Sürükleyici Filmler Listesi | En İyi 20 Sürükleyici Film Tavsiyesi
Sürükleyici Filmler Listesi | En İyi 20 Sürükleyici Film Tavsiyesi

Sürükleyici Filmler Listesi | En İyi 20 Sürükleyici Film Tavsiyesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vizyona girdiği gün itibariyle rekorlar kıran sürükleyici filmler listesi ile sizlerleyiz. Film izlerken gözünü dahi kırpmak istemeyenlere uygun en iyi sürükleyici film önerisi ile belki de en sevdiğiniz filmi bulabileceksiniz. Çoğu heyecanı doruklarda hissetmenize olanak sağlayacak bu yapımlar güzel filmler listelerinde de yer almaktadır.

YouTube video

İZLENMESİ gereken filmler arasında da yer alan bu 20 filmi, kendi kişisel listenize eklemenizi öneriyoruz. Her birinde usta oyuncuların yer aldığı bu filmlerde senaryo ve kurguya kendinizi kaptıracaksınız. Aynı zamanda usta yönetmenler tarafından yönetilen filmleri izlerken sinema zevkinizin de geliştiğini hissedeceksiniz.

En Yeni Sürükleyici Filmler Listesi | 2022-2023

2022-2023 yılına ait en sürükleyici filmlerimizi bu listede bulabilirsiniz. Film endüstrisinin de gelişmesiyle birlikte aksiyonu iliklerinize kadar hissedeceğiniz en yeni sürükleyici filmler sizlerle…


1- Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick 1986 yılında çekilen ilk Top Gun filminden 36 yıl sonra yeniden izleyiciyle buluştu. Usta aktör Tom Cruise 36 yıl sonra hala çok iyi işler çıkarabileceğini de bu filmde gösterdi.

Top Gun: Maverick Filminin Konusu

Pete Mitchell (Maverick) çok iyi bir pilot olmasına rağmen orduda emeklilik vakti geldiği halde disiplinsiz davranışlarından dolayı Albay rütbesinden daha yukarı terfi ettirilmemiştir. Emeklilik günleri yaklaşırken Pete Mitchell ABD Ordusunda yeni teknoloji uçaklarla test uçuşları yapmaktadır.

Top Gun: Maverick Filminin Konusu

Yine deneysel bir teknolojiye sahip uçağı denerken sınırları zorlayan Maverick, uçağın düşmesine neden olur. Kaza sonrası ihraç edilmeyi beklerken birden imkansız bir hava saldırısı için Amerikan Ordusunun en seçkin pilotlarını eğitmesi için Deniz Hava Kuvvetlerine geri döner. Bu imkansız görevi genç pilotların başaramayacağı anlaşılınca kendisi de operasyona katılır.

Savaş uçaklarını seviyorsanız, adrenalin tutkunuysanız temposu hiç düşmeyen bu filme bayılacaksınız. Ayrıca Tom Cruise hayranları da bu filmi kesinlikle izlemeli…

Top Gun: Maverick Filmi Fragmanı

YouTube video
Top Gun: Maverick Filmi Fragmanı

2- Uçak (Plane)

Uçak (Plane)

Gerard Butler’ın başrolünde oynadığı Uçak (Plane) filmi 2023’ün en beğenilecek filmlerinden biri olacak gibi görünüyor. Uçak Filmi, Buttler’ın yine son saniyesine kadar aksiyonu hissettirdiği sürükleyici bir film.

Uçak (Plane) Filminin Konusu

Brodie Torrance (Gerard Butler) Filipinler’de özel bir havayolu şirketinde pilottur. Sıradan bir uçuş için uçağa biner. Uçakta her zamankinden farklı olarak ABD uyruklu ve cinayetten aranan bir suçlu ve onu ABD’ye götürmek için görevli bir polis memuru vardır.

Bir cinayet zanlısının uçağında olması Brodie Torrance’i rahatsız etse de, bu rahatsızlığını yolculara ve kabin ekibine yansıtmak istemez ve uçuş başlar. Ancak uçuş güzergahında çok şiddetli bir fırtına vardır.

