En İyi Soğuk Algınlığı İlaçları Nelerdir | Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları Listesi
En İyi Soğuk Algınlığı İlaçları Nelerdir | Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları Listesi

En İyi Soğuk Algınlığı İlaçları Nelerdir | En İyi Soğuk Algınlığı ilacı Hangisi ve Soğuk Algınlığı İlaçları Fiyatları Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi soğuk algınlığı ilaçları, halk arasında nezle olarak da bilinen gribal enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ilaçlardır. En etkili soğuk algınlığı ilaçları hem hastalığı tedavi etme hem de hastalığın semptomlarının giderilmesine yardımcı olan ilaçlardır. Peki, en iyi soğuk algınlığı ilaçları nelerdir? En etkili soğuk algınlığı ilaçları isimleri nelerdir? Soğuk algınlığı hapları herkes tarafından kullanılabilir mi?

En Etkili ve En İyi Soğuk Algınlığı İlaçları Nelerdir?

Soğuk algınlığı ilaçları eczane seçenekleri nelerdir? Soğuk algınlığı ilaçları reçetesiz alınır mı? Soğuk algınlığı ilaçları hap ve şurup seçenekleri nelerdir? Soğuk algınlığı ilaçları ve fiyatları nelerdir? İşte, en iyi soğuk algınlığı ilaçları ve en iyi soğuk algınlığı ilaçları isimleri hakkında merak edilenler…

1 – Nurofen Cold & Flu

En İyi Soğuk Algınlığı İlaçları Nelerdir | Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları Listesi
En İyi Soğuk Algınlığı İlaçları Nelerdir | Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları Listesi

Nurofen Cold & Flu, ateş düşürücü özelliği olan bir ağrı kesicidir ve en iyi soğuk algınlığı ilaçları nelerdir diye sorulduğunda karşımıza en çok çıkan ilaçtır. Souk algınlığına iyi gelen ilaçlar arasındaki Nurofen grip belirtilerini ve soğuk algınlığını giderme etkisine sahiptir. En az 4 saat arayla günde 3 defa kullanılabilmektedir. En iyi grip ilaçları listesinde bulunan Nurofen Cold&Flu etken maddesi ibuprofen’dir. Bu hap, kısa süreli tedaviler için doktor tarafından reçete edilmektedir; uzun süreli ve doktor bilgisi olmaksızın kullanımı yapılmamalıdır.

Soğuk algınlığı hapları arasında yer alan Nurofen yan etkileri; şişkinlik, hazımsızlık ve mide yanmasıdır. Özellikle kalp krizi geçmişi olanlar ve mide ülseri bulunanlar Nurofen kullanımını doktora danışmadan yapmamalıdır. 12 yaş altı çocukların kullanımına uygun olmayan Nurofen başka ağrı kesicilerle birlikte kullanılmamalıdır. Ayrıca soya alerjisi olan kişiler de Nurofen kullanmamalıdır. Nurofen fiyatı 2023 yılının Mart ayında 66.59 TL’dir. En iyi soğuk algınlığı ilaçları arasında bulunan Nurofen, eczanelerden reçetesiz satın alınabilmektedir.

2 – Theraflu Forte

Theraflu Forte da en iyi soğuk algınlığı ilaçları 2023 listesinde yer almaktadır. Genel olarak üst solunum yolunu etkileyen grip ve soğuk algınlığı durumlarında reçete edilen Theraflu eczanelerden reçetesiz de satın alınabilen bir grip ilacıdır. Theraflu etken maddeleri; fenilefrin, parasetamol ve klorfeniramin’dir. Bu etken maddeler sayesinde ateş düşürücü ve ağrı giderici bir özelliği vardır. Ülkemizde en çok tüketilen soğuk algınlığı hapları arasında yer alan Theraflu fiyatı 2023; 27.35 TL’dir.

Üst solunum yolu enfeksiyonu ve soğuk algınlığı nedeniyle ortaya çıkan baş ağrısı, ateş, burun akıntısı, vücut ağrısı, geniz akıntısı ve benzeri gibi semptomlar, TheraFlu Forte ile kısa sürede azaltılmaktadır. Ancak bu soğuk algınlığı hapı, 12 yaş altı çocukların kullanımına uygun değildir. Önerilen kullanımı ise; günde 6 saatte bir, 1 tablettir.

3 – A-ferin Forte

 Aferin Forte etken maddesi; parasematol ve klorfeniramin’dir. En iyi soğuk algınlığı ilaçları hap listesinde yer alan A-ferin Forte etken maddesi parasetamol; ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliğe, klorfeniramin ise alerji önleyici özelliğe sahiptir. Ayrıca bu gribal enfeksiyon ilacının hap dışında şurup formu da bulunmaktadır. Grip ve nezleden kaynaklanan belirtilerin azaltılmasında oldukça etkilidir.

