

The Blair Witch Project, el kamerası ile ormanlık bir alanda yaşanan korkunç olayların aktarıldığı bir yapım. Film, korku sinemasının şimdiden en önemli ve klasik yapımları arasında da ilk sıralarda yer alıyor.

17. It Follows

Bağımsız sinemanın da korku türündeki yapımlara yeşil ışık yakması karşımıza It Follows gibi dolu dolu bir filmi çıkartmıştır. Cinsel yolla bulaşan bir kötü ruhun anlatıldığı bu film, aynı zamanda gençlik dönemi filmleri arasında da yer almaktadır.

YouTube video

It Follows, orijinal senaryosu ve yer yer tuhaf sahneleri ile yakın dönemin en iyi korku yapımlarından biridir. Filmde, cinsel ilişki ile bedene geçen korkunç bir kötü ruhun yayılma ve süreci anlatılıyor.

18. Get Out

Politik korku filmi klasmanında yer alan Get Out, 2017 yılının en önemli filmleri arasında yer almaktadır. Get Out, vizyona girdiği dönemde geniş yankı uyandırmış oldukça başarılı bir korku ve gerilim filmidir.

YouTube video

Filmde, siyahi bir gencin beyaz sevgilisinin evine yaptığı gergin ziyaret anlatılıyor. İlk başta her şey normalmiş gözükse de filmin ilk sahnelerinde bile bazı detaylar gözünüze çarpabiliyor. Filmde, beyaz ırkın kendini üstün görerek siyahlar üzerindeki hakimiyeti ince ince işleniyor.

19. Hereditary

Yakın dönem korku sinemasının en iyi temsilcilerinden biri de Hereditary isimli bu yapımdır. Filmde bir maket evden yola çıkılarak çeşitli göndermeler yer alırken aslında olay tamamen bir aile mirası ile alakalı hale geliyor.

YouTube video

Hereditary, küçük kızlarını korkunç bir kazada kaybeden bir ailenin başına gelen korkunç olayları anlatıyor. Oldukça farklı bir yapım olan bu filmde daha önce yaşamadığınız bir korku ve gerilim deneyimi yaşayacaksınız.

20. Sinister

Korku filmi listemizde gerçek korku arayanlar için kabuslarınıza girecek yapımlar da yer alıyor. İşte bu yapımların da başında şüphesiz ki Sinister isimli film yer alıyor. Sinister, izlerken sizi koltuğunuzda gerim gerim gerecek bir film.

YouTube video

Yine bir yeni taşınılan lanetli ev hikayesi gibi gözükse de filmde oldukça çarpıcı ve farklı detaylar da yer alıyor. Geçmişte o evde yaşayan ailenin başına gelen olayların kaydedildiği kasetleri izlerken siz de korku dolu anlar yaşayacaksınız.

21. Us

Korku filmi türüne farklı bir bakış açısı getiren Us, farklı ve bir o kadar da gergin bir film olarak listemizde yer alıyor. Küçük bir tatile çıkmak isteyen siyahi bir aile, bir gece kendilerine benzeyen birileri tarafından izlendiklerini fark eder.

YouTube video

Aile, kendilerini izleyen kişilerin kimliklerini merak ederken başlarına gelecek olan korkunç olaylardan tamamen habersizdir.

22. Midsommar

Hereditary filminin yönetmeni tarafından çekilen bir diğer çarpıcı yapım da Midsommar isimli yakın dönem filmidir. Midsommar, aile travmaları yaşayan genç bir kadının başına gelen korkunç olaylara odaklanmaktadır.

YouTube video

Ailesini kaybeden genç kadın, kendisi ile ilgilenmeyen sevgilisi ve arkadaşlarıyla bir yolculuğa çıkar. İskandinav kasabalarından birinde düzenlenen bir festivale katılan gençleri oldukça korkunç olaylar silsilesi beklemektedir.

23. The Invisible Man

Korku filmleri 2020 listesinde yer alan The Invisible Man, bilim kurgu romanı olan “Görünmeyen Adam” romanından uyarlanmıştır. Hem korku hem de bilim kurgu türünün güzel bir temsilcisi olan film, Şubat ayında vizyona girmeyi başarmıştır.

YouTube video

The Invisible Man, manipülatif bir ilişkiyi sonlandırmaya çalışan genç bir kadının hayatını anlatıyor. Sevgilisinden kaçan genç kadın, günün birinde sevgilisinin ölüm haberini alıyor. Fakat genç kadın, geçmişte yaşadığı olaylardan dolayı bunun bir oyun olduğu düşüncesine kapılarak kandırıldığını düşünüyor.

24. Annihilation

Annihilation, Netflix korku filmi listelerinde yer alan oldukça çarpıcı bir yapımdır. Filmde tamamı kadınlardan oluşan bir araştırma ekibini bekleyen olaylar aktarılmaktadır. Bilim kurgu türünün de temsilcisi olan bu film, bir hayli çarpıcı sahneler içeriyor.

YouTube video

Paralel evren filmleri arasında da yer alan Annihilation, kadın ekibin zorluklarla olan mücadelesini ve evrendeki tuhaf olayları anlatıyor.

25. Baskın: Karabasan

Korku film Türk listelerinde yer alan Baskın: Karabasan, Türk yönetmen Can Evrenol’un göre türündeki bir yapımıdır. Korku filmi sinemasının önemli bir temsilcisi olan Evrenol, bu filmi ile büyük tartışmalara neden olmuştur.

YouTube video

Filmde bir grup polisin başına gelen tuhaf olaylar anlatılıyor. Hayal ve gerçek arasında gidip gelen hikayede korkunç işkence sahneleri de yer alıyor. Türkiye sinemasının en çarpıcı örneklerinden olan Baskın: Karabasan korku filmi türünün ülkemizdeki önemli örneklerinden biridir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!