Havayolu şirketi yolcu sayısı az olduğu için rotayı fırtınada olmasına rağmen değiştirmez. Fırtına içinde uçuş devam ederken, uçak motor arızası yaşar ve zorunlu olarak bilinmeyen bir adaya iniş yapar. Olaylar da bundan sonra başlar…

Uçak (Plane) Filmi Fragmanı

YouTube video
Uçak (Plane) Filmi Fragmanı

3- Uncharted

Uncharted
Uncharted

Tom Holland ve Mark Wahlberg’in başrolünde olduğu bu film sizi aksiyona doyuracak. İndiana Jones filmlerini sevdiyseniz size o tadı verecek bir film sizi bekliyor. Örümcek adam serilerinden tanıdığımız Tom Holland ve aksiyon filmlerinin aranan yüzü Mark Wahlberg bu filmi sürükleyici bir havada seyirciye sunuyor.

Uncharted Filminin Konusu

Nathan Drake (Tom Holland) genç ve gözü kara, Victor Sullivan (Mark Wahlberg) ise tecrübeli ve usta ödül avcılarıdır. Victor Sullivan başı beladadır ve bir hazine avı için Nathan Drake’den hazineyi bulmak için yardım ister. Aksiyon hızının hiç düşmediği eğlenceli ve sürükleyici bir film Uncharted

Uncharted Fragmanı

YouTube video

Uncharted Fragmanı


Sürükleyici Filmler Listesi | Klasikler

Her ne kadar listemiz sürükleyici film önerileri 2020 listesi gibi dursa da aslında bu 20 yapım sinema tarihinin en önemli filmlerini de içine alıyor. En sürükleyici filmler arasından seçilen bu 20 özel yapım, size zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyecek. Sinema tarihinin belli dönemlerinde vizyona girmiş olan bu yapımların arasında sürükleyici filmler 2018 yapımlarını da bulabilirsiniz.

1- Limitless

En iyi filmler arasında yer alan Limitless, sürükleyici yapımlar arasında en dikkat çeken filmlerden biridir. Aynı isimli bir romandan uyarlanan Limitless, dizi versiyonu ile de dikkatleri üzerine çekmiştir.

YouTube video

Filmde, Eddie isimli başarısız ve depresyonun eşiğinde olan bir adamın hayatına yolculuk yapıyoruz. Eddie, onu terk eden sevgilisini geri kazanmak ve hayatına çeki düzen vermek için bazı adımlar atmaya karar verir. Eski bir arkadaşı aracılığı ile tuhaf bir hapı kullanmaya başlayan Eddie’nin beyninin artık herhangi bir limiti yoktur. Zekasını doyasıya kullanan genç adam, bu ilaca ulaşmak için her yolu deneyecektir.

2- El Cuerpo

Söz konusu sürükleyici filmler listesindeki tavsiyelerimizden sizlere İspanyol sinemasının en sevilen yapımlarından biri olan El Cuerpo ile tanıştırmalıyız. 2012 yapımı olan bu film, polisiye ve dedektif hikayeleri ile ön plana çıkan İspanyol sinemasının çarpıcı örnekleri arasında yer alıyor.

YouTube video

El Cuerpo, morgda kaybolan bir cesedin hikayesini izleyenlere sunuyor. İş kadını olan Mayka, sır dolu ölümü ile polisin dikkatini çekmiştir. Üstelik cesedin bir anda ortadan kaybolması da kadının ölümü ardında bulunan gizemin çözülmesini gerektirecektir. Özellikle sürpriz son sevenlerin bayılacağı bir film olan El Cuerpo’yu listenize eklemelisiniz.

3- The Number 23

Komedi filmlerinden aşina olduğumuz ve çok sevdiğimiz Jim Carrey’i bir de gizem dolu bir yapımda izlemek ister miydiniz? Usta oyuncuyu daha farklı bir açıdan görmek için sürükleyici bir senaryoya sahip olan The Number 23 filmine bir şans verebilirsiniz.