A-ferin Forte etkili bir grip ilacıdır fakat doktor tavsiyesi dışında doz alımı yapılmamalıdır. Tavsiye edilen kullanım dozu da; 6 saatte birdir. 12 yaş altındaki çocukların kullanımına uygun olmayan en etkili soğuk algınlığı ilacı Aferin Forte fiyatı 2023; 34.64 TL’dir. Aferin Forte, soğuk algınlığı ilaçları reçetesiz listesinde de yer almaktadır ve eczanelerde satılmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Aferin İlaç Ne İşe Yarar | Aferin İlacı Uyku Yapar mı? Aferin İlaç Yasaklandı mı?

4 – ColdAway Cold & Flu

En iyi soğuk algınlığı ilaçları arasında bulunan ColdAway Cold&Flu etken maddesi; psödoefedrin ve ibuprofen’dir. İltihap giderici, ağrı kesici, ateş düşürücü özelliği bulunan Coldaway, sinüzit ve grip durumlarında ortaya çıkan ağrı, ateş, burun tıkanıklığı ve vücut ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Bu nedenle en iyi grip ilaçları listesinde yer alır. en iyi soğuk algınlığı ilaçları isimleri listesinin başlarında gelen Coldaway fiyatı 2023; 66.59 TL’dir.

Soğuk algınlığı ilaçları hap olan Coldaway reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilmektedir. 12 yaş altı kullanıma uygun olmayan bu grip ilacının tavsiye edilen tüketim dozu; en az 4 saatte bir 1 tablettir.

İlginizi Çekebilir: Coldaway C Nedir Ne İçin Kullanılır?

5 – ibucold C

ibucold C de soğuk algınlığı ilaçları reçetesiz listesindedir. ibucold C etken maddeleri; klorfeniramin, ibuprofen, klorfeniramin maleat ve psödoefedrin hidroklorür’dür. Bu etken maddeler sayesinde ibucold C kullanımı sayesinde vücutta ağrıya ve inflamasyona neden olan hormon azaltılır.

Dolayısı ile ibucold C, sinüzit, soğuk algınlığı, nezle, grip ve benzeri gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılması tavsiye edilen bir ilaçtır. İbucold C içeriğinde ayrıca 300 mg C vitamini bulunaktadır.

YouTube video

Soğuk algınlığı ilaçları reçetesiz listesinde yer alan ibucold 12 yaş üstü hastaların kullanımına uygundur. Minimum 4 maksimum 6 saat arayla tüketilebilmektedir. 24 saat içinde 6 tabletten fazla içilmemelidir. İbucold fiyatı 2023 ise; 74.41 TL’dir.

İbucold C nedir, ne için kullanılır hakkında detaylı bilgi almak için İbucold C Nedir Ne İşe Yarar yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

6 – Tylolhot

 

Tylolhot toplumda en çok kullanılan grip ilacı olarak bilinmektedir. Bir dönem eczane dışında bakkallarda da satılan, en iyi soğuk algınlığı ilaçları nelerdir sorusunda karşımıza çıkan bu toz grip ilacı, semptomları azaltmada oldukça etkilidir. Tylolhot suda eriyen toz soğuk algınlığı ilacıdır. Hapşırma, baş ağrısı, vücut ağrısı, ateş, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi durumları azaltıcı, ateş düşürücü özelliği vardır. İçeriğinde psödoefedrin, parasetamol ve klorfeniram bulunan Tylolhot aynı zamanda koruyucu madde, şeker ve limon aroması da içerir.

Tylolhot kullanım şekli; yarım bardak ılık su içerisinde tozu çözündürmektir. Emilimi azalttığı için yemeklerle birlikte kullanımı önerilmemektedir. Soğuk algınlığı ilaçları reçetesiz listesinde bulunan Tylolhot, reçete olmaksızın eczanelerden satın alınabilmektedir. Bir kutu Tylolhot fiyatı 2023 ise; 130 TL’dir. Ancak eczanelerden tek kullanımlık poşet olarak tek tek de alınabilmektedir.

7 – Benical Cold

Benical Cold da en iyi soğuk algınlığı ilaçları 2023 listesinde yer almaktadır. Bayer firması tarafından üretilen bu grip ilacı, üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Benical Cold etken maddesi; dekstrometorfan hidrobromür, parasetamol ve psödoefedrin hidroklorür’dür. Bu sayede ateş düşürücü, ağrı kesici olarak etki etmektedir.

