Yaz Aylarında Serinletecek 5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Yaz Aylarında Serinletecek 5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğuk kahve tarifi mi arıyorsunuz? Bu yazımızda sizleri serinletecek ve molalarınızı keyifli bir noktaya taşıyacak 5 farklı tarife yer vereceğiz. Yaz aylarının gelişi ile birlikte birçok insan artık sıcak içeceklere veda ederek, soğuk opsiyonlara yöneliyor.

Kahve sever bir millet olmamızdan kaynaklı, soğuk alternatiflerimizin büyük bir kısmında granül ya da filtre kahve içeriği bulunuyor. Sütlü ve sütsüz soğuk kahve yapımı için yazımızı okumaya devam edin.

Ev Yapımı Soğuk Kahve Nasıl Yapılır? Soğuk Kahve Tarifi İçin Hangi Malzemeler Gerekiyor?

Yaz Aylarında Serinletecek 5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Evde soğuk kahve tarifi için ilk olarak malzemelerinizin tamamını eksiksiz olarak hazırlamalısınız. Peki, soğuk kahve malzemeleri nelerdir? Kolay soğuk kahve yapımı için bol miktarda buz, granül ya da filtre kahve ve soğuk su ihtiyacı duyabilirsiniz. Bunun yanı sıra sütlü soğuk kahve yapmak istiyorsanız soğuk süte de ihtiyaç duyabilirsiniz.

Nescafe soğuk kahve yapımı için genel anlamda kullanılan bir içerik değildir. Genelde su ile birleştiğinde aromasını kaybettiğinden süt ve granül kahveyi ayrı kullanmak daha doğru olacaktır.

Çok Merak Edilen Dibek Kahve Özellikleri Nelerdir bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz.

Soğuk Kahve Hangi Kahve ile Olur? Soğuk Kahve Tarifleri Listesi

Yaz Aylarında Serinletecek 5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Soğuk kahve tarifi için dilediğiniz sertlikte ya da yumuşaklıkta tüm kahveleri tercih edebilirsiniz. Bu noktada yalnızca sizin zevklerinizin egemen olacağının altınız çizmek gerekiyor. O halde gelin fresh ve keyifli  farklı soğuk kahve tarifi vermeye başlayalım.

1- Evde Kolayca Yapabileceğiniz Soğuk Filtre Kahve Tarifi

Yaz Aylarında Serinletecek 5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Evde kolayca yapabileceğiniz ilk tarifimiz soğuk filtre kahve olacak. Filtre kahve genelde kahvenin sertliğinden hoşlanan kişilerin ilk tercihi oluyor. Dilerseniz evde soğuk sütlü filtre kahve ya da sütsüz filtre kahve yapabilirsiniz.

Bu soğuk kahve tarifi için 1.5 tatlı kaşığı filtre kahve, yarım su bardağı süt, 10-12 adet buz, 1 tatlı kaşığı şeker temin etmeniz yeterlidir. İlk olarak 2-3 yemek kaşığı sıcak su ile filtre kahve ve şekeri eritmelisiniz.

Karışım eridiğinde soğuk sütü ve buzu eklemeniz yeterli olacaktır. Eğer sütsüz ve daha sert bir soğuk kahve istiyorsanız bu noktada süt miktarı kadar soğuk süt eklemelisiniz.

2- Bol Köpüklü Soğuk Kahve Tarifi

Yaz Aylarında Serinletecek 5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi
Yaz Aylarında Serinletecek 5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Bol köpüklü bir soğuk kahvenin hayalini kuruyorsanız, bu tarif size iyi gelecek. Bol köpük sevenler bu tarifi severek tüketecektir. Bu tarif için 2 yemek kaşığı granül kahve, yarım su bardağı süt ve 10-12 adet buz yeterli olacaktır. İlk olarak granül kahve bir yemek kaşığı sıcak su içerisinde eritilir. Dilenirse bu noktada şeker ilavesi yapılarak, şeker eritilir.

Eriyen karışıma süt azar azar eklenir. Her eklemede süt köpürtücü yardımı ile süt köpürtülür. Sütün tamamı eklendikten sonra karışıma buz ilavesi yapılarak bol köpüklü kahve tüketime hazır hale getirilir.

Bol köpüklü kahve için süt ve granül kahveyi bir pet şişeye alıp, 5-6 dk çalkalamakta mümkündür. Bu yöntem sayesinde de bol bol köpüklü bir soğuk kahve tarifi yapılabilecektir.

3- Kıvamı ile Büyüleyen Meşhur Dalgona Kahvesi Tarifi

Yaz Aylarında Serinletecek 5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Dalgona soğuk kahve tarifi özellikle son iki yıldır oldukça popülerdir. Halen sıkça tercih edilen bu kahve granül kahveden yapılıyor. Yoğun kıvamlı ve lezzetli bir köpüğü bulunan bu kahve için 2 yemek kaşığı granül kahve ile 2 yemek kaşığı şekerin iyice çırpılması gerekiyor.

Bu soğuk kahve tarifi çırpma aşamasında bu malzemelere 2 yemek kaşığı sıcak su eklenmesi yeterli olacaktır. Başta oldukça koyu olan bu karışım çırpıldıkça açık renge dönüşür. Köpük köpük bir forma ulaşıldığında bir bardağa alınmalı ve üzerine süt eklenmelidir. Daha sonrasında ise istenildiği kadarıyla buz eklemesi yapılarak servise hazır edilir.

4- Bol Sütlü Yumuşak İçimli Kahve Tarifi

Yaz Aylarında Serinletecek 5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Yumuşak içimli soğuk kahve tüketmek isteyenleri elbette unutmadık. Onlar içinde latte tadında soğuk kahve tarifi var. 2 yemek kaşığı kahve, 1 buçuk tatlı kaşığı şeker ile 2 yemek kaşığı su 3-5 dakika boyunca süt köpürtücü ile köpürtülmelidir.

Hafif krem şanti kıvamı aldığında üzerine bir su bardağı süt ve buz küpleri ilavesi yapılmalıdır. Daha çok süt sevenler tarifteki süt miktarını arttırabilir. Hazırlanan soğuk kahve servise ve tüketime hazır olacaktır.

5- Kahveyi Sert Sevenlere: Cold Brew Tarifi

Yaz Aylarında Serinletecek 5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Ben kahveyi en sert şekliyle severim diyorsanız, Cold Brew sizi sarıp sarmalayacak. Bu kahve birkaç dakika içerisinde hazırlayıp tüketebileceğiniz bir kahve değil. Çünkü bu soğuk kahve tarifi için kahvenin aromasının 24 saat boyunca geçmesi bekleniyor.

Acı tat oluşmaması için kalın öğütülmüş kahveye ihtiyaç vardır. Kahve doğrudan french presse konulmalı ve üzerine sıcak su eklenmelidir. 24 saatlik demlenme süresinin tamamlanması sonrasında ise taneciklerinden süzülerek, bir bardağa konulup buz ile servis edilmelidir.

Farklı soğuk kahve yapımı önerileri için burayı inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!