YouTube video

Film, Walter isimli bir adamın şans eseri kırmızı kapaklı bir kitabı bulmasını konu ediniyor. Kitapta 23 sayısı üzerine yoğunlaşan bir cinayetten bahsediliyor. Walter da kendisini kitaba fazlasıyla kaptırarak 23 sayısını hayatının merkezi noktasına koymaya çalışıyor.

4- Get Out

Sürükleyici filmler 2019 listelerinde ilk sıralarda yer alan Get Out, politik korku türünün nadir örneklerinden de biridir. Vizyona girdiği sene büyük ses getiren yapım, sürpriz senaryosu ve başarılı kurgusu ile en iyiler arasında yer almaktadır.

YouTube video

Get Out, kız arkadaşının ailesi ile tanışacak olan siyahi bir gencin hikayesini anlatıyor. İlk başta her şey normal giderken siyahi genç, bu işte bir tuhaflık olduğunu anlamaya başlıyor. Kendisini kaotik bir ortamda ve sırlarla dolu bir hikayede bulan genç, kurtuluş yolunu bulmak için geç kaldığını da fark ediyor.

5- Triangle

Sürükleyici film nasıl olur merak edenler için Triangle isimli bu yapım adeta biçilmiş kaftan niteliğindedir. Her sahnesinde sizi ekrana bağlayacak olan bu film de sürpriz son sevenlere hitap etmektedir.

YouTube video

Triangle, 6 yaşındaki oğlu ile yalnız yaşam süren genç bir kadının hikayesidir. Genç kadın, oğlunu evde yalnız bırakıp bir yat gezisine çıktığında ise hayatının nasıl bir yola savrulacağından habersizdir. Yat gezisi sırasında gizemli ve boş bir gemiyle karşılaşan kadının hayatı gemiye arkadaşları ile çıktıktan sonra korkunç bir şekilde değişecektir.

6- Cube

Cube, mimarlık temalı filmleri sevenlerin de mutlaka listesinde olması gereken oldukça çarpıcı ve heyecanlı bir yapımdır. Filmde oldukça çarpıcı bir ortamda geçen gizem dolu olaylar silsilesi anlatılmaktadır.

YouTube video

Film, bir grup insanın kendilerini dev bir küp şeklindeki bir binada bulması ile başlıyor. Bu yapıdan nasıl çıkacaklarını bilemeyen grup, aynı zamanda bibu tuzakları ile dolu odalardan da geçmek zorunda kalıyor.

7- The Loft

The Loft, 2015 yılında vizyona giren ve heyecan dolu sahneleri ile izleyenleri geren bir yapımdır. Sürükleyici bir anlatıma sahip olan bu filmde de tuhaf bir cinayetin saklanma çabası anlatılıyor.

YouTube video

Eşlerinden gizli işler çevirmek isteyen beş kişilik bir arkadaş grubu, kiraladıkları dairede günün birinde genç bir kadının cesedi ile karşılaşıyor. Cesedin daireye nasıl geldiğini bilemeyen ve birbirlerinden şüphe eden arkadaşların geçmiş yaşantılarının açığa çıkması olayları büyük bir çıkmaza sokuyor.

8- Sherlock Holmes

Tüm zamanların en zeki dedektifleri arasında yer alan Sherlock Holmes, listemize film versiyonu ile giriş yapmıştır. Aslında bir film serisi olan Sherlock Holmes serisinde Robert Downey Jr. ve Jude Law yer alıyor.

YouTube video

İngiliz yazar Arthur Conan Doyle tarafından kaleme alınan Sherlock Holmes romanlarından uyarlanan film, sizlere aksiyon ve gizem dolu olaylar silsilesi sunuyor olacak. Dahi dedektifin çözmeye çalıştığı cinayetleri izlerken de zamanın nasıl hızlı geçtiğini anlamayacaksınız.

9- The Prestige

Sürükleyici filmler ekşi listelerinde de yer alan The Prestige, kendisi ile aynı adı taşıyan bir romandan beyazperdeye uyarlanmıştır. The Prestige, usta yönetmen Christopher Nolan’ın imzasını taşıyan 2006 yapımı bir filmdir.

