Grip İlacı Theraflu Forte Reçetesiz Satılır Mı?

Grip İlacı Theraflu Forte Reçetesiz Satılır Mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğuk algınlığı ilacı Theraflu Forte reçetesiz satılır mı, doktora gitmeden eczaneden Theraflu Forte alınabilir mi? İşte, merak edilen soruların cevapları…

Soğuk Algınlığı İlacı Theraflu Forte Reçetesiz Satılır Mı?

Theraflu Forte yalnızca eczanelerden satın alınabilen bir soğuk algınlığı ilacıdır. Doktorlar tarafından reçete edildiğinde SGK tarafından karşılanan bu ilaç eğer reçete edilmediyse ücreti karşılığında eczanelerden satın alınabilir ve SGK kapsamına girmez.

Eğer size en iyi gelen ilacın Theraflu Forte olduğunu düşünüyor ve bu nedenle eczanede Theraflu Forte reçetesiz satılır mı araştırıyorsanız; evet satılır. Ancak en doğru olan; doktor muayenesine gitmek ve yalnızca doktorun önerdiği ilacı, belirlenen gün kadar ve dozda kullanmaktır.

Grip İlacı Theraflu Forte Reçetesiz Satılır Mı?

Theraflu Reçetesiz Fiyatı Ne Kadar?

Bu yazının hazırlandığı tarihte; Theraflu reçetesiz fiyatı 2023 Mart ayında 27.89 TL’dir.

Theraflu Forte Piyasada Yok Mu?

Eczanelerde Theraflu Forte bulunmadığında onun yerine çoğu zaman hastalara eczacılar tarafından Theraflu muadili verilir. Bu durumda da ‘’Theraflu Forte piyasada yok mu, Theraflu yasaklandı mı?’’ soruları akıllara geliyor.

Ancak Theraflu piyasada var ve yasaklanmadı. Yalnızca özellikle kış aylarında çok sık reçete edildiğinden ecza depolarında ve eczanelerde tükenmiş olabiliyor.

Theraflu Forte Ne İlacı?

Theraflu nedir; soğuk algınlığı ve grip ilacıdır. Grip ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu hastalıklarının neden olduğu vücut ağrısı, kas ağrısı, ateş, baş ağrısı, burun akıntısı, kırgınlık gibi semptomların giderilmesinde etkilidir. Ayrıca alerjik nezle için de etkilidir.

Theraflu Forte reçetesiz satılır mı sorusunun yanıtı evettir çünkü bu ilaç antibiyotik ve benzeri değildir. Theraflu Forte etken maddeleri ise; parasetamol, fenilefrin hidroklorür ve klorfeniramin maleattır.

Theraflu Kalp Çarpıntısı Yapar Mı?

Doz aşımında, yanlış kullanımda ya da bazı hastalarda Theraflu kalp çarpıntısı yapabilir. Örneğin; kalp ve karaciğer hastaları bu ilacı doktorlarına danışmadan kesinlikle kullanmamalıdır. Alkol ile birlikte alınması kalp çarpıntısına yol açabilir.

Eğer Theraflu Forte kullananlar, kullanım esnasında kalp çarpıntısı veya kalp atışında hızlanma fark ederlerse kullanımı bırakmalı ve sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.

Grip İlacı Theraflu Forte Reçetesiz Satılır Mı?

Theraflu Uyku Yapar Mı?

Theraflu Forte yan etkilerinden biri uyku yapmasıdır. En iyi soğuk algınlığı ilaçları listesinin başında gelen bu ilacın en sık rastlanan yan etkisi uykudur. Dolayısı ile Theraflu uyku yapar. Bu beklenen yan etkilerden bir tanesidir.

Theraflu Forte Nasıl Kullanılır?

Theraflu Forte soğuk algınlığı ilacının nasıl kullanılacağı doktor tarafından belirlenmektedir çünkü hastaların durumuna ve hastalığın şiddetine göre kullanım dozu da değişir. Bir bardak su ile içilmesi gereken bu soğuk algınlığı ve grip ilacı, günde maksimum 6 tablet olarak maksimum 5 gün kullanılabilir. uzun süreli kullanımlarda ise karaciğer zarar görebilir.

Theraflu Forte Kimler Kullanabilir?

Theraflu Forte reçetesiz satılır mı sorusunun yanıtı her ne kadar evet olsa da bu ilaç yalnızca reçete edildiyse kullanılmalıdır. Theraflu Forte prospektüsünde bu ilacın 12 yaşın altındaki çocuklar tarafından kullanılmaması gerektiği yazmaktadır.

İlginizi Çekebilir: En İyi Soğuk Algınlığı İlaçları Nelerdir | En İyi Soğuk Algınlığı ilacı Hangisi ve Soğuk Algınlığı İlaçları Fiyatları Listesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!