En iyi grip ilaçları hap listesinde yer alan, en iyi soğuk algınlığı ilaçları nelerdir sorusuna cevap olan Benical Cold; nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda kan damarlarının genişlemesi sonucunda yaşanan burun tıkanıklığını açmakta, bronş ve boğazdaki tahrişe dayalı öksürüğü tedavi etmektedir. Grip ilacı Benical Cold fiyatı 2023; 29.19 TL’dir.

8 – Dolven Cold & Flu

 

En iyi soğuk algınlığı ilaçları listesinde yer alan Dolven Cold & Flu etken maddesi; psödoefedrin hidroklarür ve ibuprofen’dir. Soğuk algınlığına bağlı ortaya çıkan baş ağrısı, ateş, hapşırık, burun akıntısı gibi semptomları azaltmada etkilidir. 12 yaş altında kullanımı önerilmemektedir. Ayrıca 60 yaş üstü hastalar da Dolven kullanımını dikkatli yapmalı; doktor tavsiyesi dışında kullanmamalıdır. Doktor tavsiyesi olmadan günde 6 tabletten fazla tüketilmemelidir. En iyi grip ilacı listesine yer alan Dolven fiyatı 2023; 38.40 TL’dir.

9 – Dolorin Cold

En iyi grip ilacı listesindeki Dolorin Cold etken maddesi; psödoefedrin hidroklorür ve ibuprofendir. Bu nedenle en etkili soğuk algınlığı ilacı olarak kullanılmaktadır. Çünkü etken maddesi sayesinde Dolorin Cold ateş düşürücü, ağrı kesici özelliğe sahiptir. Nonsteroid anti inflamatuar ilaçlar grubundaki en iyi soğuk algınlığı ilaçları hap Dolorin Cold özellikle sinüslerde meydana gelen doluluğu hızlıca azaltmada etkilidir. Dolorin Cold, 12 yaş üstü hastaların kullanımına uygundur ve en az 4 saatte bir 1 tablet, bol suyla tüketilmelidir. Dolorin Cold fiyatı eczanalerde; 82.76 TL’dir.

10 – Apireks Cold & Flu

En iyi soğuk algınlığı ilaçları nelerdir sorusuna verilebilecek pek çok yanıt var. Bunlardan bir tanesi de; Apireks Cold&Flu olarak karşımıza çıkıyor. Apireks Cold Flu; iltihap giderici özelliği bulunan, grip ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılan bir ilaçtır. Ateş düşürücü etkisi de bulunan Apireks Cold Flu, gribal enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan baş ağrısı, vücut ağrısı, burun tıkanıklığı ve burun akıntısı gibi semptomlar üzerinde de etkilidir. Bu sebeple en iyi grip ilaçları listesindedir.

YouTube video

Apireks Cold Flu kullanımı başlangıç olarak yetişkinlerde günde 2 dozdur. 12 yaş altındaki çocuklarda ve hamile kalmayı planlayanlarda kullanımı önerilmemektedir. Ayrıca 60 yaş üstü kişiler de doktor tavsiyesi olmadan Apireks kullanmamalıdır. En iyi soğuk algınlığı ilaçları nelerdir sorusuna verilen cevaplardan biri olan Apireks fiyatı 2023; 66.59 TL’dir.

11 – Katarin Forte

Gribal enfeksiyonda kullanılan Katarin Forte en iyi grip ilaçları 2021 listesinde yer alıyor. Etken maddeleri oksolamin, parasetamol, klorfeniramin maleat ve psüdoefedrin hidroklorür olan Katerin Forte, soğuk algınlığına bağlı ağrıları dindirmekte, burun tıkanıklığını açmakta, ateşi düşürmekte ve diğer semptomları hafifletmektedir. Katarin Forte fiyatı 2021 ise; 15.79 TL’dir.

12 – En İyi Grip İlacı Şurup: Katarin Şurup

En iyi soğuk algınlığı ilacı şurup seçeneklerinden biri Katarin şurup olarak karşımıza çıkıyor. İçeriğinde parasetamol, klorfeniram maleat ve oksolamin sitrat bulunan Katarin şurup 100 ml’lik şişelerde satışa sunulmaktadır. Koyu pembe renkli bu grip ilacı 6 yaş altındaki çocukların kullanımına uygun değildir. Katarin şurubun ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliği vardır. Katarin şurup fiyatı 2023; 81.56 TL’dir.

13 – En Etkili Soğuk Algınlığı İlaçları Şurup: İburamin Cold Şurup

İburamin Cold Şurup, gribal enfeksiyonu olan çocukların kullanımına uygun bir şuruptur.  Özellikle sinüzit, soğuk algınlığı, grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında, çocuklar için en çok tercih edilen grip şurubudur. 6 yaş altındaki çocukların kullanımına uygun olmayan İburamin Cold Şurup kesinlikle doktorun tavsiye ettiği şekilde ve dozda kullanılmalıdır. Çünkü çocuklardaki ateş derecesine göre kullanımda farklılık olmaktadır.