YouTube video

Filmde, iki hırslı sihirbazın birbirlerini alt etme çabaları anlatılıyor. Geçmişte yaşanan olayların intikamı ile yanıp tutuşan sihirbazlar, bu yolda kendilerini tehlikeye atmaktan da çekinmiyor.

10- Predestination

Bilim kurgu ve beyin yakmalı filmleri sevenler için şüphesiz ki Predestination oldukça çarpıcı bir örnek olacaktır. Film, karmaşık senaryosu ile kafanızı karıştırsa da sürükleyici kurgusu ile sizi içine çekiyor.

YouTube video

Predestination, zamanda yolculuk eden bir ajanın çözmeye çalıştığı bir vaka üzerine odaklanıyor. Filmde zamanda yolculuk kavramı oldukça çarpıcı bir şekilde işleniyor. Vakanın çözümü için yolculuğa çıkan ajan, bu yolculukta emin adımlarla ilerliyor.

11- Saw Serisi

2019 filmler listelerinde bile olan Saw Serisi, tüm zamanların en başarılı ve heyecan dolu yapımlarından biridir. İlk olarak 2004 yılında vizyona giren seride birbiri ile alakalı pek çok konu işleniyor.

YouTube video

Saw, tuhaf ve korkunç bir seri katilin insanları hapsederek işkence etmesini anlatıyor. Zekice kurgulanan bulmacaları çözmek zorunda kalan kurbanlar ise her dakika yaklaşan ölümü uzaklaştırmak için kayıplar vermek zorunda kalıyorlar.

12- Shutter Island

Martin Scorsese imzalı Shutter Island filminin başrollerinde Leonardo Di Caprio ile Mark Rufallo gibi yetenekli oyuncular bulunuyor. Senaryosu ve kurgu bir hayli sürükleyici olan bu filmi izlerken büyük keyif alacaksınız. Yer yer gerilim dolu sahnelere de ev sahipliği yapan filmin aynı zamanda sürpriz bir sonu bulunuyor.

YouTube video

Shutter Island, iki polis memurunun bir akıl hastanesinde meydana gelen tuhaf olayları araştırma sürecini anlatıyor. Rachel Solando isimli hastanın ortadan kaybolması ile başlayan olaylar, akıl hastanesi yönetiminin tuhaf tavırlarına kadar uzanıyor.

13- Inception

Inception da sürükleyici film listelerinde mutlak olması gereken klasikleşmiş bir yapımdır. Christopher Nolan imzasını taşıyan bu yapımda da dönemimizin en yetenekli oyuncuları rol almıştır.

YouTube video

Inception, rüyalara yolculuk eden ve buna göre farklı evrenler kurabilen bir ekibin tehlikeli maceralarına odaklanıyor. Filmde, rüya evreninde hapsolmadan bazı yaşanması gerekenleri bilinçaltına yerleştirme çabası anlatılıyor.

14- Interstellar

Interstellar da tıpkı Inception gibi usta yönetmen Christopher Nolan’ın imzasını taşımaktadır. Bilim kurgu türünün güzel bir örneği olan bu film de vizyona girdiği sene büyük yankı uyandırmayı başarmıştır.

YouTube video

Filmde, dünyanın büyük bir kıtlık ve toz fırtınaları ile olan mücadelesi anlatılıyor. Bir grup bilim insanı ise insan ırkının daha iyi bir yerde yaşaması adına tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Uzay – zaman kavramının ustaca işlendiği bu filmi de izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

15- Parasite

Sürükleyici film kategorilerinde geçtiğimiz senenin bol ödüllü filmi olan Parasite da yer almaktadır. Güney Kore yapımı olan bu film, komedi, dram, korku ve gerilim türlerinin hepsini içinde barındırmaktadır.

YouTube video

Parasite, fakir bir ailenin iş bulma sürecinde çevirdiği türlü türlü dolapları anlatıyor. Ailenin her bir ferdi farklı kimlikler ile aynı zengin ailede işe girmeyi başarıyor. Bu büyük sırrın ortaya çıkmaması için çaba gösteren aile, her şey tam da yolunda giderken büyük bir olayın patlak vermesi ile çaresiz kalıyor.

16- Gone Girl

Gone Girl, sürükleyici film kategorilerini alt üst eden ve kendinden uzun yılar boyunca bahsettiren bir yapımdır. Özellikle de kadın kahramanların başrolde olduğu bir film izlemek isteyenlerin Gone Girl’e mutlaka bir şans vermeleri önerilmektedir.

YouTube video

Gone Girl, mutsuz bir çiftin hayatına ışık tutan oldukça çarpıcı bir film. Aniden ortadan kaybolan Amy, kocasının medyada suçlu gösterilmesini sağlamıştır. Aslında evlilikleri hiç de yolunda gitmeyen bu çiftimiz büyük bir intikam planı içinde birbirlerinden intikam almaya çalışacaktır.

17- Joker

Joker, 2019 yılının en merak edilen ve sinema salonlarını dolduran yapımlarından biri olmuştur. Film, DC evreninin en kötü karakterlerinden biri olan Joker’in evrimini konu eden oldukça güçlü bir yapımdır.

YouTube video

Happy adıyla bilinen Joker, fakir yaşantısında bir de gülme hastalığı ile baş etmek zorunda kalmıştır. Annesinden başka kimsesi olmayan Happy, tuhaf tavırları nedeniyle toplum tarafından da dışlanmıştır. En büyük hayali komedyen olmak olan Happy, palyaçoluk yaparak para kazanmaya çalışmaktadır.

18- Zodiac

Usta oyuncuları bir arada barındıran bir sürükleyici film olan Zodiac, gerçek olaylardan esinlenerek yazılmış bir senaryoya dayanıyor. Altmışlı yıllarda geçen bir dönem filmi de olan Zodiac, polisiye türünün de en önemli temsilcilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

YouTube video

Zodiac, soğukkanlı ve zeki bir seri katilin gazeteleri ve polisi elinde oynatmasını konu alıyor. Gazeteye gönderilen isimsiz ve şifreli mektuplar ile bir sonraki cinayeti açıklayan Zodiac, adımlarını zekice atarak yakalanmamayı başarıyor.

19- Mr. Nobody

Sürükleyici olmasının yanı sıra aynı zamanda aşk filmleri kategorisinde de yer alan Mr. Nobody, bilim kurgu temalı bir yapımdır. Hikayesi her ne kadar karmaşık gibi de dursa filmde işlenen zaman kavramı ve yaşananlar sizleri ekrana kilitleyecektir.

YouTube video

2092 yılına uzanan filmde Nemo isimli yaşlı bir adamın hayatına doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Hayatta yapmak zorunda kaldığı seçimleri sorgulayan Nemo, bu seçimler üzerinden hayatında meydana gelen alternatif sahneleri de izleyici ile paylaşacaktır.

20- The Usual Suspects

The Usual Suspects, sürükleyici film kavramının tam karşılığını veren oldukça etkileyici bir filmdir. Oyuncu kadrosu ile de büyük dikkat çeken film, sürpriz sonlu olması nedeniyle de izleyenleri şaşırtmıştır.

YouTube video

The Usual Suspects, limanda meydana gelen ve pek çok kişinin ölümüne neden olan bir terör saldırısından yola çıkıyor. Saldırı sonucunda tutuklanan Verbal Kint isimli suikastçı ise saldırıdan önce gelişen olayları tek tek polise anlatıyor.

Bonus: Contratiempo

İspanyol sineması sürükleyici film kavramını benimsemiş işler ile sinema tarihine damgasını vurmaya devam etmektedir. İşte, Contratiempo da İspanyol sinemasının en başarılı polisiye ve gizem öykülerinden biridir.

YouTube video

Adrian isimli genç bir iş insanı evli olmasına rağmen Laura isimli genç bir fotoğrafçı ile ilişki yaşar. Çift, günün birinde kaçamak yaptıkları evden dönerken korkunç bir trafik kazasına karışır. Bu olaydan sonra çiftin hayatı hiç de yolunda gitmeyecektir.

İlginizi Çekebilir: Disney Plus Animasyon Filmleri Listesi | En Sevilen Animasyon Filmleri Disney+

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!