Soğuk Algınlığı Nedir | Soğuk Algınlığı Belirtileri Nelerdir?

Soğuk algınlığı halk arasında nezle olarak bilinmekte ve nazofarenjit olarak da adlandırılmaktadır. Üst solunum yollarında yaşanan viral enfeksiyon olan soğuk algınlığı tüm dünyada oldukça yaygındır. Soğuk algınlığına neden olan virüsler de oldukça çeşitlidir ve yılın her mevsiminde soğuk algınlığı yaşanabilmektedir. Özellikle ani hava değişimi ve mevsim geçişlerinde görülme sıklığı artmaktadır.

Soğuk Algınlığı Nedir ?

Soğuk algınlığı nedir?

Soğuk algınlığı halk arasında nezle olarak bilinmekte ve nazofarenjit olarak da adlandırılmaktadır. Üst solunum yollarında yaşanan viral enfeksiyon olan soğuk algınlığı tüm dünyada oldukça yaygındır.

Soğuk algınlığı nedenleri olarak pek çok virüs sayılabilmektedir. Bunlardan en yaygını; rinovirüslerdir. Bunun dışında koronavirüsler, adenovirüsler ve respiratuar sinsitiyal virüstür. Soğuk algınlığı belirtileri ise şunlardır:

Soğuk Algınlığı Belirtileri Nelerdir?

Soğuk Algınlığı Belirtileri Nelerdir?

Hapşırık, Gözde kızarıklık, Baş ağrısı, Öksürük, Burun akıntısı, Baş ağrısı, Öksürük, Boğaz ağrısı, Burun tıkanıklığı, Ateş

 

Soğuk Algınlığı Kaç Günde Geçer ?

Genel olarak soğuk algınlığı 7 ile 10 gün arasında geçmekte; semptomlar azalmaktadır. Ancak sigara kullanımı olan kişilerin iyileşme süresi uzayabilmektedir. Soğuk algınlığı ile ortaya çıkan semptomlar, bağışıklık sisteminin virüse karşı verdiği tepkidir. Bu nedenle bağışıklık sisteminin özelikle bu süreçte güçlendirilmesinin önemi bulunmaktadır. En iyi soğuk algınlığı ilaçları ve bol vitamin tüketimi ile soğuk algınlığı bir haftada geçebilmektedir.

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir ?

 

Soğuk algınlığına ne iyi gelir, en iyi soğuk algınlığı ilaçları nelerdir soruları özellikle kış aylarında daha çok araştırılmaktadır. Soğuk algınlığından korunmak ve soğuk algınlığını kolay atlatabilmek için öncelikle bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de özellikle C vitamini dahil vücut sağlığı için gerekli tüm vitaminlerin alınması gerekmektedir. Hastalığa yakalanma durumunda da daha kolay iyileşme için önce bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve doktorun reçete ettiği sizin için en iyi soğuk algınlığı ilaçları kullanılmalıdır.

Öksürük ve Soğuk Algınlığı İlaçları Etkili mi?

En iyi soğuk algınlığı ilaçları listemizde bulunan ilaçlar, doktorlar tarafından en çok reçete edilen ve toplumda en yaygın kullanılan en iyi grip ilaçları 2023 listesinde yer almaktadır. Genel olarak bu ilaçlar oldukça etkilidir ve düzenli kullanımda hemen etkisini göstermekte, gribal enfeksiyona bağlı semptomları hafifletmektedir. Özellikle öksürük için etkili Perebron Şurup Nedir yazımızı ya da Peditus Nedir Ne İşe Yarar yazımızı inceleyebilirsiniz.

Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları

En iyi soğuk algınlığı ilaçları fiyatları değişkendir. En iyi grip ilaçları listemizde yer alan ilaçlar genel olarak SGK tarafından karşılanan ilaçlardır. Bu nedenle eczanelere düşük ücret ödenerek satın alınabilmektedir. Ancak diğer ilaçlar gibi gribal enfeksiyon ilaçları da doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Özelikle çocuklar için kullanılacak olan soğuk algınlığı ilaçları bilinçsiz tüketilmemelidir. Soğuk algınlığı ilaçları reçetesiz bir seçenek arıyorsanız; Prospan öksürük şurubu nedir yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıca nane limon nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenerek ve düzenli nane limon tüketerek de grip ve nezle gibi hastalıklarla kolayca savaşabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Hamilelikte Soğuk Algınlığı İlaçları İçilir mi | Gebelikte Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!